Avatar @retro77

grażyna kaczmarek

@retro77
Kanapowicz od ponad 9 lat.
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od ponad 9 lat.

Recenzje książek

13 recenzji

Polisa śmierci

22.08.2012

W tej kolejnej powieści z tłem medycznym znów podejrzenia budzą przesłanki i tło pewnego badania. Zdolna studentka medycyny Pia współpracuje ze sławnym genetykiem dr Rothmanem, który opracowuje metodę wytwarzania organów dla śmiertelnie chorych pacjentów. Jak to w książkach Cooka, zawsze wkraść musi się nieuczciwość, a co więcej czerpanie korzyści ... {} Recenzja książki Polisa śmierci

Studnia bez dnia

22.08.2012

Ech ! Życie !! - Dziwnie placzą się losy ludzi. Nigdy nie wiadomo co im los przyniesie . Bo pomyślcie sobie - żyje w pięknym Toruniu sobie Marcelina - cisza spokój, mąż , prawdziwa idylla. A tu ciach !!! Dowiaduje się że mąż ją zdradza - chwilę pózniej że ginie w wypadku - jej ukochany mąż Januszek. Żeby tego było mało poznaje kochankę męża i się ... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

Joanna M Chmielewska "Sukienka z mgieł"

22.08.2012

Weronika wychowana została przez zabieganych i zapracowanych rodziców. Za towarzyszów miała książki i koty. Miała tylko jedno marzenie. Prowadzić kawiarenkę, w której ludzie będą mogli odpocząć od codzienności. Otrzymany spadek umożliwił jej realizację tego marzenia. Urządziła wszystko sama od podstaw. Kawiarenka jest cicha,spokojna - gdy zajrzysz... {} Recenzja książki Sukienka z mgieł

"Cukierek albo psikus"

22.08.2012

" Śmiejąc się podeszła do okna. Po ciemnej szybie spływały krople deszczu niby łzy, a szarpane wiatrem liście odrywały się od gałązek i w zawrotnym tępie szybowały wzdłuż ulicy. - No, i to by było na tyle,jeśli chodzi o polską złotą jesień.... stwierdziła z żalem, a rozdzierająca niebo błyskawica, rozświetliła na moment, trupim blaskiem jej sylwet... {} Recenzja książki Cukierek albo psikus

Ewa Ostrowska "Pamiętaj o róży"

22.08.2012

Intryga jest prosta. Na przyjęciu, w kilkuosobowym gronie, zostaje otruta młoda żona gospodarza, Karola Borowskiego. W imprezie uczestniczy jedynie zaprzyjaźnione małżeństwo oraz była żona gospodarza. W koktajlu wykryto cyjanek potasu. Kto mógł być mordercą. Pierwsza żona? Podkochująca się w Borowskim żona kolegi? A może sam kolega, posiadający żal... {} Recenzja książki Pamiętaj o róży

Joanna M Chmielewska "Poduszka w różowe słonie"

22.08.2012

Hanka ma świetną pracę, własne mieszkanie i nic do szczęścia jej nie potrzeba.Nie ma w jej życiu miejsca na bliskie relacje oprócz przyjażni z koleżanką ze szkolnej ławy.Sytuacja zmienia się gdy niespodziewanie staje sie opiekunką pięcioletniej Hani. Problemy emocjonalne utrudniają Hance nie tylko relacje z mężczyznami, ale również kontakt z dzieck... {} Recenzja książki Poduszka w różowe słonie

Hanna Cygler "Tryb Warunkowy"

22.08.2012

"Tryb warunkowy" to miłosne perypetie młodej dziewczyny, rozdartej uczuciowo między dwoma mężczyznami - jej wielką miłością, Marcinem, a fascynującym ją przyjacielem, Witkiem. Świat trudnej miłości, przyjażni, kłamstwa i zdrady. Dalsze losy bohaterki, czytane jednym tchem, pełne zaskakujących zdarzeń, w książkach Hanny Cygler pt. "Deklinacja męska... {} Recenzja książki Tryb warunkowy

Ewa Ostrowska :Abonent czasowo niedostępny"

22.08.2012

Marta zmaga się z traumatycznymi przeżyciami i za wszelką cenę pragnie uwolnić się od wspomnień z dzieciństwa; przez lata molestowana przez ojczyma, odrzucona przez matkę. Nadzieją na wyrwanie się z piekła przeszłości jest dla niej Michał. Czy stawi czoła swoim lękom i znajdzie w sobie siłę, by zacząć wszystko na nowo? Bohaterka zakochana w swoim ... {} Recenzja książki Abonent czasowo niedostępny

"Agatha Raisin i ciasto śmierci"

22.08.2012

Jedynym marzeniem Agathy już od dziecka było kupno domku w uroczej wiosce. Piękno ,spokój i bezpieczeństwo. Teraz po długoletniej pracy zamyka dochodową firmę w Londynie i kupuje upragniony domek. Na początku jest zachwycona uprzejmością sąsiadów. Ale to tylko pozory. Bardzo trudno wkupić się w łaski mieszkańców. Wybawia ją przeczytane ogłoszenie o... {} Recenzja książki Agatha Raisin i ciasto śmierci

Susan Crosby - "Sekrety Los Angeles "

17.08.2012

Nate, Sam i Arianna są właścicielami agencji detektywistycznej w Los Angeles. Ich życie osobiste splata się z zagadkowymi sprawami, które prowadzą... Książka składa się z trzech opowieści : Zadanie dla dwojga Lyndsey pracuje w agencji detektywistycznej, gdzie przepisuje raporty. Pewnego dnia otrzymuje od swojego szefa, który od miesięcy jest obiek... {} Recenzja książki Sekrety Los Angeles

Wieczorny seans

18.07.2012

"Kostek rozejrzał się po sali. Dyrektorzy firmy w najlepsze pałaszowali już sałatki, hostessy roznosiły wino na tackach, ktoś w tumanach szarego dymu rozpalał gigantyczne cygaro.Obok podbiała usadowili się dwaj starsi panowie. Każdy z nich przyniósł po dwa talerze z jedzeniem i po dwa kieliszki wina. Ledwo zajęli miejsca, zaczęli pracować widelcami... {} Recenzja książki Wieczorny seans

Oskar i Pani Róża

18.07.2012

10- letni Oskar jest chory białaczkę. Lekarze, bez skutku stosują kolejne terapie, nie dające żadnej poprawy. Rodzice- wolą nie zauważać, że ich syn umiera. Tylko Pani Róża – była zapaśniczka, obecnie wolontariuszka opiekująca się chorymi dziećmi i najlepsza przyjaciółka Oskara- ma odwagę sprostać przerażającej prawdzie. Jak to się dzieje, że międz... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

Robin Cook - Zabawa w boga

18.07.2012

Po przeczytaniu „Zabawy w Boga” doszłam do wniosku, że chyba nigdy nie pójdę do szpitala. Od razu zobaczyłam te ciemne sale wypełnione odorem śmierci i samotnego człowieka walczącego o życie. W gronie ludzi niby mu przychylnych, tych, którzy składali przysięgę Hipokratesa, że będą bronić życia, za wszelką cenę, a którzy zabijają. Historia, którą op... {} Recenzja książki Zabawa w Boga

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe