Recenzje książki "Ania z Zielonego Wzgórza"

Dodaj swoją recenzję

Książka, która pokazuje, że warto marzyć

20.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Początkowo sięgnęłam po tą książkę niechętnie, powiedziałabym wręcz z przymusu, ale gdy otworzyłam jej stronnice, od razu poczułam, że jest szczególna. Od tamtego czasu nie mogłam się od niej oderwać i z chęcią sięgnęłam po kontynuację. Przygody dziewczynki o ognistych włosach stały się równocześnie moimi. Z zapartym tchem śledziłam jej losy, nie ... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

Klasyk, do którego chce się powracać

4.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ania z Zielonego Wzgórza" to jedna z najlepszych książek, które dane mi było przeczytać. Ma w sobie niezliczoną ilość morałów i życiowych prawd, które jednak nie nadają książce ciężkości - wręcz przeciwnie, są przemycane między wierszami w nienachalny i wyjątkowy dla siebie sposób. Na samym początku poznajemy tytułową bohaterkę - Ania to mieszkan... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

Ta książka pozostawia dużo miejsca na wyobraźnię

17.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Anie z Zielonego Wzgórza" czytałam w wieku dziecięcym. Była to moja lektura szkolna i pamiętam, że zrobiła na mnie duże wrażenie. Jeszcze wtedy nie byłam zagorzałym czytelnikiem i niestety nie sięgnęłam po kolejne części przygód rudowłosej dziewczynki. Nadrabiam to po latach, postanowiłam przeczytać wszystkie książki z tej serii. Musiałam zatem k... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

Ania z Zielonego Wzgórza

10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Styczność z tą książką miałam pewnie jak większość w podstawówce, ponieważ była to moja lektura. Pamiętam jak dziś, że leżałam w łóżku i kolejny raz chciała przeczytać całość, ale nie mogłam przebrnąć przez pierwsze strony. Wtedy mama powiedziała mi, że mam dać szansę tej książce bo często jest tak, że na początku coś nas nie wciąga, a później nie... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

„Pięknym jest czyniący piękno.”

14.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsze moje spotkanie z Anią z Zielonego Wzgórza miało miejsce w szkole podstawowej. Wówczas, jako chyba jedenastoletnia dziewczynka, byłam zafascynowana powieścią Lucy Maud Montgomery. Wówczas historia głównej bohaterki wydawała mi się realna, a z jej niepoprawnością i imaginacją nieustannie się utożsamiałam. Po upływie wielu lat od pierwszej l... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

@mariantonina@mariantonina {}× 4

Rudowłosa marzycielka

3.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy ktoś może nie ulec urokowi tej rudowłosej, wdzięcznej marzycielce? Nie uwierzę, dopóki nie poznam :) Przeczytałam tę książkę naprawdę dawno, ale wspominam ją z dużym sentymentem..Nie tylko dlatego, że była jedną z moich pierwszych ,,dłuższych'' lektur, ale dlatego, że wciągnęła mnie już od pierwszej aż do ostatniej części.. Każda część mijała... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

MAŁY, RUDY PROBLEM

15.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeszcze w szkole kazano nam zapoznać się z losami „Ani z Zielonego Wzgórza”. Jako smarkula nie widziałam w tej powieści niczego wyjątkowego. Drażniła mnie wiecznie rozkojarzona Anka, szorstka Maryla i arogancki Gilbert. Z czasem moje podejście zupełnie się zmieniło. Po licznych obejrzanych przeze mnie ekranizacjach, postanowiłam ponownie wgłębić s... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

@anetakul92@anetakul92 {}× 5

Powrót do przeszłości, czyli dorosłe spojrzenie na lekturę z dzieciństwa.

5.04.2016

Zakochałam się w tej książce mając 10 lat, a teraz postanowiłam sobie ją odświeżyć. Pomimo że lat mam trochę więcej niż 10, nic w tym temacie się nie zmieniło, wciąż ją kocham. "Jutro jest zawsze czyste, nieskalane żadnym błędem." Zmienił się jednak sposób w jaki odbieram tę powieść. Momenty, które kiedyś tylko przebiegałam wzrokiem, teraz poznaw... {} Recenzja książki Ania z Zielonego Wzgórza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl