Recenzje książki "Receptura wszechmocy"

Dodaj swoją recenzję

ZABAWY W BOGA

20.03.2022

Dziś chciałbym zaprezentować Wam najnowszą powieść Łukasza Piotrowskiego - Autora Demonów Dominiki. Receptura wszechmocy, to ostra jazda bez trzymanki, a zatem zapnijcie pasy i w drogę. Łukasz Lijewski wiedzie nudne, monotonne życie psychoterapeuty. Jego pacjentkami są, w większości, kobiety pragnące się po prostu wygadać. Nie są to szczególnie ... Recenzja książki Receptura wszechmocy

„Wolność to stan umysłu... Co zrobisz, aby ją ocalić?”

22.02.2022

No właśnie... Kto z Was chciałby posiadać recepturę wszechmocy, dzięki której byłby w stanie kontrolować wszystkich wokół? Zadałam sobie to samo pytanie podczas czytania książki Pana Łukasza Piotrowskiego, która nosi tytuł „Receptura wszechmocy”. Jeśli chodzi o gatunek - lektura ta jest zakwalifikowana do thrillera, jednak dla mnie pasuje ona i d... Recenzja książki Receptura wszechmocy

Chciałbyś zapanować nad umysłem bliskiej Ci osoby? Masz znakomitą okazję ...

19.02.2022

Dziwne, że mamy XXI wiek, a jeszcze nie wynaleziono sposobu na posiadanie mocy pozwalających kontrolować innych ludzi. Dlaczego? Dlatego, że nie jest to możliwe czy dlatego, że może istnieją obawy, jakie mogłoby to wywołać skutki? Jak wielce mogłoby zakłócić istniejący ład i porządek na świecie? Jak pozwoliłoby kierować ludzkim zachowaniem. Skutki... Recenzja książki Receptura wszechmocy

Receptura wszechmocy

16.02.2022

Łukasz Lijewski jest psychoterapeutą i prowadzi własny, dobrze prosperujący gabinet. Jednak osoba, która pomaga innym, sama zmaga się z nerwicą i atakami paniki, o czym nikt poza nim nie wie. Dodatkowo Łukasz bierze na siebie dość trudne zadanie, ponieważ po raz kolejny podejmuje się opieki nad siostrą, która uzależniona jest od narkotyków. Nie mo... Recenzja książki Receptura wszechmocy

Powiew świeżości

8.02.2022

Granice w literaturze od dłuższego czasu zacierają się, a autorzy, poszukując własnej drogi, zaczynają tworzyć hybrydy składające się z różnych elementów poszczególnych gatunków. Nie pierwszy raz wzięłam do ręki thriller, który okazał się być taką właśnie mieszanką. "Receptura wszechmocy" to książka o hipnotyzującej okładce, która działa mocno na... Recenzja książki Receptura wszechmocy

Cudowny lek

6.02.2022

Cieszę się, że wybrałam tę pozycję do recenzji. Bardzo przypomina mi francuski film fantastycznonaukowy w reżyserii Luca Bessona z 2014 roku „Lucy”, gdzie główną rolę gra przepiękna Scarlett Johansson. Co prawda obie kobiety, ta z filmu jak i ta z książki to zupełnie inne osobowości i inne role mają do odegrania oraz cele do zrealizowania, łączą j... Recenzja książki Receptura wszechmocy

@jagodabuch@jagodabuch × 17

Czy jeden lek może zmienić wszystko?

6.02.2022

Receptura wszechmocy to moje pierwsze spotkanie literackie z Łukaszem Piotrowskim, autorem pochodzącym z Pszczewa, niewielkiej miejscowości położonej w województwie lubuskim. Jego konikiem są powieści grozy, uwielbia czytać Stephena Kinga. Z dużym zainteresowaniem zacząłem czytać powieść. Okładka książki sugeruje, że poznamy w niej postać, osoby,... Recenzja książki Receptura wszechmocy

Siła sugestii.

27.01.2022

Wolność to stan umysłu… Co zrobisz, aby ją ocalić? Niemal każdy człowiek czasem się zastanawia, jakby to było mieć moc zawładnięcia ludzkimi umysłami, mieć zdolność poznawania cudzych myśli lub nawet mieć wpływ na zachowanie innych osób. Właśnie mniej więcej taki jest temat tej książki. Muszę przyznać, że mnie zafascynował sposób w jaki Łukasz Pi... Recenzja książki Receptura wszechmocy

@maciejek7@maciejek7 × 25
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl