Avatar @Bibliotekarka_Natalka

Bibliotekarka Natalka

@Bibliotekarka_Natalka
24 obserwujących. 19 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj około 2 godziny temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
24 obserwujących.
19 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj około 2 godziny temu.

Recenzje książek

303 recenzje, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

"W krainie dinozaurów"

12.06.2023

Kolejna propozycja Autora dla małych czytelników. Czego tym razem dowiemy się z lektury? Jakie przygody przed nami? Zapraszam do zapoznania się z moją opinią ;) Tym razem wraz z Zuzią i Wojtusiem udajemy się do świata dinozaurów. Dzieci podczas snu, trafiają do ery mezozoicznej. Następnie przechodząc przez jej trzy grupy ( Trias, Jura, Kreda) mam... Recenzja książki W krainie dinozaurów

"Sekrety Lilly. W kleszczach przeszłości"

12.06.2023

Ta lektura, to kolejny debiut literacki, który miałam przyjemność przeczytać. O czym jest i jakie są moje wrażenia po przeczytaniu? Zapraszam Was serdecznie do zapoznania się z moją opinią. Liliana Krętek jest początkującą poetką. Na co dzień, wiedzie spokojne i poukładane życie. Wszystko całkowicie się zmienia, kiedy pewnego dnia spotyka swojego... Recenzja książki Sekrety Lilly. W kleszczach przeszłości

"Mazurka"

12.06.2023

Jest to już moje 4 spotkanie z twórczością Autorki. Poznajemy tutaj dalsze losy dobrze nam znanych : Malwiny, Sylwii i Wiktorii. Jakie zmiany zaszły w ich życiu? Do jakich wniosków doszły? Jak postrzegają obecny świat? Zapraszam do zapoznania się z moją opinią. Pietruchy, to niewielka, położona na Mazurach wieś, w której wciąż mimo współczesnych ... Recenzja książki Mazurka

"Oczęta"

12.06.2023

Kolejny e-book Pani Karoliny, który miałam możliwość przeczytać. Tym razem, mamy do czynienia z poezją dla młodzieży. O czym są te wiersze i jakie są moje wrażenia? Zapraszam do zapoznania się z moją opinią. Ta tematyka wierszy, jest nieco inna od poprzednich utworów Autorki. Tutaj między innymi przeczytamy i tym, jak wygląda studniówka, nieodwza... Recenzja książki Oczęta

"Oczy"

12.06.2023

Tym razem przychodzę do Was z tomikiem poezji Pani Karoliny. Znamy już autorkę z takich książek jak kryminały, poradniki czy wiersze dla dzieci. Teraz mamy okazję przeczytać wiersze dla dorosłego czytelnika. Co w nich znajdziemy? O tym opowiem Wam poniżej. Na początku, przytoczę Wam wiersz jaki ja popełniłam, po zapoznaniu się z poezją Autorki. ... Recenzja książki Oczy

"Z nieba spadły trzy jabłka"

12.06.2023

Cóż to była za książka?! Taka nostalgiczna, momentami smutna, poruszająca i zawierająca mnóstwo ciekawych informacji. Co mnie ujęło w tej publikacji i co w niej znajdziemy? Zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Ta historia jest o zapomnianej przez świat, fikcyjnej, ormiańskiej wiosce o nazwie Maran. Ukazuje nam, jacy są względem siebie m... Recenzja książki Z nieba spadły trzy jabłka

"Niezwykłe podróże Natalki"

12.06.2023

Dziś przychodzę do Was z recenzją według mnie rewelacyjnej książki dla dzieci. Jestem absolutnie na tak, jeżeli chodzi o tego typu lektury. O czym jest ta książeczka i jakie są moje wrażenia po jej przeczytaniu? Zapraszam Was do przeczytania mojej opinii. Natalka jest 10 - letnią dziewczynką, kochającą wszelkie podróże. Podczas jednego z takich w... Recenzja książki Niezwykłe podróże Natalki

"Marzenia spełniają się jesienią"

12.06.2023

Książka ta jest debiutem Autorki. Z ogromną ciekawością przystępowałam do jej czytania, gdyż słyszałam o niej wiele dobrego. Jakie są moje wrażenia po lekturze? Zapraszam Was serdecznie do zapoznania się z moją opinią. Joanna, to osoba, która wciąż zmaga się z traumą. Jej ukochany zginął w tragicznym wypadku, ratując jej życie. Każdy dzień jest d... Recenzja książki Marzenia spełniają się jesienią

"Cyniczna i romantyczna"

12.06.2023

To już kolejna książka Autorki, którą miałam okazję przeczytać. Bardzo lubię książki Pani Małgosi, bo zawsze przyjemnie spędzałam z nimi czas. Czy tak było i tym razem? Jakie są moje wrażenia po lekturze? Zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Książka ta opowiada o dwóch przyrodnich siostrach - Beacie i Monice. Dziewczyny są jak ogień i w... Recenzja książki Cyniczna i romantyczna

"Będę tobą"

12.06.2023

Kolejna z zaległości za mną. Nie znałam wcześniej, twórczości Autorki, więc tym bardziej ucieszyłam się na możliwość poznania nieznanej mi dotąd Pisarki. O czym jest ta lektura i jakie są moje wrażenia po jej przeczytaniu? Zapraszam do zapoznania się z moją opinią. Akcja dzieje się na terenie Santa Barbary i Los Angeles. Dwie siostry bliźniaczki ... Recenzja książki Będę tobą

"Oszustka"

12.06.2023

Jest to już druga książka Autorki, jaką miałam okazję przeczytać. Od poprzedniej różni się tematyką oraz objętością, bo liczy nieco ponad 500 stron ! ;) O czym jest ta publikacja i jakie są moje wrażenia po lekturze? Zapraszam Was do przeczytania mojej opinii. Nina jest nieodrodną córką swojej matki. Ma licencjat z historii sztuki, a mimo to trud... Recenzja książki Oszustka

"Mroczna zasłona"

12.06.2023

🧝💜RECENZJA PATRONACKA 💜🧝 Do tej pory, nie miałam jeszcze okazji poznać twórczości Autorki. Dlatego, bardzo się cieszę, że mogłam poznać pióro kolejnej, dotąd mi nieznanej, polskiej Pisarki. O czym jest "Mroczna zasłona" i jakie są moje odczucia po lekturze ? O tym opowiem Wam trochę poniżej. Książka ta jest wprowadzeniem do nowej serii o nazwie ... Recenzja książki Mroczna zasłona

"Łączka Czarna kostka"

12.06.2023

Jest to już druga książka Autorki, którą miałam możliwość przeczytać i przyjemność patronować. O czym jest tytułowa "Łączka" i jakie są moje wrażenia po lekturze? Zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Weronika to młoda, bo zaledwie 16 - letnia dziewczyna. Aby być mniej narażonym na zarażenie się koronawirusem, rodzice podejmują decyzję o... Recenzja książki Łączka. Czarna kostka

"Viva Dalia"

12.06.2023

Kolejna książka Autorki, którą jestem absolutnie zachwycona! 😍 Wszystko mi się podobało w tej powieści. A o czym jest i jakie mam odczucia po lekturze? Zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Malaga w pięknej Hiszpanii. Dwudziestosześcioletnia Dalia zjawia się w tej miejscowości za sprawą całkowitego przypadku. Bardzo przeżywa śmierć matki... Recenzja książki Viva Dalia

"Strażnik pieczęci"

12.06.2023

#RECENZJAPATRONACKA ‼️ Książki od Magdy zawsze biorę w ciemno, bo wiem, że czeka mnie kawał dobrej przygody i ogrom emocji. Długo czekałam na tę pozycję i wreszcie mogłam się z nią zapoznać. O czym jest ta publikacja i jakie mam odczucia po lekturze ? O tym opowiem Wam poniżej. Lubicie historie, które zaczynają się od dawno, dawno temu? ;) Tak, ... Recenzja książki Strażnik pieczęci

"Kim będę, kiedy dorosnę?"

12.06.2023

Ta niewielka objętościowo pozycja, to kolejna bajka dla najmłodszych czytelników, jakiej miałam przyjemność patronować, dzięki uprzejmości Autora. A zatem : o czym ona jest? Czego się z niej dowiemy? Zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Kto z nas nie miał marzeń, jak był mały? A Wy kim chcieliście zostać, jak dorośniecie? Ja marzyłam za... Recenzja książki Kim będę, kiedy dorosnę?

"Wielki Grecki Przekręt czyli dlaczego nie warto udawać Greka"

12.06.2023

Są takie książki, z którymi czujemy chemię niemal od pierwszego wejrzenia. Tym razem zaciekawił mnie bardzo tytuł oraz miejsce akcji. I dlatego, gdy tylko nadarzyła się okazja, postanowiłam poznać bliżej tę publikację. Jako że, miałam okazję być na Zakhyntosie, chciałam sobie porównać moje wyobrażenie z przedstawioną przez Autorów rzeczywistością ... Recenzja książki Wielki grecki przekręt

"Boże Narodzenie w Lost River"

12.06.2023

Wiele dobrego słyszałam o tej pozycji. A że w kwestii książek jestem jak ten niewierny Tomasz - nie przekonam się, dopóki sama nie sprawdzę 🤭😅 Postanowiłam w przerwie pomiędzy książkami do recenzji, zapoznać się z tą historią i wyrobić sobie własne zdanie.🙂 O czym jest ta lektura i jakie są moje wrażenia? Opowiem Wam o tym w dalszej części mojej o... Recenzja książki Boże Narodzenie w Lost River

"Diabeł nigdy nie prosi"

12.06.2023

Choć wcześniej słyszałam o Autorce, to jednak do tej pory nie miałam tej przyjemności, by przeczytać choć jedną z jej książek. Zatem czy to spotkanie było udane? Jakie są moje wrażenia po lekturze? Zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Ana postanawia rzucić swoje luksusowe życie. W tym celu, wyjeżdża z Los Angeles i wyrusza w góry. Tam o... Recenzja książki Diabeł nigdy nie prosi

"Prywatna pokojówka"

12.06.2023

Twórczość tej Autorki nie była mi dotąd znana, dlatego, kiedy tylko nadarzyła się okazja, postanowiłam poznać pióro kolejnej polskiej Pisarki. O czym jest ta lektura? Jakie są moje odczucia po przeczytaniu tej książki? Zapraszam Was do zapoznania się z moją opinią. Aleksa jest szczęśliwą mężatką pracującą w internetowej gazecie. Jednak jej szczęś... Recenzja książki Prywatna pokojówka

"Kiedy czasu już dla nas nie będzie"

12.06.2023

To już moje drugie spotkanie z twórczością Autorki. Wiem absolutnie jedno. Chcę czytać od Pani Marty więcej i więcej książek. O czym jest tytułowa lektura i jakie wrażenie na mnie wywarła? Zapraszam do zapoznania się z moją recenzją. Akcja książki toczy się przede wszystkim w Domu Pogodnej Starości. Życie w nim, toczy się swoim leniwym i spokojny... Recenzja książki Kiedy czasu już dla nas nie będzie

"Podstępna schizofrenia"

12.06.2023

Dawno nie czytałam już kryminałów, więc to była dla mnie miła odmiana. Trochę obawiałam się tej pozycji, bo nie wiedziałam co mnie czeka. Tytuł był bardzo zagadkowy...Jednak moje zmartwienia były całkowicie nieuzasadnione. Jak już przysiadłam do tej pozycji, to ciężko mi się było od niej oderwać. To tylko potwierdza regułę, że autorka czuje się do... Recenzja książki Podstępna schizofrenia

"Fajna, ale franca"

12.06.2023

Rzadko sięgam po poradniki, a to dlatego, że mam wrażenie że za dużo tam informacji a ja chce się zrelaksować podczas lektury. Ostatnio jednak miałam to szczęście, że trafiłam na interesujące mnie pozycje z tego gatunku. Dzięki temu teraz częściej je czytam. Dziś chciałabym Wam przedstawić swoją opinię o poradniku typowo dla kobiet. O czym jest i ... Recenzja książki Fajna, ale franca

"Mówcie mi Kasandra"

12.06.2023

Są takie książki, po których nie wiem co napisać. Nie dlatego, że nie są ciekawe, przeciwnie. Wywołują wiele emocji i poruszają trudną tematykę. O czym jest ta publikacja i jakie wrażenie na mnie wywarła? Zapraszam Was serdecznie do zapoznania się z moją opinią. Raúl jest dziesięciolatkiem kubańskiego pochodzenia. Jego pasją jest czytanie książek... Recenzja książki Mówcie mi Kasandra

"Przeklęta ziemia"

12.06.2023

#recenzjapatronacka‼️ Ta książka jest dla mnie nowym doświadczeniem. Ponieważ na co dzień nie czytam horrorów, to dzięki tej lekturze musiałam opuścić swoją bezpieczną strefę komfortu i zmierzyć się z czymś, co do tej pory było mi obce. Jak zakończyło się to spotkanie? O czym jest ta pozycja i jakie są moje odczucia? Zapraszam do przeczytania mo... Recenzja książki Przeklęta ziemia

© 2007 - 2024 nakanapie.pl