Recenzje książki "Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2"

Dodaj swoją recenzję

Dzięki miłości wszystko jest możliwe

16.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

[recenzja o dwóch częściach, ponieważ w oryginale książka nie została podzielona] Dzięki najpotężniejszej sile na świecie. – Suchy głos starca zagłuszył rytmiczne pikanie komputera. – Najpotężniejszej sile w każdym królestwie. – Wskazał ekran. – Tej, która rodzi lojalność niesłabnącą przez lata, silną nawet po śmierci. Tej, która nie gaśnie naw... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

"Dom ziemi i krwi" cz. 2

11.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie tak dawno temu opowiadałam Wam o kolejnej powieści Sarah J. Maas, która ukazała się u nas w dwóch częściach ze względu na to, że polskie tłumaczenie powieści wychodzi bardzo obszernie, jak w przypadku wszystkich powieści autorki. Wydawnictwo postanowiło podzielić pierwszy tom cyklu Księżycowe Miasto na dwie części. Pierwsza część powieści za m... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

@snieznooka@snieznooka {}× 1

Sarah J Maas na jaką czekałam

1.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Księżycowe miasto" opowiada o losach Bryce, która jest w połowie człowiekiem, a w połowie fae. Wiedzie ona życie imprezowiczki, a w międzyczasie pracuje w galerii antyków u potężnej czarodziejki (a w zasadzie wiedźmy, ale to długa historia). Wszystko jednak lega w gruzach, kiedy po jednym ze zwykłych dni traci wszytko... Ktoś morduje kolejnych mi... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Dom Ziemi i Krwi. Część 2

21.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Dom Ziemi i Krwi. Część 2” Autor: Sarah J. Maas Cykl: Księżycowe Miasto (tom 1.2) Wydawnictwo: Uroboros Data wydania: 03 czerwca 2020 Liczba stron: 560 stron Cena: około 33 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Bryce Quinlan jest dziewczyną, która w połowie jest człowiekiem, a w połowie Fae. W świecie pełnym magii, niebezpieczeństw i... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Ja już kocham, a ty?

21.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@ObrazekRECENZJA PRZEDPREMIEROWA Bardzo staram się nie za spoilerować, lecz radzę by najpierw przeczytać recenzje pierwszej części. A najlepiej zachować ja sobie na czas, gdy już będzie się po lekturze obu książek. Oryginalny tytuł tej książki to "Crescent City. The haouse of Earth and Blood",zostala ona wydana w USA jako jeden tom, lecz po prze... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Miało być pięknie, wyszło kiczowato

{} WYBÓR REDAKCJI
14.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początku pragnę zaznaczyć, że uwielbiam twórczość Maas, bardzo późno odkryłam autorkę i to była jej pierwsza nowość, na którą wyczekiwałam, więc rozczarowanie jest naprawdę duże, mimo że ocena nie jest tragiczna. Postaram się poruszyć tu temat całości książki, bez jej podziału, ale nadal uważam, że niebieska część wypada niestety gorzej od czer... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

@sanaecozy@sanaecozy {}× 4

Pełny akcji łamacz serc

{} WYBÓR REDAKCJI
31.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bryce i Hunt kontynuują śledztwo, które zlecił im Gubernator Księżycowego Miasta. Nie jest im łatwo, mają wiele tropów, a czas powoli się im kończy. Mimo to oni się nie poddają i zagłębiają się jeszcze bardziej w tajemnicze zakamarki miasta. Czy odkryją prawdę o mordercy? A może dowiedzą się czegoś, co zmieni ich i ich życie o 180 stopni? Tego dow... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Kryminalne zagadki Lunathion – część druga i książkowy kac

{} WYBÓR REDAKCJI
17.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znacie to uczucie, kiedy po lekturze naprawdę świetnej książki cały czas macie w głowie fabułę, bohaterowie zaprzątają Wam myśli, a na żadną inną książkę nie macie ochoty? Ja to zjawisko nazywam książkowym kacem. Po lekturze drugiej części „Księżycowego Miasta” dopadł mnie i nie odpuszcza. Zaraz dowiecie się dlaczego… @Obrazek Śledztwo prowa... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

@Almaranth@Almaranth {}× 6
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl