Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 11/2012

2012-03-13 22:05 #
Zapraszamy do udziału w jedenastej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 12.03.2012 do 18.03.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 19.03.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 19.03.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-03-13 22:05
@Amarisa
@Amarisa
585 książek · 408 postów
2012-03-14 12:05 #
# 2012-03-14 12:05
@Violet
@Violet
185 książek · 120 postów
2012-03-14 13:00 #
# 2012-03-14 13:00
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-03-14 13:05 #
@Sylviaa7777
@Sylviaa7777
236 książek · 285 postów
2012-03-14 17:34 #
"Mariola, moje krople" - Małgorzata Gutowska-Adamczyk

http://nakanapie.pl/book/579916/review/11948/mariola-moje-krople.htm
# 2012-03-14 17:34
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-03-14 18:32 #
# 2012-03-14 18:32
2012-03-14 18:36 #
# 2012-03-14 18:36
@dorsz29
@dorsz29
80 książek · 122 postów
2012-03-14 19:32 #
http://nakanapie.pl/books/602246/reviews/11944.piegowate-opowiadania

"Piegowate opowiadania" autor:Pani Renata Piątkowska
# 2012-03-14 19:32
2012-03-14 21:29 #
# 2012-03-14 21:29
@Gosiarella
@Gosiarella
166 książek · 173 postów
2012-03-15 00:28 #
# 2012-03-15 00:28
@Anuszka
@Anuszka
242 książek · 53 postów
2012-03-15 18:06 #
# 2012-03-15 18:06
@Betsy
@Betsy
513 książek · 327 postów
2012-03-15 21:47 #
W tym tygodniu ostra konkurencja:)

"Nigdy i na zawsze" Ann Brashares

http://nakanapie.pl/book/731724/review/11979/nigdy-i-na-zawsze.htm
# 2012-03-15 21:47
@Edyta28
@Edyta28
176 książek · 252 postów
2012-03-16 13:22 #
# 2012-03-16 13:22
@Nidda
@Nidda
120 książek · 181 postów
2012-03-16 15:37 #
http://nakanapie.pl/book/731943/review/11992/defekt-pamieci.htm
"Defekt pamięci", Krzysztof Bielecki

Fragment recenzji:
Jak w czymś tak cienkim udało się pomieścić tak wiele treści do tej pory jest dla mnie zagadką, ale fakt pozostaje faktem - Krzysztof Bielecki doskonale prowadzi fabułę i potrafi wodzić czytelnika za nos. Nawet gdybym chciała, nie byłabym w stanie wyprzedzić akcji, a to rzadkość.
# 2012-03-16 15:37
@tala86
@tala86
372 książek · 741 postów
2012-03-17 01:13 #
# 2012-03-17 01:13
@magda87
@magda87
288 książek · 12 postów
2012-03-17 13:58 #
# 2012-03-17 13:58
2012-03-17 15:33 #
# 2012-03-17 15:33
@Ameliie
@Ameliie
166 książek · 30 postów
2012-03-17 20:19 #
# 2012-03-17 20:19
@Larissa
@Larissa
134 książek · 51 postów
2012-03-18 21:04 #
# 2012-03-18 21:04
@Susie95
@Susie95
102 książek · 18 postów
2012-03-19 18:05 #
"Przebudzenie" Katarzyna Zyskowska-Ignaciak
http://nakanapie.pl/book/716087/review/12060/przebudzenie.htm
# 2012-03-19 18:05
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-03-23 10:23 #
Czas na ogłoszenie wyników

1. Miejsce i nagrodę - bon o wartość 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Betsy za recenzje do książki Nigdy i na zawsze - Ann Brashares

2 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Sylviaa7777 za recenzję do książki Mariola, moje krople! - Małgorzata Gutowska-Adamczyk

3 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje magda87 za recenzję do książki Drugie dziecko - John Saul
# 2012-03-23 10:23
@Amarisa
@Amarisa
585 książek · 408 postów
2012-03-23 10:41 #
Gratuluję :)
# 2012-03-23 10:41
@Betsy
@Betsy
513 książek · 327 postów
2012-03-23 10:46 #
Ale niespodzianka! :)
W życiu bym nie pomyślała, że się uda:D Dziękuję.
Gratuluję pozostałym dziewczynom:)
# 2012-03-23 10:46
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-03-23 11:20 #
A tak obawiałaś się konkurencji :-)
Super, gratuluję i pozostałym dziewczynom też.
# 2012-03-23 11:20
@magda87
@magda87
288 książek · 12 postów
2012-03-25 10:14 #
dziękuję za wyróżnienie :))
# 2012-03-25 10:14
@Sylviaa7777
@Sylviaa7777
236 książek · 285 postów
2012-03-26 21:25 #
O kurcze ale jestem zakręcona masakra. Dziękuję hihi :) a ten mail to gdzie się podaje tutaj?
# 2012-03-26 21:25
@Sylviaa7777
@Sylviaa7777
236 książek · 285 postów
2012-03-26 21:27 #
Już wiem ;)) wysłałam ;)))
# 2012-03-26 21:27

Grupa: Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się