Recenzje książki "Życie, które znaliśmy"

Dodaj swoją recenzję

Życie, które znaliśmy

29.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miranda jest zwykłą nastolatką żyjącą w Pensylwanii. Ma szczęśliwą rodzinę, marzenia, pasje. Gdy pewnego dnia we wszystkich mediach robi się głośna na temat asteroidy, która ma przelecieć nadzwyczaj blisko Ziemi. Wszyscy oszaleli, wychodzili na dwór, przygotowywali teleskopy, aby lepiej przyjrzeć się temu zjawisku. Niestety nikt nie przewidział te... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

Katastrofalnie - "Życie, które znaliśmy" Susan Beth Pfeffer

27.01.2013

Czy zastanawialiście się kiedyś, co by się stało, gdyby asteroida zderzyła się z Księżycem, powodując ciąg najróżniejszych katastrof? Miranda, zwyczajna szesnastolatka z Pensylwanii, też nigdy o tym nie myślała. W jej życiu nie działo się nic nadzwyczajnego; codzienność składała się z chodzenia do szkoły, spraw rodzinnych, problemów z przyjaciółkam... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

"Żebym zawsze pamiętała życie takim, jakie znaliśmy"

8.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Księżyc w nocy zastępuje słońce. Lśni na niebie od tysiącleci wyznaczają bieg przypływów i odpływów oraz tak wielu innych rzeczy. Jak bardzo życie na planecie uzależnione jest od naszego satelity dowiadują się bohaterowie, którzy wiodą już tylko "życie, które znaliśmy". Przewartościowanie życiowych wartości w tych trudnych czasach przy próbie pozo... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

Gdy nic nie jest dane na zawsze...

12.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cała ludzkość żyje sobie z dnia na dzień. Każdy zmaga się z własnymi problemami, trudnymi sprawami, stresem, pracą, rodziną, domem. Każdy dzieli swoje radości, smutki, marzenia. Wszystko toczy się tak, jak zawsze. Dzień po dniu. Życie ze wszystkimi jego rozdziałami. Tymi złymi i dobrymi. Płacz, śmiech, zmęczenie, dobry humor, złość, szczęście. Pom... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

{}

"Ocaleni. Życie, które znaliśmy" - Susan Beth Pfeffer

21.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy tylko ktoś w moim towarzystwie rzucił hasło "apokalipsa" i połączył je z wydaną przez Jaguara książką "Ocaleni. Życie, które znaliśmy", wiedziałam, że muszę zapoznać się z tą pozycją. Wszelkie wątki katastroficzne w literaturze działają na mnie jak kocimiętka na koty - nie potrafię im się oprzeć. Książka ta chodziła za mną już od dnia premie... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

@Tenshi@Tenshi {}

Wpływ Księżyca

18.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mieszkająca w Pensylwanii szesnastoletnia Miranda nie wie, że osiemnastego maja świat jaki znała przestanie istnieć. Mimo że, wszyscy wiedzieli o asteroidzie zmierzającej w stronę Księżyca, to nikt nie przewidział katastrofalnych skutków tego spotkania. Teraz jest już za późno... Rodzina Mirandy musi przetrwać sama, ponieważ pomoc nie nadchodzi. Gi... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

"Życie, które znaliśmy" - Susan Beth Pfeffer

22.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co chwilę, i z każdych możliwych źródeł zalewają nas informację o końcu świata. Zostaje on przewidziany przez bardzo "wiarygodnych" wróżbiarzy, słyszymy, że prastare ludy już dawno obwieściły datę zagłady, czy dolatują nas inne przepowiednie. Większość z nas przestaje już wierzyć w takie proroctwa – bo kto da radę przygotowywać się na ten nieubłaga... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

"Mamy siebie. Póki mamy siebie, wszystko się ułoży."

12.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyznam się, że dość sceptycznie podchodziłam do książki "Życie, które znaliśmy", pierwszej części trylogii Ocaleni. Nie byłam przekonana do powieści o końcu świata, wydawały mi się dziwne, wręcz komiczne. Nie miałam też ochoty zagłębiać się w świat niezliczonych katastrof, epidemii i głodu... A jednak postanowiłam zacisnąć zęby i na złość samej s... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl