Recenzje książki "Almond"

Dodaj swoją recenzję

Corpus Amygdaloideum

3.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Miłość czyni nas ludźmi, ale też potworami” Wyobrażacie sobie życie bez emocji? Bez najmniejszego ognika strachu, miłości czy współczucia? Jak wygląda życie, kiedy nie odczuwamy jego pełni? Kiedy wszyscy patrzą na nas i wytykają palcami, bo jesteśmy inni? Z takimi problemami zmaga się Yunjae. Od dziecka nie czuje emocji. Cierpi na aleksytymię. ... {} Recenzja książki Almond

Emocjonująca lektura

27.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Almond” autorstwa Won-Pyung Sohn to książka, której chyba nie trzeba już nikomu przedstawiać. Historia koreańskiego nastolatka, który od urodzenia nie odczuwa żadnych emocji, szturmem zdobyła serca czytelników. Używając liter składających się na jej tytuł, opowiem trochę o cechach tej powieści. Angażująca. Chociaż Yunjae, czyli główny bohater... {} Recenzja książki Almond

„Rodzice wiążą z dziećmi wielkie nadzieje. Ale gdy te się nie spełnią, zaczynają chcieć, żeby...

27.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Almond to debiut literacki Won-Pyung Sohn, który zachęcił mnie do siebie opisem, który zwiastował ciekawą i oryginalną opowieść. Zbiera ona fantastyczne opinie i wiele osób się nią zachwyca. Jeszcze nie czytałam książki napisanej przez południowokoreańską autorkę. Czy faktycznie jest tak dobra, jak wszyscy mówią? Yunjae urodził się z aleksytymią,... {} Recenzja książki Almond

"Almond"

4.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Almond. Ten, który nie czuł" Won - Pyung Sohn Aleksytymia to niemożliwość, odczytywania i rozumienia własnych stanów emocjonalnych. Jest to zaburzenie, którego przyczyną może być nieprawidłowy rozwój, zespół stresu pourazowego oraz hipoplazja ciała migdałowatego. "Bycie zwyczajnym to najtrudniejsza rzecz na świecie.” Yunjae to wyjątkowy nastol... {} Recenzja książki Almond

@kasiarz1983@kasiarz1983 {}× 8

Ten, który nie czuł

21.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Almond. Ten, który nie czuł" to naprawdę pięknie napisana opowieść o dorastaniu, o rozumieniu emocji i relacjach między ludźmi. Choć napisana tak spokojnym językiem, naprawdę angażuje emocjonalnie. A do tego nie sposób nie zainteresować się życiem jej bohaterów. Zadziwiające jest jak historia o chłopcu nie odczuwającym emocji może być nimi przep... {} Recenzja książki Almond

Bo nie wszystko jest takie, jakim się wydaje

15.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niektórzy z nas cierpią na jakieś zaburzenia i mówię tutaj o szerokiej gamie dolegliwości, chorób i deficytów. Ja mam wadę wzroku, ktoś inny problemy z kręgosłupem, jeszcze ktoś inny zmaga się z problemami psychicznymi. Część z tych rzeczy jest dla nas czymś naturalnym i w żaden sposób nie przyciąga uwagi. W końcu która młoda osoba nie ma teraz pr... {} Recenzja książki Almond

@Elfik_Book@Elfik_Book {}× 8

Ten, który nie czuł

11.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Almond” autorstwa Won – Pyung Sohn to moje pierwsze spotkanie z literaturą koreańską, nad wyraz udane, co dziwi tym bardziej, że to powieść z gatunku young adult. Historia chłopca o imieniu Yunjae, który nie wie „[…] czemu ludzie się śmieją bądź płaczą. Radość, smutek, miłość strach – wszystkie te emocje są dla niego abstraktami. A „empatia” ... {} Recenzja książki Almond

@linaewe85@linaewe85 {}× 1

"Bycie zwyczajnym to najtrudniejsza rzecz na świecie." - Almond

10.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" Czy to prawda, że nic nie czujesz?" - to pytanie usłyszał Yunjae, główny bohater książki "Almond". Chłopiec ten już od urodzenia chory jest na aleksytymię. Emocje są dla niego czymś zupełnie nieznanym i abstrakcyjnym. Jego relacje z rówieśnikami są znikome i często jest przez to poniżany. Nikt nie rozumie, dlaczego, gdy dzieje się coś straszneg... {} Recenzja książki Almond

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl