Recenzje książki "Zielona Mila"

Dodaj swoją recenzję

⭐RECENZJA⭐

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cześć, cześć 🖐🏻 Jak to u Was jest 🤔 Najpierw czytacie daną powieść, a potem oglądacie film na jej podstawie, czy jednak wolicie pooglądać film, a potem przeczytać lekturę? A kto z Was oglądał adaptację filmową książki Stephena Kinga "Zielona mila"? Jeśli chodzi o mnie, to bywa różnie. Czasem czytam książkę, a potem oglądam film, ale przeważnie ... {} Recenzja książki Zielona Mila

to książka, którą powinien obowiązkowo przeczytać każdy, kto ceni sobie dobre tytuły

26.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy są tu osoby, które ani raz nie słyszały o Zielonej Mili, Stephena Kinga? Osobiście szczerze w to wątpię, ale może ktoś z Was mnie zaskoczy? Sama nie miałam wcześniej okazji jej przeczytać, bo ciągle wpadały mi w ręce inne tytuły, którym poświęcałam uwagę. Za to znałam ekranizację, którą oglądałam kilka, może nawet kilkanaście razy i która zdec... {} Recenzja książki Zielona Mila

Zielona Mila

27.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zielona Mila to książka, którą nie czyta się z łatwością, wymaga pewnego przemyślenia. Historie przedstawia Paul Edgecombe, który był strażnikiem więziennym w 1932r. Z pewnością mogę powiedzieć, że jest to opowieść niezwykła i bardzo ciekawa. Pewnego dnia do celi trafia ciemnoskóry mężczyzna. Jest oskarżony o zabicie dwóch małych dziewczynek. D... {} Recenzja książki Zielona Mila

Zielona mila

25.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jestem zdeklarowaną fanką Stephena Kinga ale lubię co jakiś czas posłuchać jego opowieści. Zazwyczaj wybieram wersję audio i przez wiele dni zagłębiam się w niesamowite historie wykreowane przez Mistrza. "Zielonej Mili" słuchałam w interpretacji Zbigniewa Zapasiewicza i było to niesamowite przeżycie. Dochodzę do wniosku że osoba lektora nawet ... {} Recenzja książki Zielona Mila

@nika.mail@nika.mail {}× 1

Pod ciężarem niesprawiedliwości

7.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nazywam się John Coffey, proszę pana. Tak jak kawa, tylko pisze się inaczej.” Kara śmierci w Stanach Zjednoczonych jest zjawiskiem powszechnym. Nikogo już nie dziwi. Jej wykonywanie nie należy do przyjemnych obowiązków strażników więziennych. Podobnie sam widok egzekucji. Zostaje w pamięci. Sytuacja ta komplikuje się jednak w momencie rodzą... {} Recenzja książki Zielona Mila

CZARNY ANIOŁ NA PIEKIELNEJ ŚCIEŻCE

7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rok 1932, do więzienia przebywa czarnoskóry, potężny mężczyzna, którego skazano na śmierć na krzesło elektryczne za gwałt i brutalne morderstwo dwóch dziewczynek, sióstr bliźniaczek. Okazuje się, że więzień, nie tylko nie przysparza pilnującym strażnikom kłopotów, ale także ma uzdrowicielską moc. Pewnego dnia kierownik strażników wpada na szalony ... {} Recenzja książki Zielona Mila

@anetakul92@anetakul92 {}× 6

Pan Dzwoneczek i czarnoskóry olbrzym

30.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czas leczy wszystkie rany, czy tego chcemy, czy nie. Czas oddala od nas to wszystko, a na samym końcu czeka nas wyłącznie mrok. Czasami odnajdujemy w nim innych, a czasami znów ich tam gubimy." Pomimo, że przeczytałam już kilkanaście książek Stephena Kinga, nie czuję się ekspertem od jego twórczości. Ten człowiek nie przestanie mnie chyba za... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 6

Ostatnia mila

22.02.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znowu zdecydowałam się porwać z motyką na słońce i zrecenzować nie tylko bestseller i hit kinowy, ale również jednego z moich ulubionych autorów. Podobnie, jak przy „Igrzyskach Śmierci”, jestem pełna obaw, czy podołam temu zadaniu. Jednak decyzja została podjęta, klamka zapadła, a pierwsze słowa tego tekstu już przelane na papier. „Zielona mila” S... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Anuszka@Anuszka {}× 2
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe