Recenzje książki "Poczwarka"

Dodaj swoją recenzję

Poczwarka

21.03.2021

Adam i Ewa to małżeństwo i główni bohaterowie powieści. Mają po trzydzieści lat i dokładnie opracowany idealny plan na dalsze życie. Do pełni szczęścia brakuje im tylko dziecka. Kiedy na świat przychodzi ich nieidealna córeczka burzy porządek w ich życiu. Okazuje się, że Marysia jest inna niż większość dzieci, ma Zespół Downa. Trisomia 21. pary... Recenzja książki Poczwarka

@viki_zm@viki_zm × 5

Współczesna "Księga Genesis"

30.04.2020

Dlaczego dopiero teraz? Powieść, o której chcę Wam dziś opowiedzieć przeczytałam już dość dawno, ba, stała się ona podstawą mojej pracy magisterskiej. Można więc powiedzieć, że jest to jedna z ważniejszych książek, jakie w życiu przeczytałam. Dlaczego zatem opowiadam o niej tak późno? Z bardzo prostej przyczyny: potrzebowałam dystansu zarówno ... Recenzja książki Poczwarka

Wszystko, co stworzył Bóg, jest dobre (?)

1.11.2014

Książka to nie tylko papier i słowa. To przede wszystkim życie, cudze życie, w które możemy wniknąć na jakiś czas. Czytając "Poczwarkę" przeniosłam się do życia Myszki, chorej na zespół Downa dziewczynki. Cierpi ona na najcięższą odmianę tej choroby. Jej przyjście na świat było długo oczekiwane, ale dziewczynka szybko stała się niechcianym dziec... Recenzja książki Poczwarka

poczwarka

14.06.2014

"Poczwarka", to jedna z tych książek, do których się powraca. Przynajmniej tak jest w moim przypadku:) Miałam okazję przeczytać ją już trzeci raz i szczerze mówiąc, za każdym razem towarzyszyły mi silne emocje. Jednak tym razem odebrałam ją zupełnie inaczej. Starałam się nie oceniać bohaterów zbyt pochopnie, tak jak robiłam to kiedyś i przeczytać k... Recenzja książki Poczwarka

Poczwarka

3.03.2014

Dorota Terakowska - pisarka i dziennikarka, ukończyła socjologię na UJ. Adam i Ewa tworzą szczęśliwe małżeństwo. Obydwoje są świetnie wykształceni, odnoszą sukcesy w pracy, dorobili się pięknego domu z ogrodem. Wszystko w ich życiu jest idealnie poukładane i toczy się zgodnie ze starannie opracowanym planem. Do szczęścia brakuje im jedynie dzieck... Recenzja książki Poczwarka

Dorota Terakowska - Poczwarka

20.04.2013

Zastanawiam się skąd autorzy takich książek czerpią pomysły i inspiracje. ,,Poczwarka" była pierwszą książką pani Doroty Terakowskiej po którą sięgnęłam. I pomijając recenzje które przeczytałam na jej temat, faktycznie jest fenomenalna. Dla mnie jest to książka, którą można czytać wiele razy jest magiczna i przyciąga. Główni bohaterowie Adam i Ewa... Recenzja książki Poczwarka

Przewrotny tytuł, inspirujące wnętrze

8.03.2012

"Poczwarka" przeczytana przeze mnie jednym tchem.. Teraz czytam po raz drugi.. Fragmentami, żeby mi nic nie umknęło.. Wzruszająca i pouczająca ksiązka. Idealna para, indealna miłość, idealne warunki materialne, idealny dom, idealny czas i... nieidelane dziecko. Cały świat Adama i Ewy głównych boaheterów spada im na głowę. Rodzi im się córeczka z ze... Recenzja książki Poczwarka

Pan rozdaje swoje dary, nawet te nie chciane. Nic nie zostawia dla siebie

21.01.2012

Z twórczością Doroty Terakowskiej spotkałam się kilka lat temu, podczas lektury książki „Tam gdzie spadają anioły”. Wiedziałam, że autorka nie pisze łatwych książek, dlatego długo zwlekałam z kupnem tej pozycji. Wiedziałam, że nie będzie łatwo. Małżeństwo Adama i Ewy wydaje się być idealne i poukładane. Młodzi, wykształceni, zamożni ludzie, po os... Recenzja książki Poczwarka

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl