Avatar @temptershell

@temptershell

13 obserwujących. 14 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 6 lat. Ostatnio tutaj 8 dni temu.
{} temptershell
{} Napisz wiadomość
13 obserwujących.
14 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 6 lat. Ostatnio tutaj 8 dni temu.

Recenzje książek

10 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję
Książka Rick and Morty Presents, Vol. 1

Rick and Morty Presents, Vol. 1

Magdalene Vissagino

Rick and Morty Presents, Vol. 1

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsze zbiorcze wydanie komiksów z uniwersum Ricka i Morty’ego opatrzone podtytułem Presents to zbiór 4 komiksów, których akcja rozgrywa się w realiach serialu ale nie są to zeszyty fabularnie powiązane z główną serią komiksów Ricka and Morty. 4 różne historie to spin-offowe wersje przygód znanych postaci z serialu lub rozbudowanymi epizodami se... {} Recenzja książki Rick and Morty Presents, Vol. 1

Książka Aliens. Dust to dust

Aliens: Dust to Dust

Gabriel Hardman

Aliens: Dust to Dust

6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wracam do czytania komiksów i na pierwszy ogień w sezonie jesiennym idzie nowy tom z uniwersum Obcego pod tytułem Aliens: Dust to Dust. Ta czteroodcinkowa seria to dzieło Gabriela Hardmana, który odpowiada zarówno za oprawę graficzną jak i scenariusz. Wydanie zbiorcze Dust To Dust miało premierę w maju 2019 i dostępne jest zarówno w wersji elektro... {} Recenzja książki Aliens. Dust to dust

Książka Humaniści w kosmosie

Inna fantastyka...

Mel Lallande

Inna fantastyka...

11.01.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszą recenzencką książką w tym roku zostaje zbiór opowiadań pod tytułem Humaniści w kosmosie i powiem szczerze, że mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony od razu wiadomo, że opowiadania nie są do końca na poważnie i podtytuł “groteski science fiction” pasuje idealnie ale poziom opowiadań to istna sinusoida. Pierwsze skojarzenie to Dougl... {} Recenzja książki Humaniści w kosmosie

Książka 100 fińskich innowacji społecznych

Całkiem inne spojrzenie na FINLANDIĘ

Taipale Illka

Całkiem inne spojrzenie na FINLANDIĘ

11.01.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nareszcie skończyłem czytać 100 fińskich innowacji społecznych, choć co chwilę odrywałem się od lektury i w sumie zajęło mi to nieco ponad 100 dni. Fascynacja tym państwem znalazła ujście i tak poza artykułami w sieci zacząłem czytać konkretne książki z oraz o Finlandii. Ten zbiór 100 artykułów okazał się świetnym początkiem do poznawania teg... {} Recenzja książki 100 fińskich innowacji społecznych

Książka Marsjanin

Fantastyka NAUKOWA przez duże N.

Andy Weir

Fantastyka NAUKOWA przez duże N.

11.12.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Straszliwa burza piaskowa sprawia, że marsjańska ekspedycja, w której skład wchodzi Mark Watney, musi ratować się ucieczką z Czerwonej Planety. Kiedy ciężko ranny Mark odzyskuje przytomność, stwierdza, że został na Marsie sam w zdewastowanym przez wichurę obozie, z minimalnymi zapasami powietrza i żywności, a na dodatek bez łączności z Ziemią. Co g... {} Recenzja książki Marsjanin

Książka Kredziarz

Następczyni Kinga w debiucie

C.J. Tudor

Następczyni Kinga w debiucie

11.12.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miałem ogromną przyjemność przeczytać debiutancką powieść C. J. Tudor pod tytułem Kredziarz, a to wszystko dzięki uprzejmości wydawnictwa Czarna Owca na miesiąc przed premierą. Zapraszam na recenzję! Już kilka miesięcy przed premierą „Kredziarz” („The Chalk Man”) stał się internetową sensacją. W sieci pojawiły się setki entuzjastycznych recenzji cz... {} Recenzja książki Kredziarz

Książka Downward to the Earth

Obcy tacy jak my

Philippe Thirault ...

Obcy tacy jak my

10.12.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzieło, z którym miałem możliwość się zaznajomić ostatnio jest komiksową adaptacją powieści science fiction Roberta Silverberga – W dół do ziemi, traktującej o efektach kolonializmu i niepohamowanego dążenia do transcendencji. Ta powieść graficzna została opublikowana w dwóch tomach przez wydawnictwo Humanoids, które w ostatnim czasie radzi sobie ... {} Recenzja książki Downward to the Earth

Książka Predator: Hunters

Drapieżnik w odwrocie

Chris Warner ...

Drapieżnik w odwrocie

10.12.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po wielu latach Predator powraca na łamy komiksu od Dark Horse pod własnym sztandarowym tytułem albo mi się tak wydaje gdyż przez długi czas nikt nawet nie wspominał o nowych komiksach z tym kosmitą. Kosmiczni drapieżnicy od lat przybywają na różne planety by tropić i zabijać godnych sobie przeciwników. Na łamach komiksu Predator: Hunters dowiaduj... {} Recenzja książki Predator: Hunters

Książka Orzeł Biały

Zielona krew!

Marcin Sergiusz Przybyłek

Zielona krew!

10.12.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta powieść mimo, że zabrała mi cały urlop jest warta uwagi. Wciągnąłem się doszczętnie i dopiero przystopowałem pod koniec aby na spokojnie prześledzić/przesłuchać finał. Ta historia to dziwna fuzja Warhammera 40K i Mad Maxa gdyż tylko ta dwa uniwersa przychodzą mi do głowy. Z jeden strony to dziwne postapo (dla Polaków nie takie złe), a z drugiej ... {} Recenzja książki Orzeł Biały

Książka Dom dzienny, dom nocny

Onirycznie opowiedziane historie

Olga Tokarczuk

Onirycznie opowiedziane historie

10.12.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po wielu latach wracam do twórczości Tokarczuk i czuję, że zabrałem się, za jej kolejne dzieła w odpowiednim momencie gdyż wcześniejszy zbiór opowiadań Gra na wielu bębenkach czytałem w wieku 20 lat i pewnie na Dom dzienny, dom nocny nie byłbym wtedy gotów. Sam tytuł jest swoistym kluczem do próby zrozumienia całego utworu. Dualizm naszego życia, ... {} Recenzja książki Dom dzienny, dom nocny

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe