Recenzje książki "Cisza białego miasta"

Dodaj swoją recenzję

Podwójne morderstwa

16.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wszystko zaczyna się, kiedy na nowo, w miasteczku Vitoria, zostają znalezione kolejne zwłoki dwóch osób, zaskakująco podobnych do zabójstw sprzed dwudziestu lat. Mianowicie zostają znalezione zwłoki dwóch noworodków, następnie pięcioletnich dzieci.. Skazany ... {} Recenzja książki Cisza białego miasta

Najlepszy kryminał jaki czytałam!

5.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Tutaj kończy się twoje polowanie, tutaj zaczyna się moje" 🍯🍯🍯🍯 "Kiedy ktoś, kto zaczyna seryjnie zabijać, jest pieprzonym geniuszem, pozostaje ci jedynie się modlić, żeby po zwolnieniu blokady w kasecie maszyny losującej nie została wybrana twoja liczba" 🍯🍯🍯🍯 Kolejny kryminał który pochłonęłam tak szybko, że gdy zamknęłam okładkę powiedziałam "T... {} Recenzja książki Cisza białego miasta

Ciekawa i wciągająca

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zaczynając czytać książkę autora którego nie znam zawsze z uwagą czytam jego notkę biograficzną. Dowiedziałam się z niej między innymi, że pani Eva García Sáenz de Urturi na potrzeby tej powieści ukończyła kurs kryminologii i medycyny sądowej. w książce widzimy efekty profesjonalizmu autorki jak i jej WIELKI talent. Cieszę się, że jest to pierwsz... {} Recenzja książki Cisza białego miasta

Cisza...

12.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mieszkańcy Vitorii są w niebezpieczeństwie gdy dochodzi do podwójnego morderstwa. Morderstwo nie było przypadkowe tym bardziej ,że jest łudząco podobne do tych sprzed 20 lat, za które kare odsiaduje już wytypowany wtedy morderca. Czy ma to z nim jakiś związek? A może został niesłusznie skazany? Wszystko zaczyna się dziać na chwile przed tym gdy ma... {} Recenzja książki Cisza białego miasta

Cisza białego miasta

10.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Przekląłem umysł, który uzyskał tak wielką władzę, że był w stanie zmienić życie tylu ludzi niemających nic wspólnego z jego pobudkami. Przerażała mnie łatwość, z jaką chorobliwe dążenia jednej osoby sparaliżowały całe miasto". (str. 311) Bardzo mroczna, ciekawa, trzymająca w napięciu do końca, wzbudzająca emocje historia. Autorka umiejscowiła a... {} Recenzja książki Cisza białego miasta

Nie wszystko co białe, jest białe

8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za każdym razem kiedy zaczynam nową przygodę z egzemplarzem recenzenckim czuję obawę. To taki rodzaj strachu, czy dana pozycja przypadnie mi do gustu i czy będę potrafiła wystawić obiektywną ocenę. Na szczęście przy najnowszej książce Evy Garcias Saenz de Urturi obawy te okazały się bezpodstawne. Z informacji wynika, że jest to tom 1 i nawet nie ... {} Recenzja książki Cisza białego miasta

Cisza wybrzmiewa wyjątkowo głośno

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

20 lat temu mieszkańcami Vitorii wstrząsnęły makabryczne zbrodnie. Ujęty sprawca i zakończone śledztwo sprawiły, że wydarzenia nieco zatarły się w pamięci miejscowych. Tymczasem kilka dni przed wyjściem mordercy na pierwszą przepustkę koszmar rozpoczyna się na nowo, a zabójstwa niepokojąco przypominają te sprzed lat… Nie potrafię przypomnieć s... {} Recenzja książki Cisza białego miasta

Białe miasto, czerwień krwi, czarny kolor zła

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Cisza białego miasta" ma, moim zdaniem, szansę stać się jedną z najgorętszych książek 2019 roku w kategorii thriller. Początek powieści od razu daje czytelnikowi mocne uderzenie - policyjny profiler Unai Lopez de Ayala po postrzale w głowę przebywa w śpiączce i jeśli niebawem nie odzyska przytomności, zostanie odłączony od aparatury. Ranę postrz... {} Recenzja książki Cisza białego miasta

{}