Recenzje książki "Więzień labiryntu"

Dodaj swoją recenzję

Jedna z lepszych!

16.11.2021

Pewnego dnia trafiasz do wielkiego pudła, które wywozi Cię do miejsca zwanego Strefą. Jest ona otoczona wielkim murem, którym jest labirynt. Nie pamiętasz nic, oprócz swojego imienia. Jednak okazuje się, że nie jesteś sam. Są też inni, którzy przeżyli to samo. Co byś zrobił na miejscu Thomasa? Jak potoczyła się jego przygoda. Tego dowiesz się sięg... Recenzja książki Więzień labiryntu

Więzień Labiryntu

14.06.2021

"Więzień Labiryntu" to pierwsza część trylogii autorstwa Jamesa Dashnera. Opowiada o nastolatkach z wymazaną pamięcią, zamkniętych w środku tajemniczego Labiryntu. Cała akcja rozgrywa się w przyszłości. Dowiadujemy się, że mieszkańcami Strefy są sami chłopcy. Główny bohater to Thomas. Dzień po jego przybyciu, do Strefy pierwszy raz zostaje zesłana... Recenzja książki Więzień labiryntu

@yulka.@yulka. × 2

Wszystko dlatego, że nie było Ariadny

9.12.2018

Wszystko dlatego, że nie było Ariadny... Na co trafiamy? Tomaszek budzi się w dziwnym miejscu. Twarze chłopców patrzą na niego, on nic nie pamięta, a tak w ogóle to co to za miejsce? Dowiaduje się, że Strefa, no ale czego? Ludzie wcale nie są rozmowni i zbywają tak jego pytania, jak i moje. Jakby mieli we łbach wbite 'siedź cicho i rób co ci karzą... Recenzja książki Więzień labiryntu. Tom 1

@Regalia@Regalia × 1

Więzień labiryntu oczami #Ivy

15.01.2016

Pamiętacie może jeden z mitów, gdzie ateńczycy zostawali zsyłani do labiryntu, aby nakarmić sobą bestię, jakiej przyszło żyć w tej przedziwnej budowli? Zapewne kojarzycie go z historii i nawet przypominacie sobie, że jednym z ważniejszych wątków w tej historii była zasługa Ariadny, zauroczonej jednym z chłopaków do tego stopnia, że postanowiła mu p... Recenzja książki Więzień labiryntu

Witamy w Strefie!

5.01.2014

Więzień Labiryntu opowiada historię Thomasa, który budzi się w windzie i wyjeżdża na powierzchnię, która jest nazywana Strefą. Chłopiec utracił pamięć i jedyne co pamięta to to, jak się nazywa. W Strefie natrafia na grupę nastoletnich chłopców, którzy znaleźli się w tym miejscu, w taki sam sposób, co on. Trzeba też wspomnieć, że Strefa jest otoczon... Recenzja książki Więzień labiryntu

Znajdź wyjście, albo giń!

15.09.2013

James Dashner i jego seria książek o Thomasie zyskała ogromną popularność. Książki porównuje się nawet do moich ukochanych "Igrzysk Śmierci" Suzanne Collins. Zanim autor odniósł sukces, napisał kilka książek dla młodszych czytelników. Mnie jednak zainteresował właśnie "Więzień Labiryntu". Dlaczego? Lubię powieści dystopijne, a do tego nie mogłem op... Recenzja książki Więzień labiryntu

Więzień labiryntu

24.06.2013

„Wrota za nim zamknęły się z głośnym hukiem, odbijając się echem po pokrytych bluszczem kamieniu, niczym śmiech szaleńca w szpitalu dla obłąkanych.” Porównywanie nowych książek do tych znanych i cenionych ostatnio stało się bardzo popularne i w większości przypadków mija się z celem. Staram się omijać szerokim łukiem takie pozycje, ponieważ już w... Recenzja książki Więzień labiryntu

Więzień labirytnu

29.05.2013

Regularnie, raz w miesiącu, do otoczonej kamiennym, ruchomym labiryntem Strefy, trafia chłopiec. Budzi się w ciemnej windzie, zwanej Pudłem i nie pamięta nic z wyjątkiem własnego imienia. Cała reszta wspomnień jest zamazana i w zasadzie trudno sobie cokolwiek przypomnieć. Życie w Strefie nie jest łatwe, ale idzie się przystosować. Sprawna organizac... Recenzja książki Więzień labiryntu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2023 nakanapie.pl