Recenzje książki "Legenda. Rebeliant"

Dodaj swoją recenzję

Z każdym kolejnym dniem wszystko na nowo staje się możliwe

16.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niegdyś zintegrowane, dziś rozbite. Zjednoczone Stany Ameryki toczą nieustanne, krwawe wojny. Pomiędzy Republiką, a Koloniami dochodzi do walk terytorialnych, zamieszek i ataków terrorystycznych. Grupa, dumnie nazywana przez samych siebie Patriotami, od lat próbuje przejąć władzę w Republice, która jest rządzona twardą ręka, a każdy nawet najmniej... {} Recenzja książki Legenda. Rebeliant

Rebeliant

31.08.2013

Czytam bardzo różne książki. Od młodzieżówek po literaturę kobiecą, od obyczajówek po fantasy, od współczesnych baśni po horrory. Od jakiegoś czasu przekonuję się także do niezwykle popularnej dystopii. Zaczęło się od osławionych „Igrzysk śmierci” i serii „GONE”, które trafiły do grupy moich ulubionych powieści, a skończyło się, póki co, na trylogi... {} Recenzja książki Legenda. Rebeliant

@Angiee@Angiee {}

Legenda.Rebeliant - Marie Lu

9.08.2013

Nienawiść to silne uczucie. Miłość również. Natomiast granica między nimi cienka … „Każdy dzień oznacza nowe dwadzieścia cztery godziny. Z każdym kolejnym dniem wszystko na nowo staje się możliwe. Obojętnie, czy żyjesz, czy giniesz, możesz mieć tylko jeden dzień naraz.” Marie Lu była jak dotąd zupełnie nieznaną mi autorką. Mimo wszystko ostat... {} Recenzja książki Legenda. Rebeliant

Legenda. Rebeliant

7.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Day ma piętnaście lat. Urodził się w slumsach i jest najbardziej poszukiwanym przestępcą Republiki. Nikt nie wie jak chłopak wygląda, ponieważ na każdym kolejnym zdjęciu prezentuje się inaczej. Republika nie potrafi się pogodzić z tym, że w dobie zaawansowanych technologii, jest ktoś, kto nadal potrafi wyprowadzić ich w pole. Okazuje się jednak, że... {} Recenzja książki Legenda. Rebeliant

Rebeliant

23.06.2013

Odkąd rynek wydawniczy zalała fala powieści dystopijnych,słabiej rozreklamowanym tytułom coraz trudniej zaistnieć w świadomości czytelników - zostają przysypane lawiną innych, podobnych tematycznie powieści. Gdyby nie, może nieco zbyt górnolotna, wypowiedź Marie Lu jakoby w trakcie pracy nad trylogią inspirowała się kultową już historią "Nędznikó... {} Recenzja książki Legenda. Rebeliant

@Kala95@Kala95 {}

Rebeliant

29.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W tym roku przeczytałam naprawdę wiele książek, które z czystym sumieniem mogłabym zaliczyć do bardzo udanych lektur, jednak tak naprawdę tylko jedna książka wywołała we mnie burzę niekontrolowanych emocji i sprawiła, że uroniłam kilka łez - była nią „Gwiazd naszych wina” Johna Greena. Myślałam, że jeszcze długo będę musiała czekać na kolejną taką ... {} Recenzja książki Legenda. Rebeliant

Antyutopijny świat, walka z systemem, miłość i przygoda... Polecam!!

27.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dystopie to bardzo modny motyw w literaturze. Osobiście uwielbiam taką tematykę, dlatego moją uwagę przykuła książka „Rebeliant” Marie Lu, która stanowi pierwszą część trylogii. Przyszłość nie jawi się w różowych barwach. Stany Zjednoczone zostało podzielone na Republikę i Kolonie. Oba państwa są ze sobą w konflikcie. Poznajemy piętnastoletnią June... {} Recenzja książki Legenda. Rebeliant

Legenda. Rebeliant

14.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po więcej recenzji zapraszam na: @Link Przyszłość, Ameryka Północna. Wielkie powodzie zatopiły wybrzeża, huragany zniszczyły wsie i miasta. Tajemnicza epidemia dziesiątkuje ludzi w biednych sektorach Los Angeles. Ludzie umierają - od chorób, głodu, eksperymentów rządowych lub walk Skiz, nielegalnych, ale dobrze płatnych. Niegdysiejsze Stany ZJEDN... {} Recenzja książki Legenda. Rebeliant

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe