Recenzje książki "Chata na krańcu świata"

Dodaj swoją recenzję

Innego końca świata nie będzie

15.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Chata na krańcu świata" to jedna z tych pozycji, która zbiera mieszane odczucia: od zachwytów po uczucia zawiedzenia po lekturze. Ja pozostaję pośrodku i chyba powielę słowa wielu osób, które przeczytały ją przede mną: zamysł jest, jednak gorzej z realizacją. A zaraz dowiecie się dlaczego. Na początku trochę informacji o historii, którą przed... {} Recenzja książki Chata na krańcu świata

@powiescidlo@powiescidlo {}× 2

Apokaliptyczny horror

18.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z dala od cywilizacji i współczesnych trosk Andrew i Eric wraz ze swoją córeczką Wen spędzają wakacje w urokliwej chatce nad jeziorem. Tajemnicza postać o imieniu Leonard przychodzi znikąd , dołącza do chwilowo samotnej, łapiącej pasikoniki dziewczynki i zdobywa jej zaufanie. Jednak mężczyzna nie jest sam. Wkrótce dołączają do niego jeszcze 3 osob... {} Recenzja książki Chata na krańcu świata

A miało być tak pięknie

5.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Były szumne zapowiedzi, tajemnicze cytaty, atmosfera rozgrzana do czerwoności. I co? I dorzucam kamyk do stosu, z jakiego powinno się je podnosić i rzucać w Paula Tremblaya. Celując w paluchy, żeby więcej nie psuł dobrych pomysłów. Pomysł na fabułę, jak podkreślało wielu, jest ciekawy. Domek na faktycznym krańcu świata, relaks, leniwa atmosfera... {} Recenzja książki Chata na krańcu świata

Jestem rozczarowana

4.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie że ktoś puka do Twoich drzwi i mimo, że zapewnia Cię, iż nie ma złych zamiarów, stoi za drzwiami z dziwną bronią i prosi byś otworzył i go wpuścił.. Co byś zrobił, jakby ten ktoś powiedział Ci, że zbliża się koniec świata i tylko Ty możesz go ocalić.. Tak ja widzę opis książki, którą wczoraj skończyłam, a mianowicie "Chata na krańcu ... {} Recenzja książki Chata na krańcu świata

Siódemka

24.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wydawnictwo VESPER nie zawodzi. Piękne wydanie w twardej oprawie z ilustracjami, oraz treści, które dzielą bookstagramowiczów. Czyli składniki na sukces 😀 "Dlaczego my? Dlaczego każą nam to robić (...)? Czemu to w ogóle się dzieje? To jest barbarzyńskie, obrażające, złe gówno. A my jesteśmy jego częścią". Siedem pasikoników zamkniętych w słoiku... {} Recenzja książki Chata na krańcu świata

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 1

Chata na krańcu świata

24.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Żyjemy dniem dzisiejszym nie myśląc o zagrożeniach, które mogą spotkać nas, naszych najbliższych, całą ludzkość. Obecna pandemia jest tego najlepszym przykładem. Nasz poukładany świat w jednej chwili zmienia się nie do poznania. Także w powieści Paula Tremblaya idylliczna sceneria klimatycznej drewnianej chaty nad jeziorem i beztroska odpoczywają... {} Recenzja książki Chata na krańcu świata

A co Ty zrobisz w obliczu apokalipsy?

16.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W moich czasach młodzieńczych... a może nawet i w czasach dzieciństwa lubowałam się w czytaniu powieści grozy. W ogóle nie wiem jak to się stało ale swoją przygodę z czytaniem rozpoczęłam właśnie od książek Stephena Kinga i Grahama Mastertona i uwielbiałam je. Czytając "Chatę na krańcu świata" Paula Tremblaya z wydawnictwa Vesper z miłą chęcią wr... {} Recenzja książki Chata na krańcu świata

@justus228@justus228 {}× 2

Czas apokalipsy

15.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hej kochani!! 😘😘 Czytacie horrory? Jeśli tak to mam dla Was propozycję książki z tego gatunku. Chociaż dla mnie była to raczej powieść grozy niż horror. 😊 Dzisiaj swoją premierę ma "Chata na krańcu świata" Paula Tremblay'a od @wydawnictwo_vesper . Ja już przeczytałam i powiem wam, że podobała mi się ta historia, była wciągająca już od pierwszej ... {} Recenzja książki Chata na krańcu świata

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl