Recenzje książki "Uniesienie"

Dodaj swoją recenzję

Zawiodłam się

1.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Uniesienie" Stephen King ⭐⭐⭐⭐/10⭐ 3/2021📑📚 · TAJEMNICZA PRZYPADŁOŚĆ I ZWYKŁY CZŁOWIEK, KTÓRY W UPIORNYM MIASTECZKU CASTLE ROCK WYWOŁAŁA REWOLUCJĘ... Pewnego poranka zwykły mieszkaniec Castle Rock, Scott Carey, odkrywa, że sporo stracił na wadze. Świetna wiadomość dla kogoś, kto zawsze miał lekki problem z nadwagą! Tylko że on wygląda, jakby nic ... {} Recenzja książki Uniesienie

Wzbić się ponad wszystko.

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Uniesienie" Stephena Kinga to krótkie opowiadanie, które jest historią zwykłego mieszkańca Castle Rock. Scott Carey pewnego dnia orientuje się, że zaczyna tracić na wadze. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby utrata wagi była widoczna. Niestety Scott mimo dużego spadku masy dalej ma duży brzuch i wygląda grubo. Na dodatek waga jest taka sama, nie... {} Recenzja książki Uniesienie

Uniesienie

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od niespelna kilku miesiecy, absolutnie pokochałam twórczość Stephana Kinga. Uniesienie było moją czwartą powieścią tego autora. Czy sie zawiodłam? Tak właściwie to nie, podobało mi sie. Cała historia opowiada o mezczyznie, który nie zrozumiały dla nikogo sposób tracił dziennie wage, pomimo tego, że jego wygląd zupełnie sie nie zmieniał. Powieść, ... {} Recenzja książki Uniesienie

Zbawienna lekkość bytu

30.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stephen King dla mieszkańców Castle Rock zazwyczaj przygotowywał same nieprzyjemne rzeczy. Wściekłe psy, seryjnych morderców, niepokojących sprzedawców i mordercze alter ego. Pomimo nieprzyjemnej aury, wyczuwalnego niepokoju oraz poczucia, że gdzieś niedaleko czai się coś niebezpiecznego, miejscowym mogą przydarzyć się czasem całkiem dobre rzeczy…... {} Recenzja książki Uniesienie

Uniesienie

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stephen King "Uniesienie" Castle Rock. Miasteczko, gdzie są z góry ustalone zasady. Miasteczko, gdzie każdy człowiek ma swoje "idealne" podejście do życia I do innych ludzi. Scott - normalny, prosty człowiek. Z delikatną nadwagą, z dobrą pracą i rozsypanym życiem po rozwodzie. Scott, który kiedyś omijał wagę przez dodatkowe kilogramy, nagle waży... {} Recenzja książki Uniesienie

@emmeneea@emmeneea {}× 1

Mistrz w formie!

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja znajduje się tu: @Link Nadal nabijam się z opisów oraz niesłusznego przypisania powyższego tytułu do gatunku horror :) Powiedziałabym nawet, że jest to grube niedopowiedzenie i klasyfikowanie książki tylko i wyłącznie po nazwisku autora. Lekka komedia, bo osoby, które dbają o to żebyśmy kupowali pozycje będące w gatunkach, które lubim... {} Recenzja książki Uniesienie

„PRZESZŁOŚĆ TO HISTORIA, PRZYSZŁOŚĆ TO TAJEMNICA”

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Scott Carey jest typowym mieszkańcem Castle Rock, aż do chwili, gdy zauważa u siebie dziwną przypadłość. Scott traci na wadze. Każdego dnia chudnie, jednak jego budowa ciała nie ulega zmianie. W końcu odwiedza swojego przyjaciela, emerytowanego lekarza, by zasięgnąć porady. Tak jak przypuszczał - nigdy wcześniej podobnego przypadku nie odnotowano.... {} Recenzja książki Uniesienie

@anetakul92@anetakul92 {}× 2

Odlot

30.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Uniesienie" weszło w moje posiadanie nieco przypadkowo, ponieważ kupując "Pudełko z guzikami Gwendy" skusiłam się na dwupak i ono właśnie było drugą książką w zestawie. To nowy King, który jak sam wspominał w słowie do czytelnika w którejś ze swoich książek, stara się iść z duchem czasu i dostosowywać swoje pisanie do aktualnych trendów, z pełną... {} Recenzja książki Uniesienie

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 4
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl