Recenzje książki "Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę"

Dodaj swoją recenzję

Inspirująca lektura!

26.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Autorami książki są Bradley Trevor Greive i Cameron Bloom, profesjonalny fotograf, a prywatnie mąż Sam Bloom, która w wyniku wypadku została sparaliżowana. W 2013 roku kobieta wybrała się z rodziną na wakacje do Tajlandii. Tam oparła się o balustradę balkonu, a ta się rozpadła, przez co Sam spadła na beton znajdujący się sześć metrów niżej. Przeży... {} Recenzja książki Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę

Anioły przybierają różne kształty i rozmiary

22.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cameron i Sam Bloom tworzyli wspaniałą rodzinę. Jako młodzi ludzie, pełni pasji, odkrywali świat. Kochali dalekie podróże, poznawanie odmiennych kultur i nowych smaków. Zwiedzili wiele krajów, zanim w ich życiu pojawiły się dzieci. Po przyjściu na świat trójki chłopców zwątpili czy będzie im dane jeszcze wrócić do turystycznych wojaży. Kiedy dzie... {} Recenzja książki Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę

@angell15@angell15 {}× 2

Lektura obowiązkowa!

15.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są takie opowieści, które kompletnie zmieniają nasze życie, przewartościowują wszystko, wywracają do góry nogami nasz nieprawidłowy, często samolubny tok myślenia. Bohaterka tej prawdziwej historii zawstydza czytelnika swą waleczną postawą, przypomina, co tak naprawdę ma znaczenie, a co najważniejsze, na własnym przykładzie udowadnia nieobliczalno... {} Recenzja książki Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę

O aniołach stróżach.

13.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są takie książki, po które sięgam bez względu na opinie i są to książki, w których występują zwierzęta w rolach głównych. Nie ma tu znaczenia czy to literatura faktu, czy powieść, czy bajka. Bo muszę przyznać, że bajki są w moim serduchu od zawsze i wiecie dlaczego? Mają wspaniały przekaz, który często dopiero po latach dostrzegamy, jako dorośli. ... {} Recenzja książki Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę

Penguin Bloom

12.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cameron Bloom, Bradley Trevor Greive "Penguin Bloom" Ptak, który ocalił rodzinę, Dzisiaj będzie naprawdę wzruszająco. "Anioły przybierają różne kształty i rozmiary" kilkukrotnie akcentuje autor a zarazem narrator tej przepięknie wydanej, pełnej wrażliwości, ciepła, miejscami smutnej, ale również niosącej nadzieję książki, uzupełnionej cudown... {} Recenzja książki Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę

@toptangram@toptangram {}× 4

Bije z tej książki niepowtarzalny blask!

12.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są takie książki, obok których nie wolno przejść obojętnie. Wyjątkowe pod każdym względem. Traktują o czymś, co jest naprawdę ważne i robią to w nieoczywisty sposób. „Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę” jest właśnie taką książką, a właściwie czymś więcej, bo również pewnego rodzaju albumem rodzinnym. Zdjęcia współgrają tutaj ze słowami wręc... {} Recenzja książki Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę

Penguin Bloom

11.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasem bywa tak, że myślimy iż komuś pomagamy a z czasem okazuje się, że to ten ktoś tak naprawdę pomógł nam. O tym jest właśnie ta książka - wzajemnej pomocy, wsparciu oraz ogromnej sile drzemiącej nawet w najmniejszych istotach. Sam Bloom to energiczna i żywiołowa kobieta, żona oraz matka. Wraz ze swoim mężem uwielbia podróże i chce zaszczep... {} Recenzja książki Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę

Historia jakich mało

10.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka o Sam Bloom i Penguin Bloom jest jedną z tych historii, które niejednego czytelnika zmuszą do refleksji, wzruszą, ale i momentami rozbawią do łez. Sięgnęłam po "Peuguin Bloom", ponieważ uwielbiam historie, w których pewną rolę odgrywają zwierzęta, nieważne, do jakiego gatunku należą. Co prawda najczęściej są to bajki stworzone w celu spraw... {} Recenzja książki Penguin Bloom. Ptak, który ocalił rodzinę

@werka751@werka751 {}× 3
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl