Avatar @DominikaCzyta_Recenzuje

@DominikaCzyta_Recenzuje

@DominikaCzyta_Recenzuje
10 obserwujących. 9 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat.
{} pisane_miedzy_wierszami
{} Napisz wiadomość
10 obserwujących.
9 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat.

Recenzje książek

48 recenzji, w tym 7 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Kiedy Mnie Zobaczyłeś

30.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„ Kiedy Mnie Zobaczyłeś " autorstwa J.D. Russo, to książka idealna dla nastolatków, ale i nie tylko. Z resztą sami się przekonajcie. 😊 Gabrysia i Alicja, dwie nastolatki, dwa zupełnie różniące się od siebie charaktery, a co najważniejsze siostry bliźniaczki, które różni zaledwie jeden mały szczegół. Maleńkie uwypuklone znamię na kolanie Alicji,... {} Recenzja książki Kiedy mnie zobaczyłeś

W Labiryncie

29.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna przeczytana przeze mnie świetna książka... Baa, znakomity thriller psychologiczny, dostarczający ogromnej dawki buzującej w żyłach adrenaliny. Kto czytał ten wie, jak genialna w sobie okazała się perełka „ W Labiryncie " - Dnato Carrisi. Pewnego poranka nastoletnia Samantha w drodze do szkoły zostaje uprowadzona i uznana za zaginioną. ... {} Recenzja książki W labiryncie

Farma Pereł

24.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek „Farma Pereł " - Lizy Marklund, to długo wyczekiwana powieść autorki, która wraz z główną bohaterką Kioną Matavera pozwala czytelnikowi przemierzyć niemal cały świat w poszukiwaniu szczęścia, odpowiedzi na nurtujące pytania, sensu życia, a co najważniejsze, pozwala nam ona poznać cenę, jaką często trzeba płacić za bogactwo. 📚🤓 Wspomnian... {} Recenzja książki Farma pereł

Kitty Crowther

{} WYBÓR REDAKCJI
22.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książeczka autorstwa Kitty Crowther, to przepiękna książeczka stworzona z myślą o najmłodszych czytelnikach. I choć sam tytuł brzmi „ Nocne opowieści ", to przedstawione w niej trzy historyjki są przeznaczone nie tylko na dobranoc. Tak też śmiało można zabrać się za jej czytanie o każdej porze dnia, czy nocy, jeśli maluszek rzeczywiście nie może ... {} Recenzja książki Nocne opowieści

Brygantka

21.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna opowieść z niebywałym tłem historycznym po raz enty przewinęła się przez Moje ręce. Książka rozpoczyna się od składającego się z kilku stron wywiadu przeprowadzonego z samą autorką - Marią Rosą Cutrefelli, w którym to kobieta bardzo szczegółowo stara się odpowiedzieć na zadane jej pytania. Dotyczą one głównie brygantyzmu i tragicznego ... {} Recenzja książki Brygantka

Już mnie nie oszukasz

17.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główna bohaterka Maya Stern, to matka Lili oraz była Pani żołnierz, która wciąż tęskni za pełnieniem służby w Iraku, a także mocną dawką adrenaliny, która w tamtym czasie stale rozprzestrzeniała się w jej żyłach. Podczas wypadu do pobliskiego parku wraz z mężem zostają napadnięci o zmroku przez dwójkę miejscowych chuliganów. Maya ucieka, a jej m... {} Recenzja książki Już mnie nie oszukasz

Amnezja

11.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź Sobie, że budzisz się ze snu i tuż przed oczyma we własnym domu znajdujesz martwe ciało dziewczyny, której kompletnie nie znasz, a mimo to w dalszym ciągu starasz się ją ratować. Najgorsze w tym wszystkim, nie jest to, iż prawdopodobnie powróciłeś do alkoholowego nałogu o czym świadczyć może stojącą na stole pusta butelka po wódce i to... {} Recenzja książki Amnezja

Bez zobowiązań

8.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Majka, to dwudziestoletnia studentka wydziału rachunkowości, która aby samodzielnie zarobić na własne utrzymanie wieczorami dorabia w studenckim barze zwanym „ Murem ". Posadę młodej barmanki zawdzięcza Adamowi oraz Piotrkowi, z którymi w bardzo szybkim czasie nawiązuje wręcz braterskie stosunki. Pokój akademicki dzielący z Magdą staje się ich oa... {} Recenzja książki Bez zobowiązań

BIGAMISTA

2.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Łódź to niewątpliwie piękne, a zarazem w pełni zaskakujące miasto, gdyż to właśnie na jego terenie podczas pewnego, mglistego poranka ma miejsce rozpoczęcie się zawiłej historii Agnieszki Płoszaj pt. „ Bigamista ". Nieopodal pałacowego stawu, na Księżnym Młynie przez okolicznego rybaka zostają wykryte zwłoki młodego i wysportowanego mężczyzny. ... {} Recenzja książki Bigamista

Piętno

23.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Fani Mrocznych Kryminałów Koniecznie Muszą To Przeczytać, a właściwie nie to, tylko fenomenalny kryminał „ PIĘTNO ", PRZEMYSŁAWA PIOTROWSKIEGO. 📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚 Coś niepowtarzalnego, a zarazem powodującego, iż zapalony czytelnik czuje się jak w najlepszym kinie grozy. Przeszłość, która usilnie nie daje o sobie zapomnieć ze ... {} Recenzja książki Piętno

Tajemnica Posiadłości w Zachusach

19.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„ TAJEMNICA POSIADŁOŚCI W ZACHUSACH ” autorstwa Zuzanny Radomskiej, to książka skrywającą w sobie wiele niewyjaśnionych zagadek, które dla głównych bohaterów stanowią tajemnicze źródło do poznania prawdy, jaką skrywa owa posiadłość w Zachusach oraz jej okoliczni mieszkańcy, którzy w dość dziwnym i nieoczekiwanym momencie pojawiają się w Zachus, w ... {} Recenzja książki Tajemnica posiadłości w Zachusach

Matematyczny Wzór Na Istnienie Boga

11.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„ Matematyczny Wzór Na Istnienie Boga ", to jak dla mnie dość trudna książka, w którą przez dłuższy czas musiałam się solidnie wdrażać krok po kroku, aby wynieść z niej coś mądrego. Styl w jakim książka została napisana jest bardzo, ale to bardzo szczegółowy, istnie matematyczny jak sam tytuł książki . Już początek pierwszego rozdziału nawiązuj... {} Recenzja książki Matematyczny wzór na istnienie Boga

PODEJRZANY

8.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwie osiemnastoletnie dziewczyny, Alex O' Connor i Margaret Harding, to najlepsze przyjaciółki od czasów szkoły podstawowej. Tuż przed rozpoczęciem życia studenckiego obie planują wyjazd do Tajlandii, aby móc odpocząć i poznać tamtejszą kulturę. Na chwilę przed wyprawą okazuje się, iż przyjaciółka Alex, nie posiada wystarczającej gotówki na to, ... {} Recenzja książki Podejrzany

Rozmowy z seryjnymi mordercami

29.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy problemy rodzinne, depresja, przemoc oraz brak akceptacji ze strony rówieśników, jest w stanie zmienić zwykłego nastolatka, w tak podłą bestię, która bezlitośnie odbiera życie drugiemu człowiekowi...? „ Harv Młotek " i „ Potwór z Amityville" , to dwa z wielu pseudonimów ludzi, którzy w bestialski sposób, podstępem zwabiali swoje przypa... {} Recenzja książki Rozmowy z seryjnymi mordercami

Opiłki i okruszki

25.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wspomnienia, które jesteśmy w stanie gromadzićm w najgłębszych zakamarkach ludzkiej panięci, są niczym bezcenne przedmioty, których nic, ani nikt nie jest w stanie nam odebrać, ponieważ należą one tylko i wyłącznie do nas. My natomiast możemy się nimi poniekąd podzielić, tworząc z wybranych fragmentów przepiękny katalog wspomnień. Taki właśnie... {} Recenzja książki Opiłki i okruszki

Kocham Cię Na Zabój

24.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już dziś na tapecie „ Kocham Cię Na Zabój ". Co to w ogóle była za książka ? Bo na pewno nie stuprocentowy thriller erotyczny, a raczej thriller erotyczny w mega zabawnej odsłonie. Już po pierwszych kilku stronach odniosłam wrażenie, że nie będzie to nic nad wyraz spektakularnego, a jedynie przewidywalne, wręcz niekiedy oklepane sceny dzikiego ... {} Recenzja książki Kocham cię na zabój

Sprzedawca marzeń

11.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cena za własne szczęście bardzo często potrafi bywać wysoka, ale czy to jest rzeczywiście takie ważne ? Ludzie pragną jedynie mieć dobre zdrowie i być po prostu szczęśliwi, a za to szczęście wielu jest w stanie poświęcić naprawdę wiele. Równie jak często szczęście spotyka człowieka, tak też pryska niczym mydlana bańka, dlatego jeśli chcemy o n... {} Recenzja książki Sprzedawca marzeń

Gorączka o Świcie

7.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasy wojenne, to szczególnie ważny okres, w którym miało miejsce wiele makabrycznych zdarzeń, odciskujących, na ludziach niewyobrażalnie bolesne piętno, które utrudniało ludziom walkę o własne szczęście. Poczucie samotności i opuszczenia, to jedno z najgorszych uczuć, jakie może człowiekowi towarzyszyć. Po burzy najczęściej wychodzi słońce,... {} Recenzja książki Gorączka o świcie

Niedziele u Tiffany'ego

5.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zapewne wielu ludzi w okresie dzieciństwa posiadało swojego własnego, wymyślonego przyjaciela, który miał za zadanie prowadzić ich za rękę przez życie. Ja osobiście miałam tkogoś takiego i choć teraz wydaje mi się to bardzo zabawne, to mimo wszystko lubię wracać do tych wspomnień. Moja wyobraźnia do dziś pozostała nieco bujna, jednak staram ... {} Recenzja książki Niedziele u Tiffany`ego

Gracze

5.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie Marty, jaki pozostałych bohaterów przepełnione jest głównie wiecznym imprezowaniem, alkoholem, a przede wszystkim przygodowym seksem, który traktują jako jedną, z najlepszych zabaw. W jednym z klubów, podczas hucznej imprezy Marta poznaje znanego aktora - Piotra, który momentalnie zawiesza na niej oko. Oboje szybko lądują w jednym łóżku, ... {} Recenzja książki Gracze

Excalibur. Dziedzictwo Ludzkości

31.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek Rozprzestrzeniające się, na niebie pomarańczowe światła nad miasteczkiem Lake Forest, to dla młodej studentki medycyny, oraz jego mieszkańców zwiastun powracających, na nowo zagrożeń ich życia. ⏳ :)  ________________________________________ Żyjąca przez wiele lat w kłamstwie pod opieką ciotki Marthy - Liv, decyduje się na po... {} Recenzja książki Excalibur. Dziedzictwo ludzkości

Nawiedzenia

29.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„ Gdy większość OKULTYSTYCZNYCH programów telewizyjnych zajmuje się kwestią nagrań i zdjęć parapsychicznych, nieuchronnie pokazują zdjęcia zrobione w nocy. Nie ma w tym nic złego - my także często pracujemy nocami - ale faktycznie powstaje wrażenie, że robienie zdjęć parapsychicznych to poniekąd upiorna sprawa. " 💭 📸 Ed i Lorraine po raz k... {} Recenzja książki Nawiedzenia. Historie prawdziwe

Amerykańska Księżna

27.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wynikające z feudalnych tradycji nierówności społeczne, całkowita niemożność zrozumienia katolickiego konserwatyzmu, oraz aż nadto anarchiczny obowiązek wobec ojczyzny. O tym wszystkim możemy się dowiedzieć z książki „ Amerykańska Księżna " - SAPIEHA, która jest wprost przepełniona osobistymi wspomnieniami Virgili Sapiehy. 👑 💍 -_-_-_-_-_-_-_-_... {} Recenzja książki Amerykańska księżna

Nieodgadniona

{} WYBÓR REDAKCJI
21.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nieodgadniona, to kontynuacja wybitnego thrillera psychologicznego, " Nieodnalezionej ", która zarówno dla mnie, jak i dla wielu innych czytelników pozostawiła za sobą ogromny niedosyt. 📚 Fabuła “ Nieodgadniona " pomimo tego, iż z pewnością jest nieco bardziej chaotyczna, to w dalszym ciągu pozostaje utrzymana na dobrym poziomie i sprawia, że... {} Recenzja książki Nieodgadniona

Nieodnaleziona

20.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto już nie może doczekać się ekranizacji...? 🎬🤔 Tuż po oświadczynach zainicjowanych w Highlanderze, w Loży Szyderców, Damian Werner wraz ze swoją świeżo upieczoną narzeczoną - Ewą, zostają napadnięci przez grupę przestępców. Dotkliwie pokiereszowany Damian do momentu utraty przytomności jest zmuszony patrzeć, na wielokrotnie powtarzający się ... {} Recenzja książki Nieodnaleziona

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe