Recenzje książki "Madeleine"

Dodaj swoją recenzję

Madeleine

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Madeleine Autor: Consilia Maria Lakotta Wydawnictwo: Wydawnictwo M Ilość stron: 259 stron Ocena: 5/10 Główna i zarazem tytułowa bohaterka jest farmaceutką, która to podczas podróży w rodzinne strony wraz z narzeczonym, gdzie ma odpocząć na urlopie wakacyjnym.. Zmienia swoje życie o 180 stopni przez spotkanie kuzynki Yvonne. Kobieta ta s... {} Recenzja książki Madeleine

Madeleine

21.10.2014

Po wielu lekkich, letnich książkach wakacyjnych, powoli witam się z nieco cięższymi, poważniejszymi i typowo nostalgicznymi powieściami. Przychodzi mi to dosyć łatwo, bo właśnie takie tematy lubię najbardziej. W przeciwieństwie do większości czytelników, dla mnie książka jest najciekawsza wtedy gdy porusza trudne kwestie psychologiczne i pozostaje ... {} Recenzja książki Madeleine

@Sosenka@Sosenka {}× 1

Prawdziwa miłość?

6.09.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Codzienne życie pokazuje niezmiennie różne oblicza miłości - od takiej z czułościami, szaleństwem w oczach poprzez miłość chorobliwą czy nawet zaborczą. Niejednokrotnie przykłady takich odmian tego uczucia odnajdujemy w literaturze. Sięgając po płomienny romans czy erotyk dostajemy wartką akcję i sporo sypialnianych momentów. Jednak wystarczy sięgn... {} Recenzja książki Madeleine

@ejotek@ejotek {}

Walka uczuć, czy walka mięzy dobrem a złem?

10.08.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O pisarce niewiele można znaleźć w tak szeroko poinformowanym Internecie. Consilia Maria Lakotta żyła w latach 1920-1998. Urodziła się jako jedna z bliźniąt syjamskich zrośniętych ze sobą skroniami, niestety drugie z bliźniąt zmarło po kilku godzinach. Ona przeżyła, ale pozostała dotknięta paraliżem lewej strony twarzy. Jako dziecko pisała wiersze ... {} Recenzja książki Madeleine

@ewfor@ewfor {}

Porywy serca

7.08.2014

Powstały takie książki, przez, które się brnie i końca nie widać. Ale są i takie, które sprawiają, że człowiek się zatrzymuje. Stają się powietrzem, bez, którego nie można żyć. Wraca się do nich wielokrotnie, dlaczego? Bo mają, to „coś” co sprawia, że nie można obejść obok nich obojętnie. Do takich należy „Madeleine”. Jest wielowymiarowa opowieść, ... {} Recenzja książki Madeleine

Połączyła nas pechowa konstelacja gwiazd

5.08.2014

Magia niektórych książek zaczyna się już od okładek, które wabią czytelnika swoim wyglądem. Wyróżniają się w gąszczu tytułów, przyciągając wzrok i wzbudzając zainteresowanie. Nie będę ukrywać, że do powieści Consilidy Marii Lakotty zwabiła mnie właśnie piękna okładka, a opis dodatkowo rozbudził moją ciekawość. Sięgając po książkę miałam nadzieję, ... {} Recenzja książki Madeleine

Jeszce raz o miłości

22.07.2014

Młodzi ludzie zbyt optymistycznie i bez lęku planują swoją przyszłość. Wierzą, że uda im się realizować marzenia i odnaleźć swoje miejsce na Ziemi, gdzie będą szczęśliwi. Jest to trochę naiwne, gdyż los bywa przewrotny i często okrutnie doświadcza tych, którzy wierzą w swoje siły i ludzką życzliwości. Hélier i Madeline to dwoje zakochanych, którz... {} Recenzja książki Madeleine

Blada dziewczyna walczy o męża

8.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie przepadam za romansami. Ostatni przeczytałam kilka miesięcy temu, była to książka Consilii Marii Lakotty ,,Mariska z węgierskiej puszty". Sięgnęłam po nią jedynie ze względu na oczywiste powiązania z Węgrami, krajem, który fascynuje mnie od lat. Wbrew pierwszemu wrażeniu, nie zawiodłam się na tej powieści. Uznałam więc, że skoro Lakotta poradzi... {} Recenzja książki Madeleine

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe