Recenzje książki "Cmętarz zwieżąt"

Dodaj swoją recenzję

„ŚMIERĆ JEST TAJEMNICĄ, A POGRZEB – SEKRETEM"

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do małego miasteczka Ludlow, przybywa rodzina Creed. Ich radość i ekscytacja nowym miejscem zamieszkania, nie trwają zbyt długo. W pobliżu ich domu znajduje się cmentarz zwierząt, jednak to jej ukryta część, o której wiedzą nieliczni, stanowi prawdziwe zagrożenie. Wszystko się zmienia wraz ze śmiercią studenta, przy którym w jego ostatnich chwilac... {} Recenzja książki Smętarz dla zwierzaków

Bo chyba lepiej, żeby martwe pozostało martwe, prawda?

24.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przeprowadzka zazwyczaj jest początkiem nowego życia, ale dla Creedów – Luisa, Rachel, Ellie i Gage’a staje się ona początkiem końca. Przeprowadzają się oni do małego miasteczka Ludlow, gdzie za sąsiada mają dziwacznego starszego mężczyznę Juda Crandalla, od którego oddziela ich ruchliwa autostrada. A to, co zostało tutaj stworzone mogło być wymy... {} Recenzja książki Smętarz dla zwierzaków

Cmętarz zwieżąt -Stephen King

27.08.2013

Stephana Kinga wszyscy już chyba znają. Jest to jeden z najpoczytniejszych pisarzy na świecie. Jego książki przekraczają już nakład 350 mln egzemplarzy. „Cmętarz zwieżąt” przeszedł do klasyki i właśnie dlatego, od tej książki zaczęłam poznawać tego autora. Jeśli ktoś ma ochotę na inne jego dzieła, to najlepszymi określa się „Lśnienie”, „Miasteczko ... {} Recenzja książki Cmętarz zwieżąt

@SemperFidelis @SemperFidelis

Święto zmarłych

4.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moją przygodę z "Cmętarzem zwieżąt" zacząłem od nie tej strony co trzeba: najpierw obejrzałem ekranizację (do której scenariusz zresztą napisał sam King), a dopiero później sięgnąłem za samą książkę. Teoretycznie więc nie powinno być żadnego zaskoczenia, nie mówiąc już o strachu - w końcu dokładnie wiedziałem co się stanie. Na szczęście powieść wci... {} Recenzja książki Cmętarz zwieżąt

@Chidder @Chidder

Cmętarz zwieżąt

11.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Naprawdę dobre dni – dobre od początku do końca – są bardzo rzadkie, pomyślał. Możliwe, że nawet w najlepszych okolicznościach w życiu każdego człowieka znajdzie się w sumie miesiąc złożony z takich dni” Któż z nas, zapalonych bibliofilów nie zna Stephena Kinga. Mistrza grozy, który płodzi bestsellery od wielu lat, karmiąc kolejne pokolenia czyt... {} Recenzja książki Cmętarz zwieżąt

Cmętarz Zwieżąt

27.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stephen King - autor, którego chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Mistrz horroru, który jednak nie ogranicza się tylko do tego jednego gatunku. W swoich książkach łączy elementy grozy, sensacji i literatury science fiction. Wiele z jego książek zostało zekranizowanych. Przeprowadzka rodziny Creedów do nowego domu w Ludlow miała być dla nich poc... {} Recenzja książki Cmętarz zwieżąt

@magda87 @magda87

Cmętarz zwieżąt

21.12.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsze spotkanie z Kingiem, bardzo przyjemne, porywające i straszne (w pochlebnym tego słowa znaczeniu). Przyznam się że stojąc wśród półek bibliotecznych z lekką nie tyle niechęcią, co obawą wziąłem do ręki „Cmętarz Zwieżąt”. „[...]miejsce za domem, w lesie, pełne wzniesionych dziecięcymi rękami nagrobków, z napisem na bramie: CMĘTARZ ZWIEŻĄT ... {} Recenzja książki Cmętarz zwieżąt

@Maks @Maks

Cmętarz zwieżąt

11.11.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zwracam hołd Kingowi, zwracam należne gratulacje tej książce, tej powieści. Coś, co było tylko namiastką mocnej grozy, okazało się mrożącą krew w żyłach historią. Czytanie szło mi dość mozolnie, prawie wcale książka mnie nie wciągała, owszem były moment, kiedy człowiek w pośpiechu przerzucał kartki(np. kiedy nieśli kota na cmentarz Micmaców). Jedna... {} Recenzja książki Cmętarz zwieżąt

@foolosophy @foolosophy
{}