Recenzje książki "Punkty zapalne"

Dodaj swoją recenzję

Punkty zapalne

16.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Punkty zapalne” to powieść z misternie utkaną, wielowątkową fabułą, której trzon stanowią dwa, prowadzone równolegle śledztwa. Zabójstwo muzułmańskiego małżeństwa, jakkolwiek brutalne nie budzi w czytelniku tak wielkich emocji jak zaginięcie pięcioletniej dziewczynki, córki polskich emigrantów, Izy Wolańskiej. Żmudne policyjne śledztwo, którego s... {} Recenzja książki Punkty zapalne

@linaewe85@linaewe85 {}× 1

Jak ugasić płomień

3.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niedawno byłam na cudownym wydarzeniu pod nazwą "Plener Kryminalny", który odbył się w Chęcinach. Poznałam tam kilku cudownych autorów, wśród których była też Anna Rozenberg. Od razu wiedziałam, że muszę nadrobić zaległości. W planach miałam debiut autorki pod tytułem "Maski pośmiertne", jednak chwilę później ukazała się jej druga książka "Punkty ... {} Recenzja książki Punkty zapalne

Punkty zapalne

7.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Punkty zapalne” to druga część cyklu z inspektorem Davidem Redfernem i od razu zaznaczę, że są one na tyle powiązane, że warto usiąść do niej po poznaniu pierwszego tomu „Maski pośmiertne”. Bo choć sprawy kryminalne, które prowadzi są odrębne, to kontynuacja bardzo istotnych wątków osobistych i głębsza znajomość postaci Redferna ma dużą wagę dla ... {} Recenzja książki Punkty zapalne

Punkty Zapalne

3.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Punkty Zapalne to bezpośrednia kontynuacja serii z Davidem Redfernem. Po lekturze musiałam się chwilę zastanowić nad recenzją i postanowiłam, że podzielę ją na dwie części. Część 1. David. Sama postać Davida intrygowała już od pierwszego tomu. Jest to bardzo złożony i tajemniczy mężczyzna z masą problemów na barkach, które zdają się go przytłaczać... {} Recenzja książki Punkty zapalne

Kryminał z przesłaniem

11.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię zamykać książkę z przekonaniem, że coś z niej we mnie zostanie. Osobom znającym mój czytelniczy gust może się to wydawać dziwne, ale wbrew pozorom kryminały czy thrillery nie są przepełnione tylko i wyłącznie brutalnymi scenami. Coraz łatwiej jest trafić na mocną powieść z przesłaniem, coraz częściej autorzy korzystają z możliwości, jakie te... {} Recenzja książki Punkty zapalne

Takich kryminałów powinno być więcej! Genialne!

6.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„To jest świetne! Czytajcie” – na tym mogłabym zakończyć dzisiejszy post. Ale czuję, że to za mało. Ta książka zasługuje na więcej. Jestem wymagającą czytelniczką, ciężko mnie zachwycić tak, że odbiera mi głos. Annie Rozenberg się udało. Gdy skończyłam czytać wczoraj „Punkty zapalne”, to pierwszą moją myślą było: „Matko, jakie to było dobre!”.... {} Recenzja książki Punkty zapalne

Punkty zapalne

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Redfern zastanawiał się, ile jeszcze mężczyzna o nim wie i co chce osiągnąć, zapalając kolejne punkty na mapie jego życia." "Punkty zapalne" to drugi tom serii o Davidzie Redfernie. Policjant dostaje kolejne sprawy do rozwiązania, więc jego prywatne śledztwo musi zaczekać. Zaginięcie kilkuletniej dziewczynki i morderstwo małżeństwa przyprawi t... {} Recenzja książki Punkty zapalne

Punkty zapalne

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To bezpośrednia kontynuacja znakomitego debiutu "Maski pośmiertne". Akcja rozpoczyna się dosłownie kilka dni później. Tym razem David Redfern zajmuje się jednocześnie dwiema sprawami. Podwójnym, drastycznym morderstwem i zaginięciem pięcioletniej dziewczynki. Główny problem jaki napotyka na swojej drodze to brak istotnych punktów zaczepienia dając... {} Recenzja książki Punkty zapalne

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl