Avatar @Ola_Grudziecka

Ola Grudziecka

@Ola_Grudziecka
1 obserwujących.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.
{} _olalax
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.

Recenzje książek

13 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Thriller psychologiczny - Oczami Alexandry

8.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Alexandra Southwood na pozór wiedzie życie idealne. Mąż, dwie córki, praca na uniwersytecie jako wykładowczyni sztuki, zbliżający się tytuł doktorski… Na początkowych stronach Oczami Alexandry ciężko dopatrzeć się śladów thrillera. Wszystko zaczyna zmieniać się od czasu, gdy główna bohaterka nie wraca pewnego dnia do domu na noc. Kolejne godziny m... {} Recenzja książki Oczami Alexandry

Przepis na szczęście

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przepiękna książka- zarówno pod względem zewnętrznym jak i wewnętrznym. Delikatna okładka w zestawieniu z życiowymi, opartymi na własnych doświadczeniach radami tworzy naprawdę kompletną całość. Bardzo cenię sobie twórczość Richarda Evansa, nie tylko w tej, ale w każdej wydanej przez niego pozycji, nie tylko za "piękne słowa" oddziaływujące na wyo... {} Recenzja książki Drzwi do szczęścia

Świąteczne szczęście

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna część z mojej ulubionej serii..Czemu tylko 7 gwiazdek? Za KRÓTKA!! Myślę, że tak oczekiwana przez wszystkich fanów książka pani Ogonowskiej, nie tylko mi pozostawiła duży niedosyt..Fabuła i historia, jak zawsze przepełniona ciepłem domowym, a w tej części również magią Świąt. Hania nosząca pod sercem swoje Szczęście, emanuje również swoim ... {} Recenzja książki Szczęście w cichą noc

Cierpienia młodego Wertera

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Cierpienia młodego Wertera'' wzbudziły we mnie mieszane odczucia i wahałam się pewien czas co do oceny. Książka jak widać potrafi wzbudzić skrajne emocje, bo przeważają opinie: 9/10 gwiazdek lub 1/2... Uważam, że nie można całkowicie ocenić negatywnie tej książki. Jeśli mam oceniać Wertera ,,na dzisiejsze czasy'' powiedziałabym: romantyk, bardzo... {} Recenzja książki Cierpienia Młodego Wertera

Pan Tadeusz - Adam Mickiewicz

{} WYBÓR REDAKCJI
3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Pan Tadeusz''- epopeja narodowa, książka uważana przez wielu ludzi za polskie arcydzieło. Sięgając po tę lekturę nie chciałam wyrabiać sobie własnego zdania na podstawie zasłyszanych gdzieś opinii. Po przeczytaniu ,,Pana Tadeusza'' mogę śmiało powiedzieć, że nie stawiam się po żadnej ze stron- zarówno po stronie skrajnych zwolenników, jak i prze... {} Recenzja książki Pan Tadeusz

Ugly love - Colleen Hoover

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Ugly love'' nie mogło zabraknąć w moim ,,dorobku'' książkowym. Będąc fanką literatury Colleen nie przeszłam obojętnie wobec tejże pozycji;) Książka porusza, zaskakuje, momentami wstrząsa. Można się szykować na dużą dawkę namiętności i miłości (w różnych obliczach). Związek Tate i Milesa nie jest łatwy. Momentami można mieć dosyć i jednego i drug... {} Recenzja książki Ugly love

Rudowłosa marzycielka

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy ktoś może nie ulec urokowi tej rudowłosej, wdzięcznej marzycielce? Nie uwierzę, dopóki nie poznam :) Przeczytałam tę książkę naprawdę dawno, ale wspominam ją z dużym sentymentem..Nie tylko dlatego, że była jedną z moich pierwszych ,,dłuższych'' lektur, ale dlatego, że wciągnęła mnie już od pierwszej aż do ostatniej części.. Każda część mijała... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

Tam gdzie ty

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kontrowersyjna, wciągająca, poruszająca. Tak trzema słowami określiłabym tę książkę. Porusza nie lada ważny temat, niewątpliwie ,,na dzisiejsze czasy''. Co zrobić i po której stronie stanąć, kiedy rozstrzygają się problemy moralne, miłosne a nawet religijne? Zoe i Max Baxter jak każde małżeństwo po pewnym czasie pragnęli mieć dziecko. Z każdym kol... {} Recenzja książki Tam gdzie ty

Magiczna dwunastka

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Piękna, poruszająca książka. Jest na tyle ,,lekka'', że spokojnie można ją przeczytać w jeszcze nie zimowy, ale jesienny wieczór. Kubek gorącej herbaty, ciepły koc i spokojnie można przenieść się w tamten zimowy klimat. Określenie ,,lekka'' nie jest może zbyt dokładne, gdyż główny bohater na pewno nie zmaga się z lekkimi problemami- główny bohater... {} Recenzja książki Zimowe sny

Kruchość życia

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To niesamowite, jak wiele emocji może zostać zawartych w jednej książce. Niby powinnam się do tego przyzwyczaić, jednak jeśli w grę wchodzi zdrowie i dobro dzieci, to nie potrafię od tak po prostu stać się obojętna. Nieważne, że problem omawiany jest tylko i wyłącznie na łamach książki. W naszym życiu ciągle coś pęka lub się łamie. Pękają lustra, ... {} Recenzja książki Krucha jak lód

Kelly Barnhill powraca!

31.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Barnhill już od pierwszych stron przenosi nas w świat przepełniony magią. Od pierwszych stron poznajemy losy Neda i jego rodziny. On – nastoletni chłopiec, traci w tragicznym wypadku brata bliźniaka. Obwiniany o tę śmierć przez większość mieszkańców wioski, zamyka się w sobie. Z tego względu podchodzi nieufnie do większości spraw i ludzi. Matka – ... {} Recenzja książki Syn wiedźmy

Uwięzieni

31.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Głównym bohaterem powieści pt. Uwięzieni jest Frank Lundquist, wieloletni psycholog, prowadzi terapie w więzieniu stanowym. To trzydziestodwuletni rozwodnik, przyzwyczajony do swego dotychczasowego, spokojnego życia. Praca, dom, kot stanowią dla niego codzienną rutynę. W najśmielszych snach nie przypuszczał, że pewnego dnia w jego gabinecie pojawi... {} Recenzja książki Uwięzieni

Dlaczego wciąż się go boję?

31.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ona, Samantha – młoda nauczycielka mieszkająca w Anglii, która niedawno zakończyła poważny związek. Nieco wycofana i niepewna własnej wartości, poszukuje akceptacji w oczach innych. On, Dennis Danson – skazany za brutalne morderstwo nastoletniej dziewczynki Holly Michaels. Poprzez opublikowanie filmu dokumentalnego, dotyczącego jego wyroku, w Inte... {} Recenzja książki Niewinna żona

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl