Recenzje książki "Uwikłanie"

Dodaj swoją recenzję

Zagadkowa śmierć w klasztorze, długie macki urzędniczych układów i do tego te kobiety! – prob...

11.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rasowy kryminał osadzony w polskich realiach. Rola prokuratura wiąże się z ciągłymi wyborami między własnym sumieniem a oczekiwaniami funkcjonującego od wielu lat systemu pełnego układów i układzików na stanowiskach urzędniczych. Czy główny bohater odważy się postawić krok poza granicę tych układów? Czy wychylenia nosa z za urzędniczego biurka ... {} Recenzja książki Uwikłanie

@Lady_in_Red@Lady_in_Red {}× 1

Przedstawiam Państwu prokuratora Teodora Szackiego

12.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kryminał-odkrycie. Może nie do końca moje, ponieważ pozycja ta została mi polecona przez znajomych, ale jednak zostałam pozytywnie zaskoczona. W Warszawie w trakcie grupowej terapii psychologicznej ginie mężczyzna. Śledztwo dostaje prokurator Teodor Szacki. Sprawa, która początkowo wydaje się prosta, utyka w martwym punkcie. Okazuje się, jak to c... {} Recenzja książki Uwikłanie

@Antoniowka@Antoniowka {}× 3

Meisterstück.

30.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powiedzieć, że Miłoszewski Zygmunt jest geniuszem to jak nie powiedzieć nic. Ta książka to Meisterstück literacki. Najlepszy polski kryminał jaki do tej pory przeczytałem. Żadne mrozy nie mają podejścia. Jest tak gorąco. Ale do rzeczy. 1. Bohater Główny. Szacki jest postacią wyrazistą mimo namacalnego zrezygnowania (życiowego), które towarzy... {} Recenzja książki Uwikłanie

@Johnson@Johnson {}× 6

"Uwikłanie"

9.06.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Warszawa, jak na porządną stolicę przystało, ma kilka twarzy. Nie tylko tą kulturalną, polityczną, historyczną. Ma ona też kryminalny wyraz, a jednym z walczących na straży kodeksu jest Teodor Szacki. Kim jesteś, Teodorze? Prokurator, po 30, zawsze w garniturze. Pracowity, choć czasem olewa papierkową robotę. Nie potrafi "wyluzować", pojawia się t... {} Recenzja książki Uwikłanie

Uwikłani

19.09.2013

Uwikłanie Zygmunta Miłoszewskiego to kryminał o ponurej i pesymistycznej atmosferze. Niespełniony prokurator, dobijająca rutyna, raniące związki rodzinne i uczuciowe, zagadkowe morderstwo prawdziwego pechowca i psychoterapia na pierwszym planie czynią z powieści ciężkostrawną refleksję nad podłym życiem przez zawartość, ale podaną w przystępnej fo... {} Recenzja książki Uwikłanie

"Uwikłanie" - Zygmunt Miłoszewski

2.09.2011

„Nie można być nieuwikłanym” Głośno ostatnio jest o filmie Uwikłanie. Ja jednak postanowiłam najpierw sięgnąć po książkę. Tym bardziej, że debiutancka powieść Miłoszowskiego - Domofon - niezwykle przypadła mi do gustu. Teraz, patrząc na plakaty, oglądając wywiady z Mają Ostaszewską, (filmową Panią prokurator, główną bohaterką) byłam niezmiernie ci... {} Recenzja książki Uwikłanie

Uwikłanie

13.11.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Troszkę nad tą lekturą się męczyłam, najlepiej jest(oczywiście dla mnie), kiedy akcja dzieję się szybko. Kiedy tempo goni nas, gdy mamy wrażenie, że też coś rozwiązujemy. Wrażenie, bo w końcu zakończenie i tak okazuję się inne. O tak, taki kryminał lubię, a tu, akcja zaczęła się dość późno, troszeczkę zbyt wolno szła i była dość do przewidzenia. Co... {} Recenzja książki Uwikłanie

Szacki

{} WYBÓR REDAKCJI
25.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trylogię o prokuratorze Szackim przeczytałam dobrych parę lat temu, kiedy ponownie zaczynałam moją przygodę kryminalną. Wtedy wydawało mi się, że jest innowacyjna, świeża, po prostu świetna. Ostatnio zachciało mi się wrócić do Pana Miłoszewskiego, gdyż zupełnie nie pamiętałam treści tych książek, mając nadzieję na powrót tych emocji, które mi wted... {} Recenzja książki Uwikłanie

@Nina@Nina {}× 27
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl