Recenzje książki "Winni jesteśmy wszyscy"

Dodaj swoją recenzję

Wszyscy jesteśmy winni

9.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To piątkowe popołudnie w warszawskim biurowcu Safe House miało zakończyć się inaczej. Konrad Łazar miał popracować dłużej i rozpocząć spokojny weekend. Nie miało być śmierci zadanej brutalnie i z zaskoczenia. Rzeczywistość lubi płatać figle, a życie jest pełne niespodzianek. Wydarzenie to zmieniło wiele ludzkich istnień. Czy można było temu zapobi... {} Recenzja książki Winni jesteśmy wszyscy

Nie tylko Mróz

6.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 Kiedy zawodowo zajmujesz się zbieraniem informacji, wejście w rolę samozwańczego śledczego jest równie oczywiste, co naturalne. Na oczach Konrada dochodzi do zbrodni, której nie jest w stanie zrozumieć. Ale to nie koniec, zaraz potem samobójstwo popełnia dziewczyna, która była obecna przy całym zajściu. Coś tu jednak nie gra, coś ewidentnie ni... {} Recenzja książki Winni jesteśmy wszyscy

„Każdy rozmówca, niezależnie od tego, kim był, obserwował go tak samo czujnie, jak on jego. R...

5.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to już dla mnie kolejne spotkanie z Bartoszem Szczygielskim. Nie tak dawno zachwycałam się jego opowiadaniem w antologii Awers, a dzisiaj przyszedł czas na jego najnowszą powieść (pierwszą wydaną w Czwartej Stronie) Winni jesteśmy wszyscy. W piątkowe popołudnie, kiedy wszyscy myśleli już o weekendzie, Konrad Łazar zastanawiał się nad czymś i... {} Recenzja książki Winni jesteśmy wszyscy

„Winni jesteśmy wszyscy” to powieść imadło.

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Winni jesteśmy wszyscy” to powieść imadło. Pierwsze akapity zaciskają Cię w emocjach wydarzeń. Kolejne potęgują siłę nacisku, sprawdzając ile wytrzymasz. Finał zaś nie jest uczuciem ulgi, lecz przejmującego bólu, będącego niczym pieczęć, odciśnięta przez szczęki imadła na Twoim ciele. Wyobraź sobie, że jest piątkowe popołudnie i pracujesz w biur... {} Recenzja książki Winni jesteśmy wszyscy

Winni jesteśmy wszyscy

13.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Życie jest pełne niespodzianek.” "Winni jesteśmy wszyscy” Bartosza Szczygielskiego to książka, która trzyma w napięciu od początku do końca. Pełna zaskakujących zwrotów akcji. Tu nie znajdziecie dobrych momentów. Cała historia jest naprawdę dobra i mocna, a przy tym opowiedziana tak, że nie sposób się od niej oderwać. W piątkowe popołudnie, zam... {} Recenzja książki Winni jesteśmy wszyscy

@linaewe85@linaewe85 {}× 2

Bez palpitacji serca.

1.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak dawno nie było żadnych recenzji z mojej strony! Jednak jak już coś przedstawiam, to niech to będzie coś, co wyrywa z butów. No i tak właśnie było tym razem, naprawdę była to lektura wywierająca olbrzymie wrażenie. Nie czułam co prawda serca tłukącego tak mocno, że słyszałam je i czułam całym swoim ciałem, ale nie mogłam przestać czytać, czy to... {} Recenzja książki Winni jesteśmy wszyscy

@karolcik@karolcik {}× 2

Wszyscy winni

17.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do tej pory nie miałam przyjemności obcować z twórczością Bartosza Szczygielskiego, ale po tej lekturze wiem, że jego książki będą częściej trafiać na moje półki. Dobrze, ze lubię czytać nieznanych mi twórców, bo nie spodziewałam się aż tak wciągającej lektury! Akcja już od samego początku rusza pełną parą. Poznajemy Konrada, kończącego pracę biu... {} Recenzja książki Winni jesteśmy wszyscy

Wszyscy jesteśmy winni

5.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z nostalgią wspominam "Krok trzeci", choć też pamiętam te elementy, które mocno mnie uwierały. Z dużą ciekawością, ale i z lekkim sceptycyzmem podeszłam do nowej książki autora. Obawy były niepotrzebne, otrzymałam kawałek dobrej (acz nie do końca idealnej), oryginalnej historii z niepokojącym zakończeniem. Korpo w stolicy, gdzie do drzwi już puk... {} Recenzja książki Winni jesteśmy wszyscy

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl