Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 7/2012

2012-02-13 10:40 #
Zapraszamy do udziału w siódmej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 13.02.2012 do 19.02.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 20.02.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 20.02.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-02-13 10:40
@Lena173
@Lena173
189 książek · 759 postów
2012-02-13 10:49 #
"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" Stieg Larsson

http://nakanapie.pl/books/587969/reviews/11137.mezczyzni-ktorzy-nienawidza-kobiet
# 2012-02-13 10:49
@Immora_Fray
@Immora_Fray
511 książek · 167 postów
2012-02-13 10:51 #
# 2012-02-13 10:51
@Estijana
@Estijana
55 książek · 16 postów
2012-02-13 13:02 #
Znowu spróbuję:
http://nakanapie.pl/book/580522/review/11144/7-razy-dzis.htm

,,7 razy dziś" Lauren Oliver
# 2012-02-13 13:02
@truska93
@truska93
114 książek · 12 postów
2012-02-13 16:30 #
I ja również:)
http://nakanapie.pl/book/418787/review/11149/kocham-nowy-jork.htm

"Kocham Nowy Jork" Lindsey Kelk"
# 2012-02-13 16:30
@Salama
@Salama
223 książek · 31 postów
2012-02-13 17:59 #
Wojciech Cejrowski "Gringo wśród dzikich plemion"
http://nakanapie.pl/book/76619/review/11153/gringo-wsrod-dzikich-plemion.htm
# 2012-02-13 17:59
2012-02-14 13:21 #
# 2012-02-14 13:21
2012-02-14 18:10 #
# 2012-02-14 18:10
BO
@bouny
1 postów
2012-02-14 22:10 #
# 2012-02-14 22:10
@Juliab3
@Juliab3
308 książek · 184 postów
2012-02-14 22:23 #
# 2012-02-14 22:23
@gudrun
@gudrun
294 książek · 53 postów
2012-02-15 16:58 #
# 2012-02-15 16:58
@Gosiarella
@Gosiarella
166 książek · 173 postów
2012-02-16 01:49 #
# 2012-02-16 01:49
@tala86
@tala86
372 książek · 741 postów
2012-02-16 23:18 #
# 2012-02-16 23:18
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-02-17 22:58 #
„Przedwojenne Wybrzeże. Najpiękniejsze fotografie” - Marta Dobrowolska - Kierył

http://nakanapie.pl/book/723558/review/11240/przedwojenne-wybrzeze.htm
# 2012-02-17 22:58
@miumiu
@miumiu
37 książek · 9 postów
2012-02-18 20:36 #
# 2012-02-18 20:36
@Susie95
@Susie95
102 książek · 18 postów
2012-02-19 12:43 #
# 2012-02-19 12:43
@Elen
@Elen
162 książek · 473 postów
2012-02-19 14:01 #
# 2012-02-19 14:01
SA
@sachiko
235 książek · 78 postów
2012-02-19 17:31 #
Dobranoc, Panie Holmes - Carole Nelson Douglas

http://nakanapie.pl/book/492356/review/11277/dobranoc-panie-holmes.htm
# 2012-02-19 17:31
@Cassandra4
@Cassandra4
45 książek · 6 postów
2012-02-20 15:16 #
Najbardziej wciągnęła mnie @Estijana i @Salama bez wątpienia te recenzje są świetne. Napisane lekkim językiem, niie przesadzone jeśli chodzi o długość tekstu, a co z tym idzie nie nudziłam się podczas czytania. Są bardzo obiektywne i miło się czytało;)
# 2012-02-20 15:16
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-02-20 22:35 #
Czytałam i czytałam, wzdychałam i wzdychałam... Recenzje w tym tygodniu wg mojego prywatnego, jednoosobowego jury były na bardzo wysokim poziomie. Rozmyślałam nad nimi cały dzień, czytałam po raz drugi, delektowałam się... i wzdychałam... ale, że do północy zostało nie za wiele czasu, podjęłam decyzję, swoją osobistą, prywatną, subiektywnie odczuwającą smak słowa..., te recenzje mnie urzekły:

Lena173 - płynęłam wraz z tym tekstem, ciekawie napisane. Informacje o autorze bez zgrzytu komponują się z tekstem o książce. Długość recenzji nie zniechęciła mnie. Do tej pory Stieg Larsson nie był w kręgu moich czytelniczych zainteresowań, cóż, dziękuję Ci, Leno, teraz, gdy wpadnie w moje ręce to przeczytam na pewno.
I jeszcze jedno, co jest dla mnie ważne przy czytaniu recenzji to fakt, że recenzja napisana jest na pewnych szkielecie, chcę przejść przez wszystkie kręgi, ale podczas czytania nie chcę wiedzieć dobitnie, na którym akurat się znajduję, takie recenzje mi się podobają :-) i taką recenzją jest recenzja Leny. (mam nadzieję, że za bardzo nie zagmatwałam).

Niesamowite odczucia miałam po przeczytaniu recenzji gudrun, chciałam mówić szeptem :-) wspaniała recenzja. W Twoich słowach poczułam i subtelność, i grozę powieści. Całość napisana plastycznie i płynnie. Urzekła mnie Twoja recenzja, mam nadzieję, że książka jej dorówna ;-)

Współczuję w tym tygodniu wybierającym, bo trudny mają wybór .
# 2012-02-20 22:35
2012-02-25 22:35 #
Dziękuję Patrycjo za współczucie. Rzeczywiście wybór był ciężki. Całe szczęście, że zdecydowałaś się nam pomóc :-)

W nagrodę powędruje do Ciebie bon na bezpłatną dostawę zakupów z księgarni Kumiko.pl

Drugi bon na bezpłatną dostawę wędruje do Leny, za jej recenzję książki "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet", Stiega Larssona

Główna nagroda, bon na 50 zł na zakupy w Kumiko.pl wędruje do Gudrun za recenzję książki "Muzeum ciszy", Yoko Ogawa.

Dziękuję wszystkim za udział, a dla zwycięzców - Gratulacje!
# 2012-02-25 22:35
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-02-26 08:35 #
Nie ma za co, to dla mnie przyjemność :-) i dziękuję :-) , i gratuluję Wam dziewczyny :-)
# 2012-02-26 08:35
@gudrun
@gudrun
294 książek · 53 postów
2012-02-26 20:19 #
Bardzo dziękuję za wyróżnienie! 8)
Nagrodą dla mnie były już słowa Patrycji (Patrylandia), a jeżeli dodać do tego wygraną i zaszczytne pierwsze miejsce - to jest szczyt radości.
# 2012-02-26 20:19

Grupa: Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się