Recenzje książki "Zapomnij patrząc na słońce"

Dodaj swoją recenzję

Mlek dziobie słowem do kości.

25.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Choć książka Katarzyny Mlek „Zapomnij patrząc na słońce”, ma w tytule rozgrzewającą gwiazdę, to ciepła w powieści niewiele, raczej ziąb i chłód. 7-letnia Hanka w ładnej różowej piżamce siedzi wieczorem w łóżeczku i rozmawia z krukiem. Słodka scena. Zaczyna się bajkowo. Szybko jednak spostrzegamy, bo zaledwie po kilku zdaniach, że coś tu z... {} Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

Koszmar na jawie

28.01.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świat Hanki z pewnością nie przypomina bajkowego, szczęśliwego życia, które powinna wieść kilkuletnia dziewczynka. W domu się nie przelewa, ojciec tyra za dwóch, a matka ucieka w alkohol i nie waha się przed podniesieniem na nią ręki. Hanka nie może odpocząć nawet w nocy, bo właśnie wtedy przychodzą do niej koszmary, w których zawsze pojawia się zł... {} Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

Recenzja książki "Zapomnij patrząc na słońce".

10.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Śpij, kochanie, zapomnisz, jak spojrzysz na słońce" Zapomnij patrząc na słońce to książka, która wywołuje u czytelnika skrajne emocje i zachwyca swoją prawdziwością. To książka o rodzinie, która może żyć obok nas, obok naszego domu, czy nawet w tym samym budynku mieszkalnym. Trudne tematy, ujęte w książce, postanowiła poruszyć Katarzyna Mlek, od... {} Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

@Rouee@Rouee {}

Koszmarna rzeczywistość bez miłości

29.08.2013

Na informacje o książce "Zapomnij patrząc na słońce" trafiłam kilka razy, zanim udało mi się ją dostać. Przykuwająca oko okładka, hipnotyzujący wzrok małej dziewczynki i kuszący, nieco enigmatyczny opis sprawiły, że po prostu musiałam przeczytać tę powieść. Katowice- wśród szarych bloków żyje mała Hanka, nocami dręczona przez koszmary z krukiem w r... {} Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

Nasza recenzja książki "Zapomnij patrząc na słońce"

9.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Hanka żyje w biednej śląskiej rodzinie, mieszka razem z rodzicami na katowickim osiedlu "Tysiąclecie". Jej ojciec jest księgowym w kopalni, a matka nie pracuje. Hankę Borowską od dziecka męczą koszmary. Zawsze w nich pojawia się kruk. Zmusza ją do oglądania katastrof i ludzkie... {} Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

Koszmary czy rzeczywistość

6.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katarzyna Mlek stworzyła przejmującą i zarazem przerażającą historię. Doskonale uchwyciła naturę przemocy i psychozy. "Zapomnij patrząc na słońce" hipnotyzuje czytelnika złowieszczą okładką. Nie sposób przejść obok niej obojętnie. Cudowny błękit oczu małej, niewinnej dziewczynki i władczy, zakrwawiony kruk tworzą niekonwencjonalną mieszankę nadzi... {} Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

Na skrzydłach czarnego kruka

28.05.2013

Biorąc pod lupę rodziny patologiczne można wyraźnie zauważyć, że to zazwyczaj mężczyźni przyjmują rolę kata, który znęca się i rujnuje życie swoich bliskich. Kobiety natomiast stanowią podporę i wsparcie dla dzieci, chronią je i są dla nich wsparciem. Katarzyna Mlek w swojej książce jednak łamie ten schemat i ukazuje codzienność rodziny, w której ... {} Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

Zapomnij patrząc na słońce

10.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Katarzyny Mlek „Zapomnij patrząc na słońce” zwróciła moją uwagę intrygującą okładką, tajemniczym tytułem, obiecującą fabułą, a przede wszystkim tematyką, która zdecydowanie mnie interesuje. Hankę od najmłodszych lat odwiedza w snach ptak. A dokładniej kruk. Zabiera ją w różne, najdziwniejsze miejsca. Jednak ich podróże wcale nie są takie ... {} Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe