Recenzje książki "Ostatnie piętro"

Dodaj swoją recenzję

Ostatnie piętro niczym ostatnia szansa na spokój

20.06.2022

Pisarka Louise Candlish i ja spotykamy się po raz drugi przy okazji zapoznawania się z jej twórczością. I o ile jej poprzednia historia w typie domestic noir nie przypadła mi do gustu, o tyle kryminał "Ostatnie piętro", który wyszedł spod jej ręki nawet mi się spodobał. Być może ma to związek z tym, że ja nie bardzo odnajduje się w historiach doty... Recenzja książki Ostatnie piętro

Ostatnie piętro może być zdradliwe ...

22.03.2022

Kolejna powieść po którą zdecydowałam się sięgnąć to powieść z pogranicza literatury obyczajowej i thrillera psychologicznego. Dość nietypowe i ciekawe połączenie, czyż nie? W najnowszej powieści Louise Candlish „Ostatnie piętro” mamy pokazany przejmujący portret matczynej miłości, rozpaczy po stracie dziecka oraz obsesyjnej żądzy zemsty. Czy taka... Recenzja książki Ostatnie piętro

Ostatnie piętro

23.02.2022

"Ostatnie piętro" to najnowsza propozycja od brytyjskiej autorki Louise Candlish. Życiowym priorytetem Ellen Saint jest rodzina, którą zawsze stawia na pierwszym miejscu. Ma dwójkę wspaniałych dzieci i kochającego męża, niestety jej szczęście nie trwa wiecznie. Jej sielankowe życie burzy nowa znajomość jej syna, Lucasa. Kieran, bo o nim mowa, pow... Recenzja książki Ostatnie piętro

Ostatnie piętro

30.01.2022

Louise Candlish "Ostatnie piętro", O ile poprzednia czytana przeze mnie książka autorki w stylu domestic noir "Tuż za ścianą" w ogóle mnie nie przekonała, to po zakończeniu "Ostatniego piętra" wiem, że spędziłam czas na dobrej literackiej rozrywce. Tak, "Ostatnie piętro" to thriller psychologiczny z elementami obyczajowymi. Ja jednak tego typu ... Recenzja książki Ostatnie piętro

Ostanie piętro

30.01.2022

Wśród nowości książkowych wydawcy coraz częściej decydują się na próbę kategoryzowania tytułu na okładce. Wnioskuję, że zabieg ten ma ułatwić niezdecydowanemu czytelnikowi podjęcie decyzji, w momencie gdy ukierunkowany jest na jeden literacki gatunek. A co w sytuacji kiedy wnętrze powieści nie odpowiada założeniom? Louise Candlish wraca z nową ... Recenzja książki Ostatnie piętro

@justyna_@justyna_ × 5

Louise Candlish - mistrzyni w tworzeniu irytujących postaci.

24.01.2022

Sięgając po książkę "Ostatnie piętro", nie skojarzyłam nazwiska autorki, więc zaczynałam ją bez większych oczekiwań. Miej więcej w połowie uczucie déjà vu nie dawało mi spokoju i sprawdziłam inne tytuły napisane przez Louise Candlish i wtedy wszystko stało się jasne. To ona napisała "Tuż za ścianą", czyli thriller, który do tej pory sprawia, że ma... Recenzja książki Ostatnie piętro

Matka musi wiedzieć

22.01.2022

"Ostatnie piętro" to znakomity thriller psychologiczny z delikatną nutą dramatu i psychologii. Nie ma tu przelewu krwi i brutalności, czy tajemniczych osób zapychających fabułę i jednocześnie nic do niej nie wnoszących. Tu jest walka pogrążonej w desperackiej chęci zemsty matki z mordercą jej syna. Ellen zmaga się z wieloma sprzecznymi uczuciami. ... Recenzja książki Ostatnie piętro

Ta książka podzieli czytelników…

21.01.2022

„Nie­wie­dza to bło­go­sła­wień­stwo, lu­dzie w kółko po­wta­rza­ją tę mak­sy­mę, lecz to nie spra­wia, że jest w niej praw­da. Cza­sa­mi trzy­ma­nie kogoś w nie­wie­dzy jest po pro­stu nie­go­dzi­we”. ** ** Macie lęk wysokości? 🤔 Ja mam. 🤭 Powyższą powieść przeczytałam z polecenia @prostymislowami oraz @bookholiczka_poleca . 🤗 Trochę się obawiał... Recenzja książki Ostatnie piętro

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl