Recenzje książki "Dziewczyna, która pływała z delfinami"

Dodaj swoją recenzję

Dziewczyna, która pływała z delfinami

13.11.2013

„Nie pozwól, by kiedykolwiek ktokolwiek mówił ci, że jesteś gorsza. Nie jesteś gorsza tylko inna.” O Forreście Gumpie słyszał chyba każdy. Wspominam, o tym, ponieważ "Dziewczyna, która pływała z delfinami" jest porównywana do tamtej historii. Pytanie brzmi: Czy słusznie? Główną bohaterką jest Karen, która nie mówi, a swoim zachowaniem przypomina ... {} Recenzja książki Dziewczyna, która pływała z delfinami

Dziewczyna, która pływała z delfinami

11.05.2012

Autyzm to choroba, która ogranicza człowiekowi świat. Odbiera mu zdolności komunikacyjne, zamyka w sferze własnych wyobrażeń. Takie też było życie Karen zanim odnalazła ją ciotka. Nieokiełznana dziewczyna mieszkająca w piwnicy. Przestraszona, jedząca piasek. Czy ktokolwiek mógł przypuszczać, że ten odludek pewnego dnia stanie się kimś ważnym? Kimś,... {} Recenzja książki Dziewczyna, która pływała z delfinami

"Dziewczyna, która pływała z delfinami"

28.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W dzisiejszych czasach, mimo nowych sposobów leczenia chorób umysłowych, nie potrafimy tak naprawdę zadbać o takich ludzi. Niestety często bywa tak, że trudno nam się z nimi porozumiewać. A jak jest w przypadku ludzi autystycznych? Co to jest autyzm? Jak zachowują się ludzie autystyczni? Historia ta zaczyna się od śmierci siostry bohaterki: Izabel... {} Recenzja książki Dziewczyna, która pływała z delfinami

Dziewczyna, która pływała z delfinami- Sabina Berman

30.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Sabiny Berman pt. "Dziewczyna, która pływała z delfinami." jest jedną z niewielu książek ostatnich miesięcy, która naprawdę mi się podobała. I co najważniejsze- nie czytałam ją, żeby ja przeczytać, ale aby ją poczuć. Ta książka sprawiła, że się śmiałam, wzruszałam i rozpływałam nad wieloma mądrościami w niej zawartymi. Książkę trudno zalic... {} Recenzja książki Dziewczyna, która pływała z delfinami

Kartezjusza należy spalić

23.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie ma ludzi idealnych. Każdy z nad posiada jakąś dysfunkcję lub ułomność. U jednych jest ona większa, a u innych mniejsza. Raz może to być zwykła nieśmiałość w kontaktach międzyludzkich, a kiedy indziej zaawansowana dysleksja. Słabości są jednak czymś co nas częściowo definiuje, co wpływa na rozwój naszego wewnętrznego Ja i co pozwala nam na wyróż... {} Recenzja książki Dziewczyna, która pływała z delfinami

Dziewczyna, która pływała z delfinami - S. Berman

8.09.2011

Myśleliście, jak to by było, gdybyście nie mieli żadnych marzeń, nie wierzylibyście w nic? Liczyło by się tylko to co można poczuć, dotknąć… Pewnego dnia Isabelle dowiaduje się o śmierci siostry. Dziedziczy po niej przetwórnię tuńczyka Pociecha. Jednak większym zaskoczeniem jest dla niej to co, a raczej kto czeka na nią w domu nieboszczyczki. Pró... {} Recenzja książki Dziewczyna, która pływała z delfinami

Dziewczyna, która pływała z delfinami

17.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sabina Berman jest meksykańską autorką scenariuszy filmowych i teatralnych, która nominowana była do jednej z najbardziej prestiżowych nagród jaką jest Oskar. Urodzona w rodzinie polskich i austriackich emigrantów o żydowskich korzeniach, studiowała psychologię, literaturę meksykańską i reżyserię. "Dziewczyna, która pływała z delfinami" jest jej de... {} Recenzja książki Dziewczyna, która pływała z delfinami

Moja recenzja

31.07.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do zakupu i przeczytania tej książki zachęciło mnie kilka czynników, a przede wszystkim recenzja na innym blogu, którą dostałam do pierwszego numeru mojego magazynu „@trament”. Spodobał mi się tytuł książki, gdyż od dziecka uwielbiałam te morskie ssaki, miła dla oka okładka (choć po lekturze wiem już, że nieadekwatna do treści) i osoba... {} Recenzja książki Dziewczyna, która pływała z delfinami

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}