Avatar @Bibliotekarka_Natalka

Bibliotekarka Natalka

@Bibliotekarka_Natalka
22 obserwujących. 19 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj około 13 godzin temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
22 obserwujących.
19 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj około 13 godzin temu.

Recenzje książek

295 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

"Ciekawscy. Jurajska draka"

WYBÓR REDAKCJI
20.06.2024

Jeśli jesteście fanami dinozaurów i podróży w czasie, to mam dla Was świetną książkę. Myślę, że jest ona warta uwagi i zasługuje na to, by jak najwięcej osób się o niej dowiedziało. Zainteresowani? Mam nadzieję, że tak. Usiądźcie wygodnie, a ja zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Główni bohaterowie to Radek i Maciek. Pierwszy jest fane... Recenzja książki Ciekawscy. Jurajska draka

"Pimpcio"

17.06.2024

Dziś przychodzę do Was z opinią o kolejnej książce dla dzieci. Moja ciekawość była tym większa, że nie znałam do tej pory pióra Autorki. Byłam też ciekawa, czy ta bajka spodoba się mojej córce :) Zatem, jeśli jesteście ciekawi, jakie są nasze wrażenia na temat tej lektury, to serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszymi wrażeniami. Pimpcio... Recenzja książki PiMPcio

"Córeczka"

12.06.2024

Uwielbiam poznawać historie Pisarzy, których do tej pory nie miałam jeszcze okazji czytać. Za każdym razem, bowiem odkrywa się przede mną nowy świat a przedstawiane opowieści potrafią mnie zaskoczyć i pozostać w mej pamięci na dłużej. Tym bardziej jest mi miło, że zostałam obdarzona zaufaniem i mogłam zostać jedną z patronek medialnych tej powieśc... Recenzja książki Córeczka

"Ja nic nie muszę. Mała książka o obowiązkach"

6.06.2024

Książki dla dzieci, z tego Wydawnictwa i tej Autorki darzę ogromną miłością 😍♥️ A to dlatego, że zawsze są one dopracowane w najmniejszym szczególe. Poza tym, nie dość że bawią to jeszcze i uczą. I teraz najfajniejsze ! Nasze dzieci, mogą być również częścią tych historii !! A to za sprawą tego, że wewnątrz lektury, możemy znaleźć ilustracje, któr... Recenzja książki Ja nic nie muszę. Mała książka o obowiązkach

"Kiedy byłyśmy ptakami"

4.06.2024

Przyznam się, że zaciekawiła mnie ta książka. Okładka bardzo zwróciła moją uwagę. A i tytuł wydał mi się intrygujący. Dlatego postanowiłam sprawdzić co w trawie piszczy i dowiedzieć się o czym jest ta lektura. Czego się dowiedziałam? Jakie są moje wrażenia? Zapraszam do zapoznania się z moją opinią. Akcja książki toczy się w Trynidadzie i jest ... Recenzja książki Kiedy byłyśmy ptakami

"Syn pastora"

1.06.2024

Bardzo lubię twórczość Autora. Miałam okazję przeczytać już kilka Jego książek i zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem. Z pewnością słowa Pana Andrzeja potrafią mnie poruszyć i wzruszyć. To nie są typowe historie z cyklu : i żyli długo i szczęśliwe. To opowieści często okraszone bólem, cierpieniem ale też i nadzieją na to, że będzie lepiej. ‘Syn pa... Recenzja książki Syn pastora

"Leśna przygoda Zyzusia Tłuściocha"

30.05.2024

Bardzo lubię książeczki dla dzieci i kocham wręcz pióro Pani Małgosi😍😀. Powiem Wam jednak, że ta historyjka, mimo iż jest to mój dumny patronat medialny ❤️ to było również dla mnie nie lada wyzwanie😅... A dlaczego? Tego i moje wrażenia z tej lektury poznacie w dalszej części mojej opinii. Pewnie jesteście ciekawi, kim w ogóle jest Zyzuś Tłuścio... Recenzja książki Leśna przygoda Zyzusia Tłuściocha

"Leśna przygoda" czyli o misiach słów kilka ... 🐻🐻

28.05.2024

Ostatnio sporo pojawia się u mnie opinii na temat książek dla dzieci. A to dlatego, że kocham takie opowieści. Dodatkowo, czytam je wspólnie z Rozalką, bo uwielbia nowe bajeczki, dlatego nasza biblioteczka dziecięca stale się powiększa Lubię zaciekawić córcię czymś nowym a niekiedy sama dowiaduję się czegoś interesującego. Dziś, przychodzę do Was... Recenzja książki Leśna przygoda

"Sen o Jerozolimie"

25.05.2024

Dziś zacznę nieco nietypowo, bo od cytatu :) „Jest jakiegoś rodzaju magiczny magnetyzm w dalekim podróżowaniu i powracaniu kompletnie odmienionym.” – Kate Douglas Wiggin Są takie książki, z którymi utożsamiamy się w 100%. Czytając tę opowieść, miałam wrażenie, jakbym znowu znalazła się w miejscu, które wywarło na mnie ogromne wrażenie. Dziś prze... Recenzja książki Sen o Jerozolimie

"Przebaczenie"

14.05.2024

Kolejna lektura, która mnie zaskoczyła. A to dlatego, że sądziłam, że ocenię ją inaczej. Jednak się pomyliłam ;). Jesteście ciekawi, jakie są moje odczucia po lekturze "Przebaczenia"? Jeśli tak, to zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Alba jest młodą prawniczką. Marzy o znalezieniu idealnego partnera i założeniu rodziny. Jednak póki c... Recenzja książki Przebaczenie

"Plecy, które chcę kopnąć"

9.05.2024

Dzisiaj pragnę Wam przybliżyć historię dla młodzieży, której autorką jest młodziutka pisarka. Co ciekawe, Autorka tej książki, jako najmłodsza w historii Japonii – uzyskała za tę publikację w wieku zaledwie 19-stu lat nagrodę imienia Akutagawy. Jesteście ciekawi, czego dotyczy ta pozycja? Jeśli tak, to serdecznie zapraszam Was do zapoznania się z ... Recenzja książki Plecy, które chcę kopnąć

"Rozruszaj swój mózg"

3.05.2024

Rzadko czytam książki popularnonaukowe, jednak raz na jakiś czas lubię wiedzieć, co w trawie piszczy i sięgam po tego typu publikacje. Ta lektura zaciekawiła mnie na tyle, że postanowiłam dowiedzieć się, jaką wiedzę mogę z niej wynieść. I naprawdę jestem zadowolona z przeczytania tej pozycji. A co w niej znajdziemy? Zapraszam do zapoznania się z m... Recenzja książki Rozruszaj swój mózg

"Gorath. Krawędź otchłani"

1.05.2024

Zastanawiam się, jak to się stało, że kiedyś przestałam czytać książki z fantastyki. Ogromnie się cieszę, że z powrotem czytam ten gatunek książek, bo trafiam na naprawdę świetne historię. Taka jest również ta dzisiejsza, którą pragnę Wam nieco bliżej przedstawić. Dodatkowo, miałam to szczęście, że miałam przyjemność być jedną z patronek medialnyc... Recenzja książki Gorath. Krawędź otchłani

"Produkcja masowa"

27.04.2024

Macie czasami tak, że okładka lub tytuł sugeruje Wam jedno, a podczas czytania okazuje się, że książka jest zupełnie o czymś innym? Ja miałam właśnie tak w przypadku tej lektury. Spodziewałam się lekkiej historii, a tak naprawdę dostałam prawdziwy rollercoaster emocjonalny. Zaciekawieni? Mam nadzieję, że tak ;) Zatem usiądźcie wygodnie i zapraszam... Recenzja książki Produkcja masowa

"Wszystko się może zdarzyć"

25.04.2024

Dziś przychodzę do Was z recenzją genialnej książki dla dzieci. Zanurzając się w tę historię, wasze pociechy przeżyją niesamowite przygody wspólnie z bohaterami przedstawionej opowieści. Jesteście zaintrygowani? Jeśli tak, to zapraszam Was serdecznie do zapoznania się z moją opinią. Ta opowieść to połączenie współczesności z bajką. Nasz główna ... Recenzja książki Wszystko się może zdarzyć

"Dbam o ząbki"

20.04.2024

Książki Pana Marka zawsze biorę w ciemno. Zarówno ja, jak i moja córka czekamy na kolejne publikacje z ogromną niecierpliwością. Wiemy, że czeka nas wspaniała zabawa połączona z edukacją. Dziś mamy przyjemność przedstawić Wam historię, która z pewnością ułatwi waszym pociechom dbanie o ząbki. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą opinią.... Recenzja książki Dbam o ząbki

"Twórcy żywych maszyn"

17.04.2024

Jak już zapewne zauważyliście, przez moje recenzje przewijają się książki z różnych gatunków. Tym razem, mam dla Was opinię o książce z fantastyki - 2 tomie cyklu "Kroniki Światozbioru". Jeśli jesteście ciekawi moich wrażeń oraz co możecie znaleźć w tej lekturze, zapraszam do zapoznania się z moją recenzją :) Od wydarzeń, kiedy to inwazja Księż... Recenzja książki Twórcy żywych maszyn

"Ostatnia tajemnica"

7.04.2024

Macie czasami tak, że jakaś powieść Was po prostu przyciąga? Może okładka, może opis, no czujecie, że musicie się z nią zapoznać i już? Ja dokładnie tak miałam w tym przypadku. Wszystko mi mówiło, że muszę przeczytać tę publikację. Czy było warto? Co znajdziemy w tej lekturze? Jakie są moje wrażenia po jej przeczytaniu? Jeśli jesteście ciekawi, to... Recenzja książki Ostatnia tajemnica

"Zbiór Legend Niezwykłych"

29.03.2024

Od początku bardzo mnie ciekawiła ta publikacja. Więc, gdy jedna z Autorek, zapytała mnie, czy podjęłabym się recenzji tej książeczki, byłam absolutnie wniebowzięta i zgodziłam się z przyjemnością. Bardzo lubię odkrywać nieznane mi dotąd legendy i podania oraz miejsca, które potencjalnie będę mogła odwiedzić. Jesteście ciekawi, jakich bohaterów tu... Recenzja książki Zbiór legend niezwykłych

"HISTORIA ŻYCIA. Moja pierwsza książka o ewolucji".

26.03.2024

Dziś przychodzę do Was z opinią o kolejnej, rewelacyjnej książeczce dla małych czytelników. Mojej Rozalce ta lektura, tak jak poprzednia z tej serii, bardzo przypadła do gustu, a i ja miło spędziłam z nią czas :) Ciekawi zatem co kryje "Historia życia"? Jeśli tak, to zapraszam do zapoznania się z moimi wrażeniami. Książeczka w prosty, przyjemny a... Recenzja książki HISTORIA ŻYCIA. Moja pierwsza książka o ewolucji.

"Berneter"

22.03.2024

Rzadko sięgam po horrory, a to dlatego, że ten gatunek po prostu do mnie nie przemawia 😅. Jednak raz na jakiś czas, lubię wyjść ze swojej strefy komfortu i poczytać coś innego. Dlatego, jest mi tym bardziej miło, że publikacja właśnie z tego gatunku, objęta została moim patronatem medialnym. Ciekawi jesteście, o czym jest "Berneter" I jakie są moj... Recenzja książki Berneter

"Gang Mocniaków. Miej olej w głowie i w całym sobie!"

19.03.2024

Dzisiaj przychodzę do Was z kolejną częścią Gangu Mocniaków. Jako, że w naszej kolekcji posiadamy niektórych z wymienionych w książeczce bohaterów, to ich przygody są jedną z ulubionych bajek mojej córki ;) Jesteście ciekawi, jakie przygody miał krem Krzyś? Na jaki, ciekawy pomysł wpadł cały Gang Mocniaków? Jeśli tak, to zapraszam Was serdecznie d... Recenzja książki Gang Mocniaków. Miej olej w głowie i w całym sobie!

"Przekupić wiedźmę. Matylda"

12.03.2024

Niedawno mogliście przeczytać u mnie recenzję drugiego tomu tego cyklu pt.: ", Przekupić wiedźmę. Zosia". Dziś przychodzę do Was z patronacką opinią o trzecim tomie, w którym jak nie trudno się domyślić, główną bohaterką jest Matylda. Jesteście ciekawi, o czym przeczytamy w tej części? Chcecie się dowiedzieć, czy ten tom spodobał mi się równie moc... Recenzja książki Przekupić wiedźmę. Matylda

"Przystanek ŻYCIE"

5.03.2024

Kiedy zobaczyłam, że autor wydał nową książkę, bez zastanowienia zgłosiłam się do recenzji. Byłam ciekawa jego najnowszej publikacji. Można też powiedzieć, że chciałam poznać drugie oblicze Autora. A to dlatego, że wcześniej czytałam publikację Pana Marcina z gatunku fantastyki. Tym razem natomiast mamy do czynienia z poradnikiem. Bardzo byłam go ... Recenzja książki Przystanek ŻYCIE

"Przekupić wiedźmę. Zosia"

26.02.2024

Książki Autorki znam i połykam na pniu. Jakaż była moja radość, gdy okazało się, że mogę patronować również tej lekturze. Ciekawa byłam ogromnie tej powieści, gdyż tytuł był niezwykle intrygujący. Wspomnę jeszcze tylko, że to 2 tom cyklu "Przekupić wiedźmę", ale sądzę, że można je czytać niezależnie. Wszystko jest zrozumiałe i bardzo łatwo rozezna... Recenzja książki Przekupić wiedźmę. Zosia

© 2007 - 2024 nakanapie.pl