Recenzje książki "Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie"

Dodaj swoją recenzję

Jak wiele mogą nam powiedzieć kości?

14.03.2022

,,Trupia farma" to niezwykle ciekawa opowieść o rozwoju antropologii sądowej i powstawaniu nowych ośrodków badawczych, które mają na celu znalezienie odpowiedzi na wiele pytań dotyczących śmierci człowieka i tego, co się z nim dzieje, po niej. Bill Bass przedstawia nam historię swojego zainteresowania tą dziedziną nauki i sposób, w jaki dokonał on... Recenzja książki Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie

@aalexbook@aalexbook × 8

Apetyt na drugą część jest

29.09.2020

59/2020 "Trupia Farma" trochę u mnie przeczekała. Jak wiecie najczęściej sięgam po poradniki i literaturę faktu. Naukowcy wielokrotnie wykorzystywali badania Trupiej Farmy do rozwiązywania kryminalnych zagadek. Książki Billa Bass wielokrotnie były takimi "poradnikami". Literatura faktu to gatunek, po który sięgam z przyjemnością. Lubię dowiadywać ... Recenzja książki Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie

Historia o kościach

17.03.2020

Ta książka jest przeznaczona dla ludzi o mocnych nerwach. Niektóre opisy są drastyczne, a dla czytelników z silnie wykształconą wyobraźnią wręcz przerażające ale i fascynujące zarazem, gdyż co może być bardziej ciekawszego niż wiedza. Ja lubię dużo wiedzieć, a ta powieść pomogła mi zrozumieć jak ważną osobą w naszym otoczeniu jest antropolog sądow... Recenzja książki Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie

Czytanie z kości

28.11.2019

Możliwe, że zabrakło mi wizualizacji i szerszego spektrum omawianych przypadków. Możliwe tez, że to przez moje wybujałe oczekiwania siedzę teraz przed zamknięta już książką z wieloma pytaniami, a przede wszystkim mieszanymi odczuciami. Bill Bass opisuje swoje życie jako antropologa poszukującego odpowiedzi na pytania pieczołowicie skrywane prz... Recenzja książki Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie

@Asamitt@Asamitt × 8

Trupia farma

27.11.2012

Gdzieś za Knoxwille, we wschodnim Tennessee, w USA, znajduje się ogrodzony drutem kolczastym teren o powierzchni blisko 1ha. W większości jest zalesiony, gdzieniegdzie tylko widać ingerencję człowieka, parę budynków, wybetonowany plac, jakieś wraki samochodów. Bliższe spojrzenie ujawnia makabryczne szczegóły: z bagna wynurza się spuchnięte ciało, z... Recenzja książki Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie

Trupia farma

10.08.2012

Na początku chciałabym zaznaczyć, co skłoniło mnie do sięgnięcia po "Trupią farmę". Tytuł kojarzył mi się z czymś, co oglądałam dawno temu, na jednym z programów przyrodniczych. Zastanawiałam się czy zawartość książki jest równa temu, co ujrzałam w telewizji. Okazało się, że to jedno i to samo. Program telewizyjny mnie zafascynował, książka zrobiła... Recenzja książki Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie

Trupia Farma

28.06.2012

Chyba nie ma osoby, która by nie słyszała o słynnej Trupiej Farmie w Knoxville w stanie Tennesee. To miejsce pojawia się w wielu thrillerach i książkach kryminalnych. Mnie kojarzy się z Simonem Beckettem, który w jednej ze swoich książek, właśnie na Trupiej farmie umieścił swojego bohatera. Słynna Trupia Farma to ośrodek badawczy antropologów sądo... Recenzja książki Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie

Trupia farma

26.06.2012

"Chyba jest ze mną coś nie tak, ale lektura tej książki naprawdę sprawiła mi dużą przyjemność." Mary Roach Taki cytat mający zachęcić nas do sięgnięcia po książkę "Trupia farma" Billa Bassa został umieszczony na jej okładce. Przeważnie podchodzę do takiego zachwalania ze sporą rezerwą, jednak tym razem mogę te słowa powtórzyć i sam się pod nimi po... Recenzja książki Trupia Farma. Sekrety legendarnego laboratorium sądowego, gdzie zmarli opowiadają swoje historie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl