Recenzje książki "Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat"

Dodaj swoją recenzję

Vortex - kiedy rozpada się świat

22.02.2022

"Vortex. Dzień w którym rozpadł się świat" autorstwa Anny Benning to dystopijna powieść o naszym świecie. A właściwie o naszym świecie który w 2020 roku uległ Wielkiej Mutacji. Zdarzenie to wykształciło nową społeczność "splitów" czyli osób w połowie zmutowanych z jednym z żywiołów. Grunterzy tworzący ogromne korzenie, Zarzewcy stający w płomienia... Recenzja książki Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat

Książka, która wciąga niczym magiczny portal !

2.08.2021

Uwielbiam czytać książki młodzieżowe, kocham fantastykę, bardzo lubię motyw dystopijnej wizji świata, dlatego po "Vortex" (wydawnictwo Media Rodzina ) sięgnęłam bez wahania i zatraciłam się w lekturze już od pierwszych stron! „Vortex Dzień, w którym rozpadł się świat” to pierwszy tom trylogii „Vortex” i zarazem literacki debiut Anny Benning. Rozp... Recenzja książki Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat

Co zrobić, kiedy wali się świat?

5.07.2021

„Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat” to pierwszy tom trylogii „Vortex” o charyzmatycznej Elaine i energetycznych tunelach, vortexach autorstwa Anny Benning. Autorka od najmłodszych lat pasjonowała się książkami. Po studiach literackich i pracy jako recenzentka, zatrudniła się w wydawnictwie. Trudno uwierzyć, ale ta trylogia to jej debiut li... Recenzja książki Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat

Czasem po prostu musi wywrócić się świat do góry nogami, aby zrozumieć, że zmiana w naszym ży...

5.07.2021

Już dawno nie czytałam tak dobrej książki. Wybór był strzałem w dziesiątkę! Energia tej opowieści jest niesamowicie złożona. Jak wytłumaczyć jej fenomen? Odpowiedź na to pytanie wbrew pozorom nie jest łatwa. Powieść Anny Benning powiela pewien fabularny motyw – dystopijny świat. Wystarczy przywołać cykl „Igrzyska śmierci” Suzanne Collins, by wiedz... Recenzja książki Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat

@ania_gt@ania_gt × 4

UWAGA! Książka, która wciąga! Zaleca się ostrożność

2.07.2021

Miałem bardzo wielkie oczekiwania co do tej książki, a to wszystko przez rekomendacje innych bookstagramerów na Instagramie oraz na końcu książki, które przeczytałem przed lekturą powieści. Obawiałem się czy nie będę po niej oczekiwał aż za dużo, a potem się rozczaruję pomimo dobrej książki. Czy się rozczarowałem? Zapraszam na moją recenzję, jeśli... Recenzja książki Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat

Wskakuj do vortexu i uratuj świat!

23.06.2021

Dawno nie czytałam tak dobrej powieści dla młodzieży! Naprawdę warto czekać na premierę, a ta już pod koniec czerwca! W tej książce znajdziemy wszystko, co potrzebne jest do stworzenia zapadającej w pamięci i budzącej emocje historii, która przy okazji skłania do refleksji. Nie znalazłam w tej powieści słabych stron. Bardzo podobał mi się wykre... Recenzja książki Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat

Niesamowita wizja przyszłości!

23.06.2021

Przenieśmy się w niedaleką przyszłość, którą nie do poznania zmienił rok... 2020. Brzmi znajomo? 😅 Właśnie wtedy powstał pravortex, tajemniczy portal, który doprowadził do nieodwracalnych zmian - mutacji wśród zwierząt oraz ludzi. Odmienieni ludzie, tzn. splitowie, nabyli niezwykle, lecz również niebezpieczne umiejętności. Elaine jest jedną z adep... Recenzja książki Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat

Vortex - moja ulubiona książka z gatunku fantasy!

14.06.2021

WOW! W pierwszej chwili po skończeniu tej książki nie byłam w stanie wydusić z siebie nic więcej. Po prostu mnie zatkało. Z jednej strony byłam przeszczęśliwa, że miałam okazję przeczytać - w dodatku przedpremierowo! - tak niesamowitą książkę. Z drugiej było mi po prostu źle, że już ją skończyłam, a na drugi tom przyjdzie mi jeszcze trochę poczek... Recenzja książki Vortex. Dzień, w którym rozpadł się świat

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl