Recenzje książki "Zielona Mila"

Dodaj swoją recenzję

Ostatnia mila

22.02.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znowu zdecydowałam się porwać z motyką na słońce i zrecenzować nie tylko bestseller i hit kinowy, ale również jednego z moich ulubionych autorów. Podobnie, jak przy „Igrzyskach Śmierci”, jestem pełna obaw, czy podołam temu zadaniu. Jednak decyzja została podjęta, klamka zapadła, a pierwsze słowa tego tekstu już przelane na papier. „Zielona mila” S... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Anuszka@Anuszka {}× 2

"ZIELONA MILA" STEPHEN KING

21.02.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Akcja książki toczy się w latach 30-tych, gdzie naczelny bloku E w więzieniu Could Mountain Paul Edgecombe miał dokonać egzekucji na krześle elektrycznym Johna Coffey`a. Skazany rzekomo zamordował dwie dziewczynki. John był człowiekiem, który wyróżniał się spośród innych dzięki swojemu wzrostowi i wielkością - był potężnie zbudowany. Miał jedną wad... {} Recenzja książki Zielona Mila

{}× 1

Zielona mila

21.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Myślę, że pana Stephena Kinga szczegółowo przedstawiać nie muszę. Każdy, kto uwielbia czytać słyszał o tym autorze i chociaż o jednej książce, którą napisał. W większości znany jest z powieści grozy. Jednak spod jego pióra powstało jedno, wyjątkowe dzieło, które poruszyło miliony serc na całym świecie. Tak, myślę o "Zielonej mili". Nawet jeśli, dro... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Ivciak@Ivciak {}

Zielona mila czasem jest taka długa...

30.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka jest po prostu niesamowita! Na początku nie byłam do niej przekonana, ale po ukończeniu jej wiem, że, gdybym nie przeczytała "Zielonej Mili" straciłabym o wiele za dużo. Z początku trudno mi było przywyknąć do tak dojrzałego stylu pisania Kinga, ale ma on swój urok, który zagęszcza się z każdą na nowo odkrytą stroną. Niezwykle wzruszający i... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Greeyy@Greeyy {}× 1

Randka w ciemno, czyli "a miało być tak pięknie"...

4.12.2012

"Zielona mila" to moje pierwsze spotkanie z twórczością Stephena Kinga. Wychodząc naprzeciw autorowi, który jest tak wychwalany i ceniony, miałam nadzieję, że ta pierwsza randka zainicjuje kolejne, i w końcu powstanie między nami długi i udany związek. Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze. John Coffey – tak samo jak napój, tylko inaczej się... {} Recenzja książki Zielona Mila

@NinaX@NinaX {}

"Zielona Mila"

22.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak przejście czerwonym dywanem jest dla wielu spełnieniem wszystkich marzeń, tak przejście Zieloną Milą powinno pozostać dla ciebie jedynie sennym koszmarem, bo gdy dojdziesz już do jej końca, gdy zasiądziesz na krześle, zwanym przez strażników Starą Iskrówą, wszystko przestanie mieć znaczenie, prawdopodobnie nie będzie już odwrotu, czeka cię śm... {} Recenzja książki Zielona Mila

@beacia3993@beacia3993 {}× 1

"Zielona mila" Stephen King

6.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiele czasu minęło zanim odważyłam się przeczytać tę książkę. Myślę że zrobiłam duży błąd oglądając film w pierwszej kolejności. Im bliżej było końca, tym bardziej się denerwowałam. Wiedziałam jak cała ta historia się skończy i nie mogłam się przemóc by znów przeżywać te tragiczne chwile. Zawsze gdy czytam jakąś lekturę łączę się z bohaterami tak s... {} Recenzja książki Zielona Mila

Zielona mila...

26.10.2011

Są takie książki, po których przeczytaniu ostatniej strony uśmiechamy się. Są i takie, których ostatnie słowa rozmywają się przez nasze łzy. Po skończeniu Zielonej mili ani się nie uśmiechałam, ani nie płakałam. Wpadłam w dziwny stan, wyłączyłam się na bodźce zewnętrzne i po prostu przedzierałam się przez gąszcz własnych, nagromadzających się myśli... {} Recenzja książki Zielona Mila

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe