Recenzje książki "Złodziejki Świąt"

Dodaj swoją recenzję

Złodziejki Świąt

25.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię, gdy w trakcie czytania gatunku książek obyczajowych coś się ciekawego z nieprzewidywanych sytuacji wydarzy, pozytywnie zaskoczy, a przede wszystkim wywoła na mojej twarzy uśmiech. Przyznam, że nie spodziewałam się spotkania z takim oto światem pisarek, które mają wszelkiego rodzaju spostrzeżenia na temat indywidualnych uwag, porad, a nawet... {} Recenzja książki Złodziejki Świąt

@Anna30@Anna30 {}× 10

My czytamy i się zachwycamy - a jakie są kulisy pisarstwa?

20.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Być pisarzem, pisarką i to jeszcze poczytnym, rozpoznawalnym to pewnie marzenie wielu czytających. I w sumie można pomyśleć no przecież potrafię sklecić kilka zdań, cos tam podkolorować i już. Ale czy na pewno to tylko klecenie zdań? Historia zawarta w tej powieści pokazuje dwie postacie Elwirę Janosz poczytną pisarkę, trochę zwariowaną oraz Marię... {} Recenzja książki Złodziejki Świąt

@agulkag@agulkag {}× 9

Święta bez świąt

8.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przeczytanych książek na liście mam sporo, ale nie uważam się za specjalistkę do spraw literatury obyczajowej. Kilkukrotnie zraziłam się błahą fabułą, niezbyt udaną kreacją bohaterów czy średnio przyswajalną warstwą językową. O książkach Hanny Cygler słyszałam wiele dobrego więc gdy na czytelniczym horyzoncie pojawiła się okazja sięgnięcia po najn... {} Recenzja książki Złodziejki Świąt

@justyna_@justyna_ {}× 3

Co tu kraść

4.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W książce przeplatają się dwie historie dwóch pisarek - Elwiry Janosz oraz Marii Teresy. Tę pierwszą polubiłam bardziej, jej perypetie z ekologami i nowymi wyzwaniami czytelniczymi czytało się szybko i przyjemnie. Historia Marii Teresy pomimo poruszania ciężkich tematów momentalnie wyparowywała mi z głowy, nie potrafiłam się w nią wgryźć. Obie gł... {} Recenzja książki Złodziejki Świąt

Życie pisarek jest usłane różami, szkoda tylko, że z ogromnymi kolcami.

4.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak wygląda życie sławnych pisarzy? Ja wiele razy. Dziś mam okazję przekonać się tym, bo fabuła książki opowiada właśnie o szalonych pisarkach i ich życiu. Poznajemy dwie pisarki Elwirę Janosz i Marię Teresę oraz asystentkę redaktora Jagnę. Ich życie kreci się wokół pisania, ale też i promocji tych książek. Okaz... {} Recenzja książki Złodziejki Świąt

Złodziejki Świąt

4.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Złodziejki świąt '' ciekawa, intrygująca historia o trzech zakręconych pisarkach, akcja toczy się w okresie przedświątecznym. Trzy demoniczne, charyzmatyczne kobiety, które połączyło Wydawnictwo. Elwira Janosz ,pisarka kryminałów, to ona posmakowała współczesnego zjawiska hejtu- nienawiści, zmanipulowanej nagonki na jej osobę. ,, ale trzeba ... {} Recenzja książki Złodziejki Świąt

@ela_r22@ela_r22 {}× 21

Z tej książki najlepsza jest okładka

{} WYBÓR REDAKCJI
5.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z tej książki najlepsza jest okładka. Tytuł również jest niczego sobie. Niestety ani jedno, ani drugie nie ma za wiele wspólnego z treścią. Ani nie jest to pozycja „świąteczna”. Jest to moje pierwsze spotkanie z autorką. Zachęcona okładką przystąpiłam do lektury z ogromnym entuzjazmem. Pomysł na fabułę jest dokonały! Trzy kobiety piszące, autorki... {} Recenzja książki Złodziejki Świąt

@phd.joanna@phd.joanna {}× 3

Samo życie

{} WYBÓR REDAKCJI
29.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„To doprawdy nienormalne, że dwójka zakochanych w sobie ludzi nie ma czasu na miłość.” Czy zastanawialiście się kiedyś, jak i kiedy powstają powieści świąteczne? Zapewne nie i tak się składa, że ja także nie, ale odpowiedź na to pytanie można znaleźć w najnowszej książce Hanny Cygler „Złodziejki świąt” wydanej przez Dom Wydawniczy Rebis. Świ... {} Recenzja książki Złodziejki Świąt

@gala26@gala26 {}× 22
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl