Recenzje książki "Starzenie się"

Dodaj swoją recenzję

Kolejna spora dawka życiowej wiedzy

17.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Starzenie się to proces naturalny i nieunikniony. Mamy jednak wpływ na to jak będzie on przebiegał. Możemy go nieco "oswoić" i opóźnić. Wydawnictwo Łódzkie w swoim kolejnym tomie serii "Krótkie wprowadzenie" bierze pod lupę ten właśnie proces. Książka "Starzenie się" przedstawia nie tylko negatywne skutki upływu czasu, ale zwraca również uwagę, że... {} Recenzja książki Starzenie się

@paulina2701@paulina2701 {}× 4

Jesień życia

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Starzenie się,, Nancy A. Pachana Cykl: @Link (t. 28) W ostatnim czasie dbanie o swój wygląd stało się bardzo modne, staramy się za wszelką cenę być piękni i młodzi. Pojawiają się różnego rodzaju leki, kremy, kuracje, które mają nam zapewnić, zachować młodość jak najdłużej, ale czy to jest to? Nancy A. Pachana w swojej książce ,, Starzenie s... {} Recenzja książki Starzenie się

@ela_r22@ela_r22 {}× 16

Niepopularny a niezwykle ważny temat

2.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Nancy A. Pachany pod tytułem „Starzenie się” porusza temat często pomijany, a nawet wypierany, w naszej kulturze. Starość i jej oznaki nie kojarzą się bowiem pozytywnie, pewnie między innymi dlatego, że przypominają ludziom o śmierci. Myślę, że ważnym czynnikiem wpływającym na swego rodzaju tabuizację starzenia się jest także zafiksowanie ... {} Recenzja książki Starzenie się

Ile lat ma Twoje serce?

16.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Starość to stan umysłu czy zapis w metryce? Gdy kupiłam swoje pierwsze birkeny, zaczęłam się zastanawiać, czy to już starość. Moja poranna i wieczorna pielęgnacja zmieniły się już po trzydziestce, choć później przeczytałam, że jednak powinnam zacząć pięć lat wcześniej. Gdy miałam dwadzieścia kilka lat, okazało się, że dla ginekologa też już je... {} Recenzja książki Starzenie się

@Zaneta@Zaneta {}× 3

Oswajanie starości

{} WYBÓR REDAKCJI
2.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Starzenie się” autorstwa Nancy A. Pachana to książka trudna. O ile pozostałe pozycje tej serii wydawniczej są dosyć przyjemne w odbiorze, „Starzenie się” jest ich przeciwieństwem. W „Starzeniu się” znajdziecie wiele słów, nie zawsze zrozumiałych; mnóstwo statystyk, wykresów, które moim zdaniem nie są dostatecznie wyjaśnione – zwłaszcza dla takich... {} Recenzja książki Starzenie się

@melkart002@melkart002 {}× 2

Wykład o starości

{} WYBÓR REDAKCJI
1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Polskie słowo zdrowie wywodzi się z języka praindoeuropejskiego, w którym postać pierwotna derw-/dorw- oznaczała "z dobrego drzewa". Książka "Starzenie się" Nancy Pachana należy do serii "Krótkie Wprowadzenie" Wydawnictwa Uniwersytetu Łódzkiego. Jest to krótka pozycja mająca wytłumaczyć podstawy zjawiska, jakim jest starość. Jak wszystkie dzieła ... {} Recenzja książki Starzenie się

@mhennels@mhennels {}× 11

"Starzenie się" Nancy A. Pachana, czyli co to w ogóle jest ta starość?

{} WYBÓR REDAKCJI
29.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ze zjawiskiem starzenia się mamy do czynienia od wczesnych lat. W młodości z radością oczekujemy nadejścia kolejnych urodzin, lecz z czasem nasz entuzjazm maleje. Gdy jesteśmy młodsi, czujemy, że czas płynie w ślimaczym tempie, podczas gdy w wieku zaawansowanym czas jakby nabierał prędkości i uciekał coraz szybciej. W jesieni życia lub gdy trz... {} Recenzja książki Starzenie się

@Orestea@Orestea {}× 7

Parę słów o naszej przyszłości

{} WYBÓR REDAKCJI
25.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nasze społeczeństwo starzeje się, co może dla części z nas na razie wydaje się wyłącznie wykresem w mądrej książce albo programie telewizyjnym. Przynajmniej momentami ja to tak odczuwam. Lecz skądś te wszystkie dane się biorą i o czymś świadczą. Nie ma wątpliwości, że w przyszłości będzie dużo starszych, długowiecznych osób. Ma to oczywiście swoje... {} Recenzja książki Starzenie się

@Elfik_Book@Elfik_Book {}× 9
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl