Recenzje książki "Listy do Emilki"

Dodaj swoją recenzję

Listy pełne wyjaśnień

15.04.2021

Przeczytane przez mnie wcześniej trzy, może cztery recenzje na temat książki obiecywały coś innego, niż to z czym osobiście przyszło mi zetknąć się w Listach. Przyznam, że zanim otrzymałam książkę wybiegłam już na przeciw fabule i wyobrażałam sobie, iż książka zawierać będzie listy starszego pana zakochanego w młodej dziewczynie, będą one traktowa... Recenzja książki Listy do Emilki

@Asamitt@Asamitt × 16

Brak odpowiedzi to bardzo wyraźna i jednoznaczna odpowiedź

25.03.2021

Każdy z nas kiedyś szukał pracy. Każdy z nas to przerabiał - setki wysłanych CV i cisza w eterze. Dotarło? Nie dotarło? Mija tydzień, miesiąc, kwartał. Odpowiedzi żadnej, więc chyba nici z tego pięknego stażu w firmie X, ciepłej posadki z biurze Y i rozwojowej ścieżki kariery w młodym dynamicznym zespole Z. Czyli: brak odpowiedzi jest równoznaczn... Recenzja książki Listy do Emilki

Od zauroczenia do obsesji.

24.03.2021

Dziękuję Autorowi za umożliwienie mi przeczytania Listów do Emilki. Przeczytałam z przyjemnością, jest to bowiem książka wzbudzająca gorące emocje. Napisana porządną polszczyzną, płynnie jak gawęda snuta wieczorem. Pięknie wydana, rzadko spotykana, powieść epistolarna. Ja osobiście kojarzę jedynie dwie powieści w tej formie: „Niebezpieczne związki... Recenzja książki Listy do Emilki

@beata87@beata87 × 9

Dylematy starszego człowieka

20.03.2021

Dziękuję Autorowi za bezpłatny egzemplarz. " Robienie czegoś wbrew prawom natury - nawet gdy przyświecają nam szlachetne intencje - zwykle przynosi więcej szkody niż pożytku." (str.29) Krótka, bo zalewnie stu-stronicowa książka obejmuje 72 listy i wiadomości adresowane do obiektu miłości bohatera - Emilki, jej matki i siostry. Główny bohater doj... Recenzja książki Listy do Emilki

@asach1@asach1 × 5

Listy do Emilki

12.03.2021

Serdecznie dziękuję autorowi za otrzymany egzemplarz książki. Przeczytałam ją z niebywałą przyjemnością. Dlaczego? Bo niewielu już dzisiaj w naszym otoczeniu takich ludzi. Niespotykanie dobrych. Ciepłych, empatycznych, bezinteresownie życzliwych, obdarowujących znajomych drobnymi podarunkami z dobrego serca, dla samej przyjemności dawania. Takie ... Recenzja książki Listy do Emilki

JO
@Jolka
× 2

Listy do Emilki

12.03.2021

Jeszcze nie tak dawno listy były jedyną formą przekazu myśli na odległość. Ich pisanie było czymś bardzo powszechnym. Byli tacy, co pisali je codziennie. Najczęściej listy pisano do rodziny i znajomych, a w szczególności do bliskich sercu osób, wyrażając w nich swoje przywiązanie, adorację, miłość. Na wiadomości zamieszczone w listach czekało się ... Recenzja książki Listy do Emilki

@Anna30@Anna30 × 9

Spowiedź niebezpiecznego umysłu, czyli z pamiętnika stalkera.

11.03.2021

„Jedzie pociąg, złe wagony Do więzienia wiozą mnie Świat ma tylko cztery strony A w tym świecie nie ma mnie” Ale nie wyprzedzajmy faktów. Od początku. Disclaimer przedrecenzyjny: Długo się zastanawiałem czy opisywane wydarzenia faktycznie miały miejsce. Mam szczerą nadzieję, że to nie więcej niż licentia poetica. W przeciwnym razie ksią... Recenzja książki Listy do Emilki

@Johnson@Johnson × 49

Nikogo nie zmusisz do miłości.

27.02.2021

Wszystko rozpoczyna się od niewinnego zauroczenia, takiego bez jakichkolwiek zobowiązań. Pod wpływem impulsu Andrzej wysyła pierwszy list do Emilki, nie spodziewając się, że uruchomi swoim wyznaniem lawinę. Powieść epistolarna jest w pewnym sensie niezwykła, to taki specyficzny dialog między bohaterami, bez patrzenia sobie w oczy-bez bezpośredn... Recenzja książki Listy do Emilki

@Tanashiri@Tanashiri × 33
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl