Recenzje książki "Numery Czas uciekać"

Dodaj swoją recenzję

Zero absolutne

2.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to książka od młodzieży, o młodzieży i dla młodzieży, ponoć. Pierwsze założenie nie podlega dyskusji, autorka jest młodą osobą, a kiedy popełniała tą powieść była jeszcze młodsza. Druga supozycja już budzi mój sprzeciw. Główna bohaterka Jam i jej „koledzy i koleżanki”, których dane mam będzie podczas lektury poznać, postępują co najmniej dziw... {} Recenzja książki Numery Czas uciekać

@fprefect@fprefect {}× 1

Numery: Czas uciekać

9.02.2013

"Numery: Czas uciekać" to pierwsza część trylogii, która stała się przełomem w karierze pisarki Rachel Ward. Był to jej debiut, który zakończył się ogromnym sukcesem. Książka jest thrillerem psychologicznym nie tylko dla młodzieży. Znalazłam ją przypadkowo w bibliotece, kiedy szukałam czegoś z wątkiem fantasy, a widzenie numerów - dat śmierci bardz... {} Recenzja książki Numery Czas uciekać

Nasza recenzja książki "Numery czas uciekać"

26.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje SMF: Genialna książka! Nie można się od niej oderwać! Jem ma 15 lat, odkąd jej matka przedawkowała i umarła, Jem wie, że numery, które widzi po spojrzeniu komuś w oczy, to daty śmierci. Piętnastolatka nie chce wiedzieć kiedy umrą ludzie, więc stara się nie patrzeć im w oczy. Pewnego dnia, ... {} Recenzja książki Numery Czas uciekać

Nie przeczytać, to chańba...

26.11.2012

Jem nie jest zwykłą nastolatką i nikt bardziej niż ona nie zdaje sobie z tego sprawy. Jest niezrozumiana i odpychana przez społeczeństwo. Lecz czy jej to przeszkadza? Oh... wręcz przeciwnie. Nikt nie lubi być sam, lecz lepsze to, niż numery. Daty śmierci, które Jem widzi w oczach każdej spotkanej osoby. Jak ma polubić kogoś, wiedząc że ta osoba nie... {} Recenzja książki Numery Czas uciekać

Numery...

9.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jem jest zwykłą dziewczyną z problemami. Została adoptowana. Wydaje się być z jednej strony zwykłą dziewczyną, ale jednocześnie dziwną, przynajmniej tak ją postrzega jej otoczenie ze szkoły. Ale nie jest wcale nie jest taka zwykła, widzi numery śmierci każdej osoby, której spojrzy w oczy. Przez niefortunnie zdarzenie musi zacząć uciekać. Chociaż ... {} Recenzja książki Numery Czas uciekać

Numery. Czas uciekać

17.06.2012

Jak to jest znać daty śmierci wszystkich ludzi na świecie? Właśnie te słowa przekonały mnie do przeczytania książki Rachel Ward “Numery. Czas uciekać”. Od książki oczekiwałam wiele, zostało tylko rozgoryczenie i niesmak. Z zapałem zaczęłam czytać. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to numery, które widniały na kartkach z początkami rozdziałów.... {} Recenzja książki Numery Czas uciekać

Ucieczka od życia

31.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rachel Ward swój debiut literacki miała w 2005 roku, kiedy to jej opowiadanie zdobyło nagrodę na lokalnym Festiwalu Frome w Anglii. Co ciekawe w późniejszym czasie okazało się, że to opowiadanie zmieniło się w pierwszy rozdział książki Numery. Czas uciekać, która jest pierwszym tomem z trylogii Numery. Jak twierdzi sama autorka pisze przede wszystk... {} Recenzja książki Numery Czas uciekać

@tala86@tala86 {}

Nielogiczne numery.

20.05.2012

Wszyscy bez wyjątku kiedyś umrzemy. Mimo że nie znamy konkretnej daty kresu naszego życia to każdy dzień, godzina, a nawet sekunda przybliża nas do tego wydarzenia. Na ogół jednak nie zaprzątamy sobie tym głowy, myślimy, że wiele czasu jeszcze minie, zanim jako starsi ludzie pożegnamy się z tym światem. Piętnastoletnia Jem posiada niezwykłą zdolnoś... {} Recenzja książki Numery Czas uciekać

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe