Avatar @z_ksiazka_mi_po_drodze

@z_ksiazka_mi_po_drodze

1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 5 miesięcy temu.
z_ksiazka_mi_po_drodze
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 5 miesięcy temu.

Recenzje książek

10 recenzji

Śledztwo i nie tylko

30.01.2022

„Cornelia” to powieść z pogranicza kryminału i thrillera, argentyńskiej pisarki. Jest to również kolejne moje spotkanie z tytułem wydanym nakładem Wydawnictwa LeTra. Poprzednia pozycja, „Fałszerka obrazów” wywarła na mnie pozytywne wrażenie, jak było tym razem? Dziesięć lat temu, podczas szkolnej wycieczki, w tajemniczych okolicznościach zaginęła... Recenzja książki Cornelia

Polski Jack Reacher?

19.01.2022

Lubicie filmy sensacyjne? A czytacie też książki w tym klimacie? Znacie książki Lee Childa z niejakim Reacherem w roli głównej? Jeśli na któreś z powyższych pytań odpowiedzieliście tak, to mam naprawdę ciekawa propozycję! Pytanie o Lee Childa nie było przypadkowe, ponieważ już po kilkudziesięciu przeczytanych stronach, wiedziałam, że mam do czyni... Recenzja książki Człowiek widmo

Nieznany bohater

21.11.2021

Powieść historyczna to gatunek, który cieszy się zdecydowanie mniejszą popularnością niż kryminały czy powieści obyczajowe. Dodatkowo, większość pozycji, reprezentująca tę kategorię, która trafia do szerszego grona odbiorców w ostatnim czasie, dotyczy zdarzeń z okresu drugiej wojny światowej. A co wiemy o pierwszej wojnie światowej i jej polskich ... Recenzja książki As i Dama

Kopia czy oryginał?

15.11.2021

"Fałszerka obrazów" to tytuł, na który musiałam zwrócić uwagę! Kryminał ze sztuką w roli głównej? Już sam opis wystarczył, żebym poczuła się zachęcona do lektury. A czy było warto? Claire Roth, to początkująca malarka, która w związku z wydarzeniami z przeszłości, nie jest dobrze postrzegana przez znawców sztuki i innych artystów. Szansą na zmianę... Recenzja książki Fałszerka obrazów

Nowy Święty Graal

24.10.2021

Książka po której spodziewałam się wiele, a która niestety moje oczekiwania zawiodła. Od dłuższego czasu miałam ochotę na książkę w stylu "Dana Browna" - kontrowersyjna teoria spiskowa, rozwiązywanie zagadek, szybkie zwroty akcji, wciągająca fabuła. Czytając opis "Nowego Świętego Graala", byłam pewna, że to wszystko w nim znajdę. A jednak nie.... ... Recenzja książki Nowy święty Graal

Śledztwo w Zonie

26.02.2021

Temat katastrofy w Czarnobylu, przypomniał o sobie dwa lata temu, w związku z powstaniem serialu "Czarnobyl". Dla mnie osobiście, czyli osoby urodzonej po roku 1986, był to "powrót" potrzebny, ponieważ moja wiedza na temat tej katastrofy była bardzo ograniczona i sprowadzała się w sumie tylko do świadomości, że takie wydarzenie miało miejsce i oka... Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

Zapłaczesz?

11.02.2021

Do jakich poświęceń będziesz zdolny, żeby pomóc bliskiej Ci osobie? Co będziesz w stanie zrobić, żeby zdobyć temat życia i stać się docenianym dziennikarzem, zamiast przeciętniakiem walczącym o przetrwanie? Z tymi dylematami zmagają się bohaterowie książki "Zapłacz dla mnie" Piotra Borlika. Z jednej strony mamy zwolnionego warunkowo, byłego policj... Recenzja książki Zapłacz dla mnie

Święta jak z bajki

10.02.2021

Święta Bożego Narodzenia, to ten wyjątkowy czas w roku, kiedy potrzebujemy domowego ciepła, rodzinnej atmosfery oraz tych wszystkich małych i dużych rytuałów, które sprawiają, że na te kilka dni, czeka się okrągły rok. Jednak nie zawsze jest tak pięknie, szczególnie gdy przemijający rok, przyniósł stratę bliskiej osoby lub rozpad rodziny. Z takimi... Recenzja książki Kraina Zeszłorocznych Choinek

Zło czai się wszędzie...

31.01.2021

Zło czai się wszędzie - wielu z nas uwielbia historie kryminalne, zarówno te książkowe jak i filmowe czy serialowe, zazwyczaj skupiając się na dążeniu do rozwiązania zagadki i odkryciu sprawcy, a nie na liczbie ofiar czy brutalności z jaką zostały potraktowane. Powód tego jest prosty - przeważnie towarzy nam komfort związany z tym, że te wszystkie... Recenzja książki Zimny chirurg

Gabriel Allon - zawód szpieg

30.01.2021

Powieści szpiegowskie to gatunek zdecydowanie mi bliski, a jednym z najlepszych, współczesnych pisarzy w tej działce się specjalizujących, moim zdaniem jest Daniel Silva. Jest on twórcą cyklu powieści (już 20!), których głównym bohaterem jest izraelski szpieg Gabriel Allon. Przy okazji prezentowania kolejnych przygód pracownika tajnych służb i jeg... Recenzja książki Zakon

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl