Recenzje książki "Gad. Spowiedź klawisza"

Dodaj swoją recenzję

Okiem klawisza na to, co dzieje się za murami

17.03.2022

Strażnik więzienny raczej nie zazna w pracy spokoju, gdyż każdego dnia musi stanąć twarzą w twarz z ludźmi, którzy potrafili dopuścić się najokrutniejszych, najbardziej ohydnych zbrodni... a na dodatek wielu z nich nie postrzega wyrządzonych krzywd jako czegoś złego i nie mają z tego tytułu nawet najmniejszych wyrzutów sumienia. Nie każdy poczuwa ... Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

Praca więzienników

20.11.2021

Książka opowiada o trudnej pracy polskich więzienników, autor spotkał się z wieloma wciąż pracującymi oraz emerytowanymi klawiszami i zarejestrował ich opowieści. Są tam rozdziały porażające, o zbrodniach z piekła rodem i zachowaniach osadzonych, które przekraczają ludzkie wyobrażenie. Samo czytanie o tym jest trudne, a co dopiero obcowanie z tymi... Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

@almos@almos × 16

Klawisze to mają przekichane

24.01.2021

Kto powie, że nowa książka Kapusty jest brudna, będzie miał całkowitą rację. Ktoś doda, że jest wulgarna, momentami wręcz obrzydliwa i szokująca – też się nie pomyli. Najważniejsze, że jest prawdziwa. A prawda w niej zawarta ścina momentami z nóg[1]. Jest prawdziwa? A skąd to niby wiadomo? Zastanawia mnie zupełnie bezrefleksyjne (nie zawsze na ... Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

@Meszuge@Meszuge × 4

polska nie(sprawiedliwość)

12.10.2020

Po przeczytaniu reportażu Pawła Kapusty o więziennym życiu z perspektywy strażników, nie mogę znaleźć słów, by opisać wam to, co dowiedziałam się w tej książce. Wiedziałam, że nasz system sądowniczy i więzienny nie jest idealny, ale nie spodziewałam się, że jest aż tak źle z nim. Pracownicy muszą chodzić do psychologa, aby poradzić sobie z traumam... Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

@Shadow1@Shadow1 × 2

Piekło na ziemi

22.08.2020

Zapraszam, nie ściągaj butów, siadaj, czego się napijesz kawy? Herbaty? A może od razu czegoś mocniejszego? Zaufaj, to co chce ci powiedzieć, jest mocne. Chodź, nie bój się, opowiem ci, jak wygląda piekło. Pobudka, szybka kawa, na zjedzenie śniadania nie ma czasu. Może będzie o ile Mietek, Zenek czy inny Rysiek znowu nie będzie rozrabiał. Odprawa... Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

Najlepsza

26.07.2020

W końcu wrzucam recenzję „Gada”, którą przeczytałam już jakiś czas temu. Po „Agonii” wiedziałam, że koniecznie muszę ponownie spotkać się z @Link 💕 Uwielbiam literaturę faktu, reportaże i zawsze z chęcią czytam to co dzieje się naprawdę. Kiedyś sama chciałam zostać klawiszem. Czy książka mnie do tego zniechęciła? Nie. Jednak wiem, że to co dzieje ... Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

Mocna i szokująca literatura

14.12.2019

"Jeśli pytasz, co człowiek jest w stanie zrobić drugiemu człowiekowi, odpowiedz brzmi : wszystko. Nie ma limitu. Nie ma granic. Nie ma wątpliwości." Dzięki booktourowi miałam możliwość zapoznania się z książką "Gad. Spowiedź klawisza" Pawła Kapusty. Jest to reportaż ukazujący życie więźniów odsiadujących swoje wyroki oraz stanowisko strażników i ... Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

@justus228@justus228 × 5

Recenzja

6.12.2019

Po przeczytaniu wspomnień m.in. lekarzy, pielęgniarek czy policjantów, postanowiłam sięgnąć po zawód, który jest mi dość bliski w związku z lokalizacją położenia budynku, w którym pracują bohaterowie książki Pawła Kapusty. Z mojego balkonu widać kawałek budowli, który nosi nazwę Zakład Karny nr 1 w Strzelcach Opolskich. Codziennie przechodzę o... Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl