Avatar @mag85

Ewelina

@mag85
7 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat. Ostatnio tutaj około 6 godzin temu.
{} Napisz wiadomość
7 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat. Ostatnio tutaj około 6 godzin temu.

Recenzje książek

10 recenzji

Tobi Lolness i jego fascynująca historia

11.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść „Tobi” to cudeńko. Już od pierwszego spojrzenia na okładkę doznałam uczucia „zakochania od pierwszego wejrzenia”. Moja intuicja dała mi niezaprzeczalny znak, że oto właśnie trafiłam na coś unikalnego, co może wnieść coś nowego do mojego życia. I tak to się właśnie zaczęło. Autor Timothee de Fombelle urodził się w Paryżu w 1973 roku. Z w... {} Recenzja książki Tobi

Czym jest legendarny Węzeł Leto?

11.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Węzeł Leto” jest jedną z tych książek, które kupuję, na wyprzedażach, za grosze. Czemu wybrałam właśnie tę książkę? Być może jako pierwsza zaintrygowała mnie interesująca okładka. Taka mroczna, morska, z cieniem tajemniczej osoby na pierwszym planie. Notatka, opis powieści na odwrocie, już tylko przypieczętował mój wybór. Autorka Marina Warner u... {} Recenzja książki Węzeł Leto

Plusk.... i jest afera!

10.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że jesteś na Florydzie i leżysz na pięknej plaży. Jedyne dźwięki, które słyszysz to fale uderzające o skały i śpiew mew, a jedyne co czujesz to morska bryza na twojej twarzy Przechadzasz się brzegami oceanu i podziwiasz bogactwo fauny i flory tych ciepłych wód. Lecz po chwili twoją uwagę przyciąga dziwny kolor wody i coś co powoli un... {} Recenzja książki Plusk

Moc ukryta w imieniu i nazwisku

26.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pani Violetta Kuklińska-Woźny ekonomistka, doradca zawodowy, nauczyciel, racjonalistka o parapsychologicznych zainteresowaniach. Na co dzień pracuje i mieszka w Świdnicy, gdzie naucza przedmiotów ekonomicznych w szkole ponadgimnazjalnej. Społecznik, kobieta nauki, praktykująca jogę i medytację, której wielką pasją jest numerologia. Jako doradca pom... {} Recenzja książki Nazwisko tworzy charakter. Liczby kreatorem Twojej indywidualności

Kontynent umarłych

18.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy jeden z najpopularniejszych współczesnych pisarzy francuskich, zajmujący się przede wszystkim fantastyką, pisze o krainie śmierci jako “nowym kontynencie”, gdzie każdy może “polecieć” sobie na wakacje i powrócić na ziemię w nienaruszonym stanie, to nie można przejść koło takiej historii obojętnie. Z twórczością Bernarda Werbera spotkałam si... {} Recenzja książki Tanatonauci

Droga do miłości

29.07.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy specjalistka od dalekich podróży pisze książkę o miłości, to od razu przychodzi myśl, że oto następna wspaniała opowieść z dalekich krain, innych obyczajów, egzotyki, a tu… niespodzianka! Poradnik, i to bynajmniej nie podróżniczy lecz psychologiczny. Pani Beata to kobieta orkiestra. Dziennikarka, lektorka, tłumaczka, felietonistka lecz przede ... {} Recenzja książki W dżungli miłości

Kobieta niespodzianka?

18.07.2011

Kim jest tytułowa kobieta niespodzianka? Kobieta pojawiająca się i znikająca jak duch. Jaką rolę odegra w poukładanym życiu głównego bohatera? Czy równowaga, która panuje już od tak wielu lat w małżeństwie Andrzeja i Magdy, zostanie zachwiana? Na te i wiele innych pytań, uzyskamy odpowiedzi po uważnym przeczytaniu najnowszej powieści Piotra Kołod... {} Recenzja książki Kobieta niespodzianka

Wieczna dusza

8.07.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z pojęciem reinkarnacji zetknęłam się już nie raz w moim życiu. Lecz zawsze było to dla mnie coś egzotycznego, wypieranego przez dominującą w naszym kraju religię katolicką. Dopiero z biegiem lat, poszukiwania własnego miejsca na tym świecie, zaczęłam interesować się innymi religiami i tym samym poglądami jakie wnoszą one do naszego życia. O samej... {} Recenzja książki Reinkarnacja : relacje z poprzednich wcieleń, przykłady przypadków, doświadczenia, perspektywy

Wyspa Man - Wyspa Zesłania

28.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co mnie skłoniło do sięgnięcia po tę książkę? Naprawdę nie wiem. Leżała sobie ukryta pod stertą przecenionych książek i straszyła szarą, dziwną okładką. Lecz przypomniałam sobie, że nie należy oceniać rzeczy po okładce i sięgnęłam na dno tej wielkiej skrzyni, po tą smutną historię. Gdy po raz pierwszy zobaczyłam Davida Baddiela w jego autorskim p... {} Recenzja książki Ukryte zamiary

"Imperium aniołów"

25.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moje pierwsze zetknięcie z twórczością francuskiego pisarza Bernarda Werbera było całkowicie przypadkowe. Jego twórczość nie jest w Polsce nagłaśniana tak bardzo jak pozycje takich autorów jak Paulo Coelho czy też Stephenie Meyer, lecz ma moc przekazu i to „coś” co sprawia, że nie można się od niej oderwać. Autor powieści zdecydowanie nie jest de... {} Recenzja książki Imperium aniołów

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe