@Bookowa

1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 3 lat. Ostatnio tutaj około miesiąca temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 3 lat. Ostatnio tutaj około miesiąca temu.

Recenzje książek

10 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Recenzja ,,Adresy. Co mówią nam o tożsamości, statusie i władzy"

17.02.2022

Nasze dane osobowe, adresy, numery telefonów - to codzienność i mamy świadomość tego, że bez nich nie jesteśmy w stanie załatwić bardziej czy mniej ważnych spraw. Czy to wizyta na poczcie, w banku czy zakupy przez internet. Wszędzie tak naprawdę są one nam potrzebne, choć na co dzień raczej nie rozmyślamy o tym w jakiś inny sposób niż że jest to p... Recenzja książki Adresy. Co mówią nam o tożsamości, statusie i władzy

Recenzja ,,LoveInk You" K. N. Haner

16.10.2021

Tatuaże? Romans? Kasia Haner? 🖤 Wiadomo, że nie przejdę obojętnie... Zaznaczmy najpierw jak ,,LoveInk You" jest ładnie wydane. Można sobie wyciąć nawet zakładkę z przelotnym w znajomościach bohaterem - Isaac i tajemniczą acz wrażliwą Niną, wow! To historia, na którą czekaliśmy długo i miałam szczerą nadzieję, że będzie warto. Było? Jak dla m... Recenzja książki LoveInk You

Recenzja ,,Iskierka Nadziei"

29.11.2019

,,Iskierka nadziei" Anny Szczęsnej to historia, która wywołuję współczucie i smutek w czytelniku, żeby za chwilę udowodnić jak wielką moc ma czynienie dobra i ile szczęścia to przynosi drugiemu człowiekowi. To ogrom emocji, piękno a zarazem okrucieństwo świąt... Pod względem tego, że nadal są ludzie, którzy nie mogą ich spędzić w przyjaznych grona... Recenzja książki Iskierka nadziei

Anonimowa dziewczyna - recenzja

21.10.2019

Główną bohaterką, jest ceniona wizażystka, Jessica Farris. Przez w sumie czysty przypadek, zgłasza się ona do pewnego nietypowego badania, za które dostanie pieniądze. Ona nie wykłada nic, za to może sobie dorobić, czy to nie brzmi świetnie? Jest jeden haczyk jednak, który wychodzi w trakcie całej sesji i kolejnych pytań, które dotykają kobietę. A... Recenzja książki Anonimowa dziewczyna

Recenzja ,,Ogród Lorenza"

WYBÓR REDAKCJI
9.10.2019

Pełna recenzja - @Link Jest to historia trochę miłosna, ale przede wszystkim związana z różnie rozumianą tematyką zwierzęcą. Głównym bohaterem jest Lorenzo, przystojny młody mężczyzna, weterynarz. Oprócz tego, że leczy zwierzęta, ma on okazję spełnić swoje marzenie, chyba największe w życiu. Zakłada on ogród zoologiczny z dzikimi zwierzętami. Nie... Recenzja książki Ogród Lorenza

Recenzja ,,Życie w spadku" Małgorzata Garkowska

18.05.2019

,,Życie w spadku" to powieść o dwóch braciach bliźniakach. Damian i Mark wyglądają identycznie, ale tylko z zewnątrz. Poza tym dzieli i różni ich absolutnie wszystko. Ich relacja nie należy do łatwych, przez to, że od długiego czasu są ze sobą skłóceni. Tylko dlaczego? Co się musiało wydarzyć, że kontakt się urwał, a raczej urwał go przede wszystk... Recenzja książki Życie w spadku

Recenzja ,,W potrzasku'' - Kerry Wilkinson

5.04.2019

Główną bohaterką jest sierżant Jessica Daniel. Kobieta, której charakter zmienia się w zależności od sytuacji. Od początku wydawała mi się typem samotniczki, wręcz nudnej osoby, bez większych życiowych przygód powiedzmy, ale gdy zaczynałam się wkręcać w całą książkę, Jessica jak się okazało, potrafiła pokazać pazurki. Zawód zmuszał ją do innego po... Recenzja książki W potrzasku

Recenzja ,,Pawilon szósty" - Antoni Czechow

14.03.2019

Głównym bohaterem jest Andriej Jefimycz Ragin. Pracuje on jako lekarz w szpitalu psychiatrycznym. Niby normalna posada, wszystko powinno być w porządku, a nawet powinien się cieszyć, że znalazł całkiem ciekawą pracę. Jednak Andriej w krótkim czasie uznaje, że nic tam nie ma sensu, nie ma po co się starać i leczyć swoich pacjentów więc zwyczajnie z... Recenzja książki Pawilon szósty

Kawiarnia na końcu świata - John Strelecky

20.01.2019

Cała recenzja - @Link Historia pozornie jest najzwyklejsza jak to tylko jest możliwe. Mężczyzna postanawia wybrać się na urlop, ale przeszkody napotkane na drodze krzyżują plany, co zaczyna falę dziwności i niepokoju w ,,Kawiarni na końcu świata". Od początku towarzyszyły mi emocje, które raczej powinny prędzej się pojawić przy lżejszych thriller... Recenzja książki Kawiarnia na końcu świata

,,Letnia noc" - Dan Simmons

8.01.2019

Książka opiera się szczególnie na tym, że pewna szkoła, dokładnie Old Central School ma zostać zamknięta, co rozpoczyna dość kulminacyjnie historię. Nie należy ona do najprzyjemniejszych miejsc nie tylko z racji samego faktu bycia szkołą, co już przeraża uczniów, ale cała atmosfera w niej, ponurość, a zarazem tajemniczość i mrok sprawiają, że nie ... Recenzja książki Letnia noc

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl