Avatar @Justyna_Nadine

Justyna Nadine

@Justyna_Nadine
5 obserwujących. 7 obserwowanych.
Kanapowicz od 11 miesięcy. Ostatnio tutaj 6 miesięcy temu.
{} Napisz wiadomość
5 obserwujących.
7 obserwowanych.
Kanapowicz od 11 miesięcy. Ostatnio tutaj 6 miesięcy temu.

Recenzje książek

46 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję
Książka Huśtawka

Huśtawka Agnieszka Lis

Agnieszka Lis

Huśtawka Agnieszka Lis

{} WYBÓR REDAKCJI
10.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: “Huśtawka” Autor: Agnieszka Lis Ocena: 10/10 Wydawnictwo: Czwarta Strona Rzeczy trzeba używać, inaczej zabierają przestrzeń przynależną ludziom. Książka Agnieszki Lis to coś, co mnie zaskoczyło. Połączenie życia wielopokoleniowej rodziny z jej troskami, problemami. Wanda seniorka rodu, Katarzyna i Ma... {} Recenzja książki Huśtawka

Książka Mroki

Mroki

Katarzyna Szewioła-Nagel

Mroki

20.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Mroki Autorka: Katarzyna Szewioła-Nagel Ocena: 7/10 Wydawnictwo: Gremlinz Odkąd dowiedziałam się o tej książce, koniecznie chciałam ją przeczytać. Zainteresowała mnie nie tylko okładka, ale przede wszystkim tematyka. „Mroki” to debiutancka powieść Katarzyny Szewioły-Nagel. Mimo że książka nie grzeszy objętością, to czytałam ją z zapartym ... {} Recenzja książki Mroki

Książka Kroniki Ciemności. Łowca Demonów

Kroniki ciemności. Łowca Demonów

Agnieszka Michalska

Kroniki ciemności. Łowca Demonów

20.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Kroniki ciemności. Łowca Demonów Autor: Agnieszka Michalska Wydawnictwo: Warszawska Firma Wydawnicza Ocena: 9 /10 „Kroniki ciemności. Łowca Demonów” opowiada ciekawą historia młodej łowczyni demonów, która stoi przed trudnym wyborem. Czy podjąć się zadania polowania na straszliwe stwory, czy może jednak zostanie ze swoją rodziną i przyjac... {} Recenzja książki Kroniki Ciemności. Łowca Demonów

Książka Gwiazd naszych wina

Gwiazd naszych wina

John Green ...

Gwiazd naszych wina

20.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Gwiazd naszych wina Autor: John Michael Green Wydawnictwo: Bukowy Las Ocena: 10/10 Forma :e-book ,, Czasami trafiasz na książkę, która przepełnia cię dziwną ewangeliczną gorliwością oraz niezachwianą pewnością, że roztrzaskany na kawałki świat nigdy już nie będzie stanowił całości, dopóki wszyscy żyjący ludzie jej nie przeczytają. Ale... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Książka Księżyc zza nikabu. Polska muzułmanka w Egipcie

Księżyc zza Nikabu - Księżyc zza Nikabu. Polska muzułmanka w Egipcie

Monika Abdelaziz ...

Księżyc zza Nikabu - Księżyc zza Nikabu. Polska muzułmanka w Egipcie

20.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł : Księżyc zza Nikabu - Księżyc zza Nikabu. Polska muzułmanka w Egipcie Autorka: Monika Abdelaziz & Ewa Zarychta Wydawnictwo: Novae Res Książka ukazuje nam prawdziwie piękno Egiptu, oczami dwóch Polek tam mieszkających; Moniki Abdelaziz i Ewy Zarychty. Ich codzienne życie w Egipcie jest rutyną .Książka jest pisana na podstawie bloga prowadzą... {} Recenzja książki Księżyc zza nikabu. Polska muzułmanka w Egipcie

Książka Niezbędnik obserwatorów gwiazd

Niezbędnik obserwatorów gwiazd

Matthew Quick

Niezbędnik obserwatorów gwiazd

19.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł : Niezbędnik obserwatorów gwiazd Autor : Matthew Quick Wydawnictwo : Otwarte Ocena : 9/10 Od dawno już chwiałam przeczytać tę książkę, ale wcześniej nie było okazji aż do momentu, gdy natrafiłam na nią w kiosku u kuzyna za ok 11 złotych . Okazja, więc od razu postanowiłam ją kupić. Nie wiedząc, co mogę się po niej spodziewać i czy mi si... {} Recenzja książki Niezbędnik obserwatorów gwiazd

Książka Porzucony

Porzucony

Alan Philips ...

Porzucony

19.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł:Porzucony Autor: Alan Philps, John Lahutsky Wydawnictwo: Znak Literanova Ocena 9/10 Już na samym początku okładka książki przedstawia nam małego chłopca, tulącego misia , oraz tytuł, który sugeruje nam, o czym będzie cała historia. Widzimy też przypis naprowadzający na tematykę utworu ;'' droga z koszmarnego rosyjskiego domu dziec... {} Recenzja książki Porzucony

Książka Nowe życie

Nowe życie

Anna Mytyk

Nowe życie

19.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł : Nowe Życie Autor: Anna Mytyk Wydawnictwo Wydanie własne Ocena 8/10 Poniżanie, Zemsta, Pożądanie, Obsesja. To pierwsze słowa, które przychodzą mi na myśl, gdy mam opisać tę książkę. Fabuła opowiada o życiu Amandy, Igora i Radosława, czyli głównych bohaterów tej książki. Dwoje mężczyzn i jedna kobieta. Co z tego wyniknie? Losy wszystkich p... {} Recenzja książki Nowe życie

Książka Jak powietrze

Jak powietrze

Agata Czykierda-Grabowska

Jak powietrze

18.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Jak powietrze Autorka: Agata Czykierda-Grabowska Wydawnictwo: Znak, Omega Boks Ilość stron: 480 Agata jest jakby naszym polskim odpowiednikiem Colleen Hoover. Osobiście uwielbiam twórczość pani Agaty , wiec i ta lektura mnie nie rozczarowała. Przesycona była wszystkim, co najlepsze i każda spędzona z nią minuta była niezapomnianą. Mimo, że... {} Recenzja książki Jak powietrze

Książka Przepisy na miłość i zbrodnię

Przepisy na miłość i zbrodnię

Sally Andrew

Przepisy na miłość i zbrodnię

18.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Przepisy na miłość i zbrodnię Autor : Sally Andrew Ilość stron : 480 Cykl:Tannie Maria Mystery (tom 1) Wydawnictwo:Otwarte Na początek podam wam składniki potrzebne w naszym przepisie na zbrodnię: * dość muskularny mężczyzna, znęcający się nad swoją żoną * mała, krucha kobieta, czyli owa żona * średniej budowy, żylasta kobieta, zakochana w... {} Recenzja książki Przepisy na miłość i zbrodnię

Książka Pozytywka

Pozytywka

Agnieszka Lis

Pozytywka

17.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł : Pozytywka Autor : Agnieszka Lis Wydawnictwo : czwarta strona Ilość stron : 258 Na wstępie warto zaznaczyć, że jest to powieść polskiej autorki, która opisuje prawdziwe życie. Opowiada o porażkach, jakie spotkać mogą każdego z nas, o miłości, która wygasła i komplikacjach z tym związanych. "Pozytywka" to książka pełna gorzki... {} Recenzja książki Pozytywka

Książka Oddam ci słońce

Oddam ci słońce

Jandy Nelson ...

Oddam ci słońce

17.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł : Oddam Ci Słońce Autor : Jandy Nelson Wydawnictwo:Moondrive,Otwarte Ilość stron : 374 Tytuł oryginału : I will give you the sun Niesamowita opowieść dwujęzyczna o nierozłącznych bliźniakach, którzy powinni być razem, ale jedno nieporozumienie sprawiło, że Jude i Noha są osobno. Pomimo pokrewieństwa, na niektóre sprawy mają zupełnie odmienn... {} Recenzja książki Oddam ci słońce

Książka Co mówią umarli

Co mówią umarli

Rafael Estrada

Co mówią umarli

17.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Co mówią umarli Autor: Rafael Estrada Wydawnictwo: Muza Ocena: 0 / 10, jeśli nie -1 Gdyby był ranking najgorszych książek to ta uzyskałaby najniższą ocenę, mimo że jest to tylko moja subiektywna opinia. Moim zdaniem ta książka nie jest warta uwagi - dla mnie była dosyć dziwna . Mimo, że próbowałam się doszukiwać jakichkolwiek zalet lub poz... {} Recenzja książki Co mówią umarli

Książka Poza czasem

Poza czasem

Alexandra Monir

Poza czasem

17.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Poza czasem Autor: Alexandra Monir Cykl: Poza Czasem (tom 1) Wydawnictwo: Jaguar Ocena 8 .5 / 10 Największą zaletą książki jest dosyć ciekawy motyw z podróżą w czasie, które są ostatnio coraz bardziej i częściej spotykane w książkach. Właściwie to był ten element, który mnie ujął najbardziej. Drugie miejsce w zaletach czytania tej ks... {} Recenzja książki Poza czasem

Książka Dom Kalifa. Rok w Casablance

Dom Kalifa. Rok w Casablance

Tahir Shah

Dom Kalifa. Rok w Casablance

14.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł : Dom Kalifa. Rok w Casablance. Autor : Tahir Shah Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie Dzisiejsza pozycja książkowa jest sympatyczną i ciepłą opowieścią o rodzinie Tahirowi Shah. Główny bohater marzy o podróżowaniu i zamieszkaniu w sercu Marocco, w samej Casablance. Uważa, że to właśnie tam jest jego miejsce na ziemi. Tahirowi te marze... {} Recenzja książki Dom Kalifa. Rok w Casablance

Książka Umarli nie kłamią

Umarli nie kłamią

J. T. Ellison

Umarli nie kłamią

14.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Umarli nie kłamią Autor: J. T. Ellison Wydawnictwo: Harlequin ocena: 9/10 Zacznę od tego, że jest to dobry kryminał, w którym o dziwo głównym motywem nie jest rozlew niewinnej krwi. Wiec czyta się miło, skupiając na innych elementach historii. Akcja jest tak porywającą, że nie mogłam się od niej oderwać ani na chwilę, przez co nawet zarwał... {} Recenzja książki Umarli nie kłamią

Książka Maski normalności

Maski normalności

Iza Korsaj

Maski normalności

1.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł : Maski normalności Autor : Iza Korsaj Wydawnictwo: Papierowy Motyl Ocena 7/10 Opis: Ludzie noszą maski do czasu, aż powszedni dzień nie da im porządnie w kość. Wtedy można zrobić tylko jedno: pozbyć się ciężaru i odkryć swoją wersję 2.0. Skrytego oprawcy, szaleńca, nihilisty a może do bólu przeciętnego człowieka? Bo w zasadzie nie ma l... {} Recenzja książki Maski normalności

Książka Tylko ciebie chcę

Tylko ciebie chcę

Federico Moccia ...

Tylko ciebie chcę

1.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Tylko Ciebie chcę Autor: Federico Moccia Cykl: Trzy metry nad niebem (tom 2) Wydawnictwo: Muza Ocena 6/10 Na samy poczatku przytoczę Wam jeden z lepszych cytatów tej książki: ''I tak z czasem miłość młodych rośnie. Dojdzie do przykrych sytuacji – muszę już was ostrzec! – ale nie martwcie się. Pewnego dnia jeden wiersz ukoi rany, a biała r... {} Recenzja książki Tylko ciebie chcę

Książka Larista

Larista

"Melissa Darwood"

Larista

1.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Larista Autor: Melissa Darwood Wydawnictwo: Zielona Sowa Ocena: 9,5/10 ''MIŁOŚĆ OD PIERWSZEGO WEJRZENIA I PRZEZNACZENIE BOSKI PLAN I DIABELSKIE KUSZENIE ŚMIERĆ I ODRODZENIE" Książkę poznałam dosyć dawno i upłynęło juz trochę czasu od mojej wnikliwej lektury , ale z pewnych przyczyn nie miałam czasu, by napisać jej recenzję - za co z góry ... {} Recenzja książki Larista

Książka Zamek z piasku

Zamek z piasku

Magdalena Witkiewicz

Zamek z piasku

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Zamek z piasku Autor: Magdalena Witkiewicz Wydawnictwo: Filia Ocena: 9/10 Na samym początku chciałabym Wam pokazać jeden cytat, który dużo mówi o prawdziwej miłość i z którym się zgadzam w 100%. Myślę, że będzie to też ciekawy wstęp do recenzji: ''Dzisiaj wiem jedno. Tworzenie wzajemnych relacji, to jak budowanie zamku z piasku. Nieustann... {} Recenzja książki Zamek z piasku

Książka Córka islamu

Córka islamu

Sufiya Ahmed

Córka islamu

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Córka Islamu Autor: Sufiya Ahmed Seria: Kobiety Orientu Wydawnictwo: Remi Książkę te czytałam dość dawno, ale głęboko zapadła mi w pamięć i kojarzę, że już od pierwszych stron nie mogłam się oderwać od fabuły. Opowieść jest pasjonująca i niebanalna. Główną bohaterka na stałe mieszka w Anglii i życie to jej odpowiada. W pewnym momenc... {} Recenzja książki Córka islamu

Książka Uratuj mnie

Uratuj mnie

Anna Bellon

Uratuj mnie

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Uratuj mnie Autor: Bellon Anna Wydawnictwo: OMGBooks (Znak) "Przyjęcie oferowanej pomocy wcale nie oznacza, że się poddajesz. Czasem jest wręcz przeciwnie. Oznacza, że nie poddasz się bez walki." Maja nie jest sobą od wypadku, który, zdarzył się parę lat temu, gdy to dziewczyna wracała z bratem od odw... {} Recenzja książki Uratuj mnie

Książka Chwila na miłość

Chwila na miłość

Joanna Stovrag

Chwila na miłość

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Chwila na miłość Autor: Joanna Stovrag Wydawnictwo: Replika Ilość stron : 350 stron Ocena: 9/10 "Rozpłakałam się. Byłam w klatce. Zamknęłam oczy, trwałam z ciężarem, którym ta myśl chciała mnie zmiażdżyć. Cisza atakowała. Znajdowałam się pomiędzy ciemnością, która mnie ciągnęła w otchłań, a zapomnianą jasnością. O jasności przypominał ... {} Recenzja książki Chwila na miłość

Książka Madeleine

Madeleine

Consilia Maria Lakotta

Madeleine

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Madeleine Autor: Consilia Maria Lakotta Wydawnictwo: Wydawnictwo M Ilość stron: 259 stron Ocena: 5/10 Główna i zarazem tytułowa bohaterka jest farmaceutką, która to podczas podróży w rodzinne strony wraz z narzeczonym, gdzie ma odpocząć na urlopie wakacyjnym.. Zmienia swoje życie o 180 stopni przez spotkanie kuzynki Yvonne. Kobieta ta s... {} Recenzja książki Madeleine

Książka Dom na Wschodniej

Dom na Wschodniej

Sabina Jakubowska

Dom na Wschodniej

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Dom na wschodniej Autor: Sabina Jakubowska Wydawnictwo: Relacja Ocena: 8/10 Kiedy matka 5letniej Róży i nastoletniego Dora postanawia postawić ich życie na jedną kartę, przeprowadzając się z Krakowa do Jadowniki, wszystko staje pod znakiem zapytania. Czy będzie im tam lepiej i uwolnią się od przeszłości? Czy w nowym miejscu od... {} Recenzja książki Dom na Wschodniej

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe