Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 12/2012

2012-03-19 19:46 #
Zapraszamy do udziału w dwunastej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 19.03.2012 do 25.03.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 26.03.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 26.03.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-03-19 19:46
@dorsz29
@dorsz29
80 książek · 122 postów
2012-03-19 20:26 #
# 2012-03-19 20:26
2012-03-19 23:29 #
# 2012-03-19 23:29
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-03-20 20:24 #
# 2012-03-20 20:24
@xVariax
@xVariax
222 książek · 41 postów
2012-03-20 21:27 #
# 2012-03-20 21:27
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-03-21 08:53 #
@Amarisa
@Amarisa
586 książek · 408 postów
2012-03-21 20:25 #
# 2012-03-21 20:25
2012-03-22 12:26 #
# 2012-03-22 12:26
@Ameliie
@Ameliie
166 książek · 30 postów
2012-03-23 22:59 #
# 2012-03-23 22:59
@WehikulCzasu
@WehikulCzasu
185 książek · 1159 postów
2012-03-24 19:18 #
# 2012-03-24 19:18
@Elen
@Elen
162 książek · 473 postów
2012-03-24 20:02 #
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2012-03-25 15:07 #
@Trinity801
@Trinity801
174 książek · 68 postów
2012-03-25 15:58 #
# 2012-03-25 15:58
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-03-25 16:36 #
Historia dosłowna. Ilustrowana kronika III RP - Igor Zalewski, ilustracje Henryk Sawka
http://nakanapie.pl/book/464558/review/12129/historia-dos-owna.htm
# 2012-03-25 16:36
2012-03-25 17:29 #
Współczuję wyboru. Recenzje są świetne. Jako, że można wygłaszać swoje opinie na temat recenzji, chciałabym wyróżnić trzy, które spodobały mi się.

patrylandia - uważam, że klimat recenzji jest świetny. O ile czasem czytając, ma się ochotę ominąć jakieś fragmenty, tutaj czyta się to bardzo przyjemnie. Zachwyt nad książką jest tak subtelnie ukazany, że nie ma mowy o o przesłodzeniu. Od razu ma się ochotę sięgnąć po książkę

Mery111 - tekst jest dość długi, ale czyta się go szybko i przyjemnie. Ciekawy język, budowa recenzji. Ponadto treść przedstawiona w sposób ciekawy. Brak "lania wody". Po prostu konkrety w świetnej formie.

keskese87 - śliczny wstęp i w ogóle forma recenzji. Zachęca do sięgnięcia po utwór.
# 2012-03-25 17:29
@Sylviaa7777
@Sylviaa7777
236 książek · 285 postów
2012-03-25 18:36 #
# 2012-03-25 18:36
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-03-30 11:35 #
Czas na ogłoszenie wyników

1. Miejsce i nagrodę - bon o wartość 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje keskese87 za recenzje do książki Zobaczyć głos : podróż do świata ciszy - Oliver Sacks

2 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje dorsz29 za recenzję do książki Profesor - John Katzenbach

3 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Amarisa za recenzję do książki Cappuccino - Mariella Righini

Chciałabym również baardzo serdecznie podziękować ceisha za pomoc w wyborze zwycięzcy! :-)
# 2012-03-30 11:35
@Betsy
@Betsy
513 książek · 327 postów
2012-03-30 12:17 #
Pogratulować:D
# 2012-03-30 12:17
2012-03-30 12:55 #
Ależ nie ma za co ;) Gratuluję serdecznie.
# 2012-03-30 12:55
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2012-03-30 14:24 #
aaaa, bardzo, bardzo dziękuję! :) i już wiem co sobie kupię :p
# 2012-03-30 14:24
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-03-30 15:32 #
Gratulacje:)
@Keskese87 - to miłych zakupów życzę:)
# 2012-03-30 15:32
@Amarisa
@Amarisa
586 książek · 408 postów
2012-03-30 17:00 #
Dziękuję ^^
I gratuluję keskese87 oraz dorsz29 !

PS. w jaki sposób mam odebrać ten bon na darmową przesyłkę?
# 2012-03-30 17:00
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2012-03-30 17:57 #
@Amarisa
trzeba wysłać swój adres e-mail, ale teraz nie wiem do kogo, pewnie do Agaty :) i wtedy dostaniesz kod :)
# 2012-03-30 17:57
@mag85
@mag85
168 książek · 72 postów
2012-03-30 21:33 #
Gratuluję zwycięzcom!!! :)
# 2012-03-30 21:33

Grupa: Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się