Recenzje książki "Długi zew"

Dodaj swoją recenzję

Ciekawie i nudno za razem... - "Długi zew" Ann Cleeves

28.11.2021

"Długi zew" Ann Cleeves Matthew Venna tuż po pogrzebie ojca, któremu przyglądał się z oddali, raz na zawsze zamierza porzucić ewangelicką wspólnotę. Gdy już odwraca się, by wprowadzić zamiar w życie, otrzymuje nieoczekiwany telefon od współpracownika, który informuje go o odnalezieniu na niedalekiej plaży zwłok mężczyzny z wytatuowanym na ramieni... Recenzja książki Długi zew

„Potrzebował samotności o wiele bardziej niż towarzystwa”, czyli Ann Cleeves powraca.

26.10.2021

Jedna z moich ulubionych brytyjskich autorek powraca z nową serią. Jestem wielką fanką Serii Szetlandziej i zawsze wyczekiwałam nowych tomów. Teraz przyszła kolej na Długi zew i nowych bohaterów. Długi zew rozpoczyna zupełnie nową historię. W Północnym Devonie trwa pogrzeb ojca Matthew Venna. Detektyw przygląda się uroczystości z oddali – nie był... Recenzja książki Długi zew

Długi zew

20.10.2021

W swojej biblioteczce zgromadziłam niemal wszystkie książki Ann Cleeves wydane na polskim rynku. Moje półki zdobią zarówno kryminały z Verą Stanhope, wydane przez wydawnictwo Amber, jak i niesamowicie klimatyczny „Kwartet szetlandzki” od Czwartej Strony Kryminału. Bardzo ucieszyła mnie więc informacja o nowym cyklu brytyjskiej autorki. „Długi zew”... Recenzja książki Długi zew

Długi zew

20.09.2021

Za egzemplarz do recenzji dziękuję @czwartastronakryminalu. To właśnie dzięki temu wydawnictwu mogłam po raz pierwszy zapoznać się z twórczością Ann Cleeves i nie ukrywam, że jestem zaintrygowana. "Długi zew" to prawdopodobnie początek mojej przygody z powieściami tej autorki i już nie mogę się doczekać, by poznać inne jej powieści i ich tajemnice... Recenzja książki Długi zew

Długi zew

8.09.2021

Koło dobrego kryminału nigdy nie przejdę obojętnie. Jednak nowy, nieznany autor to wielka niewiadoma, jak było tym razem? W czasie pogrzebu ojca (na którym nie jest mile widziany), Matthew dostaje informację o znalezieniu na plaży ciała mężczyzny. Rozpoczyna się szczegółowe śledztwo, które obnaża coraz mroczniejsze tajemnice z przeszłości. Obecna... Recenzja książki Długi zew

Długi zew

4.09.2021

„Kłamstwa i sekrety, są jak rak na duszy. Toczą to, co dobre, a zostawiają po sobie tylko zniszczenie” Jak mogliście zauważyć, zwykłam zaczynać recenzje od jakiegoś cytatu. Zwykle od razu przychodzi mi na myśl słowo klucz i dzięki niemu sprawnie wyszukuję cytat, który pasuje do książki, a który nie zdradza żadnych ważnych informacji. Tym razem mi... Recenzja książki Długi zew

Długi zew

24.08.2021

Książka ,,Długi zew" to początek nowej serii pt. ,,Dwie rzeki". Autorka znana jest ze swojej poprzedniej serii pt. ,,Kwartet szetlandzki". Przyznaję, że było to moje pierwsze spotkanie z twórczością Ann Cleeves, ale wiem już, że nie ostatnie. Matthew to młody, ale bardzo ambitny detektyw, który powraca do miejsca, z którym nie ma dobrych wspomnie... Recenzja książki Długi zew

@Suzbook.e@Suzbook.e × 2

Intrygujący kryminał w klasycznym stylu

23.08.2021

Nie czytałam wcześniejszych książek tej autorki, ale słyszałam o nich wiele dobrego. Od jakiegoś czasu chciałam nawiązać znajomość z twórczością Ann Cleeves i stwierdziłam, że nowy tom nowej serii to idealna okazja. Oprócz nowego początku muszę przyznać, że zachęciła mnie do tego okładka- stonowane kolory i fale, jaka tajemnica się za tym kryje? K... Recenzja książki Długi zew

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl