Recenzje książki "Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2"

Dodaj swoją recenzję

Księżycowe miasto

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W tej recenzji chciałabym podsumować całe „Księżycowe miasto”, wypisać jego plusy i minusy, omówić historię i ostatecznie dać wam odpowiedź, czy książka mi się podobała. Bryce Quinlan pół człowiek, pół Fae mieszka w Lunathionie, pracuje w antykwariacie dla czarownicy, sprzedając nie do końca legalne artefakty, a wieczorem imprezuje wraz z przyjac... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Końcówka Księżycowego wymiata..

21.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W końcu skończyłam "Księżycowe miasto" a dokładniej "Dom ziemi i krwi" Sary J. Maas. Ostatnie 200 stron zdecydowanie wbiło mnie w fotel. Hunt oraz Bryce nadal próbują się dowiedzieć kto zamordował Danikę i całą Watahę Diabłów. Dodatkowo starają się odnaleźć Róg. Ktoś ewidentnie nie chce by odkryli prawdę, a Narada na szycie coraz bliżej. Wychodzą... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

@pola841@pola841 {}× 1

"Księżycowe Miasto 2" Sarah J Mass

3.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miasto które zaprezentowała nam Autorka jest na prawdę bardzo barwne i ciekawe, jeszcze nie spotkałam się z książką która miała tak robudowany i magiczny świat, który zamieszkują najróżniejsze stworzenia takie jak Zmiennokształtni, Ludzie, Wiedźmy, Zwykłe zwierzęta, Anioły, Fae, Żywiołaki, Zjawy, Istoty wodne, Syreny, Nimfy, Demoniaki, Kosiarze, U... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Wielki finał czy wielka klapa

6.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Brace wraz z Huntem szukają winnego śmierci Daniki i przywołaniu demona. Poszlak jest coraz mniej, a podejrzanych zaskakująco coraz więcej. Bohaterowie będą musieli podejmować coraz trudniejsze decyzje, które mogą mieć dramatyczne konsekwencje. Nikomu już nie można ufać, a niebezpieczeństwo wisi w powietrzu. Komu zaufa dziewczyna? Kto okaże się wi... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Część druga i rozdarte serce

19.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po wprawdzie wprowadzającej nas w akcję części pierwszej, dostaliśmy jeszcze bardziej obszerniejszą część drugą. Po przeczytaniu obu ksiąg mogę stwierdzić, że Księżycowe Miasto to miejsce, którego nie będziecie chcieli opuścić. Dzięki śledztwu Bryce i Athalara możemy odwiedzić praktycznie każdą grupę społeczną, zamieszkującą Lunathion. To pozwala ... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

„I o to właśnie chodzi, Bryce. O to chodzi w życiu. By je przeżyć. By kochać. By pamiętać, że...

8.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Długo zastanawiałam się, czy pisać dwie oddzielne recenzje, czy jedną całościową. W końcu postanowiłam napisać jedną, ponieważ Dom ziemi i krwi to właściwie jedna książka wydana w dwóch tomach. Dlatego, jeśli macie zamiar ją czytać, to od razu kupcie/wypożyczcie sobie obie części, ponieważ jest to jedna historia. Bryce Quinlan jest dziewczyną, kt... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Druga odsłona porywającej powieści fantasy o tajemnicach Księżycowego Miasta...

3.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsza część nowego, powieściowego cyklu Sarah J. Mass pt. "Dom ziemi i krwi", spotkała się z niezwykle gorącym i pozytywnym odbiorem czytelników, o czym świadczą bardzo przychylne recenzje - w tym także i mojego autorstwa. Otóż ta opowieść o mrocznym obliczu nowoczesnego miasta z magią i mieszkańcami z baśni w tle, zaoferowała nam wielkie emoc... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Szok, bół i łzy czyli druga część "Domu ziemi i krwi".

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W pierwszym odruchu miałam zamiar pisać jedną recenzję obu części, bo tak naprawdę to jeden tom, całość. Jednak wyszło inaczej. Recenzję pierwszej części „Domu ziemi i krwi” możecie przeczytać na moim blogu: @Link. Pierwsza część podobała mi się, tą jestem zachwycona. Maas trzyma poziom i to w tej książce widać. Tytułem przypomnienia, główną b... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl