Avatar @Nubeska

@Nubeska

Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około miesiąca temu.
Adaris
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około miesiąca temu.

Recenzje książek

13 recenzji

Księgarenka na Miłosnej

18.06.2024

„W życiu nie trzeba się bać zmian. Przychodzą zazwyczaj niespodziewanie(..)Burzą porządek(…)Ale często niosą coś dobrego. Innego, ale dobrego. Dają początek czemuś nowemu. Wymuszają odwagę, na którą być może nie było miejsca(…)”. W książce Pauliny Molickiej Księgarenka na Miłosnej ukazane jest miasteczko a w nim ulica Miłosna z małą księgaren... Recenzja książki Księgarenka na Miłosnej

Skradzione dni

5.06.2024

"Jak to się wszystko splata ze sobą, Kira, jedno zdarzenie, jedno słowo rzucone w odpowiednim momencie odwraca sytuację o sto osiemdziesiąt stopni, zmienia los na lepszy lub gorszy, burzy to, co wydawało się nie do zburzenia." Powieść „Skradzione dni „Grażyny Jeromin-Gałuszka jest kontynuacją pierwszej części pt . Skradzione lato. W tej książce w... Recenzja książki Skradzione dni

„Życie ma niepowtarzalny smak . …”-garść refleksji o książce Sprawy rodzinne I.Mejzy

24.05.2024

„Życie ma niepowtarzalny smak . …”-garść refleksji o książce Sprawy rodzinne I.Mejzy Mąż Moniki Aleksander Olszewski pod pozorem wyjazdu na delegację wyprowadza się z domu .Niebawem Monika (jeszcze żona ) dostaje wiadomość ,że ich małżeństwo już nie istnieje ,że ma dość ,i chce rozwodu. Kobieta jest bardzo zdezorientowana ,”żadnego przepraszam ,c... Recenzja książki Sprawy rodzinne

Sny pachnące poziomkami

23.09.2023

Sny pachnące poziomkami-Wioletty Piaseckiej Lena Szejna bardzo przeżywa śmierć ojca-leśniczego. Wypełnia ją smutek, ból, łzy (mama zmarła wcześnie). Na domiar złego dowiaduje się ,że w ciągu 3 miesięcy ma opuścić dom-leśniczówkę w której spędziła dzieciństwo i młodość. Oszukana przez macochę, przyrodnią siostrę czuje się bardzo samotna, nie ma ... Recenzja książki Sny pachnące poziomkami

Noc cudów- Srebrny wezelek

26.07.2023

Czas cudów Srebrny węzełek-Małgorzata Manelska W małym miasteczku mazurskim jest rynek otoczony kolorowymi wysokimi na 4 piętra kamieniczkami. A w ich oknach jaśniały blaskiem kolorowe lampki na choinkach. Z głośników z ratusza słychać było świąteczne melodie. Pora grudniowa mieszkańcy powoli przygotowują się do świąt. Owym miastem rządził ... Recenzja książki Srebrny węzełek

Szczęście w pudelku po zapałkach

6.04.2023

Jak zasłużyć na miano ślubnej sabotażystki? Udaje się to Renacie, dziewczynie z Gościeradowa, dla której katastrofalny wieczór panieński koleżanki będzie dopiero początkiem ciągu szalonych i niefortunnych wydarzeń. Zupełnie niechcący wplątuje się w rozgrywki pewnej arystokratycznej rodziny, co zdecydowanie pokrzyżuje jej własne plany… Co zrobi, g... Recenzja książki Szczęście w pudełku po zapałkach

Rodzinne strony –Iwona Mejza

10.03.2023

”Przeszłość może być balastem, ale może być też posagiem, który wnosimy do wspólnego życia.” Rodzinne strony –miejsce w którym jesteśmy szczęśliwi, miejsce zwane domem w którym mamy ulubiony fotel , ulubione drzewo i w którym czujemy się ciepło i bezpiecznie. Takim miejscem jest Anielin . Iwona Mejza ponownie zaprasza nas do Anielina uroczego s... Recenzja książki Rodzinne strony

Aleja Cichych Szeptów

15.02.2023

ALEJA CICHYCH SZEPTÓW – Izabella Agaczewska Aleja Cichych Szeptów Izabelli Agaczewskiej to opowieść o Ewie – żonie Piotra ,matki trójki dzieci :Ani, Mateusza i Magdusi. Jest kobietą niezależną ,wytrwałą ,kochającą ,sumienną, ale tez lękliwą cierpiącą, przezywającą tragedię odejścia mamy ,a później najmłodszego dziecka 6-letniej Madzi. Ewa ma sw... Recenzja książki Aleja cichych szeptów

Miłość musi Być

17.10.2022

MIŁOŚC MUSI BYĆ -Sylwia Kubik Bernadetta –Bernasia to piękne ,dobrotliwe ,ciepłe imię ma główna bohaterka powieści ,która z zapałem , zaciętością , realizuje swoja pasje intersująca się motocyklami. Już w dzieciństwie podziwiała i podpatrywała sąsiada motocyklistę marząc by jeździć tak jak on. Marzenie się spełnia. Zostaje zawodniczką cross co... Recenzja książki Miłość musi być!

Przyjaciółka

29.09.2022

Powieść Iwony Mejzy pt. Przyjaciółka jest I częścią serii Miasteczko Anielin .Przedstawia historię rodziny Wójcickich : trzydziestoletniej Marty zwanej Tusia ,jej rodziców Tadzika i Marylki ,oraz dziewczynki Poli ,która jest córka zmarłej Jej przyjaciółki z dzieciństwa Natalii-Poli.Rodzina Marty przeprowadza się do uroczego miasteczka Anielina , b... Recenzja książki Przyjaciółka

POMÓŻ MI KOCHAĆ

29.09.2022

Pomóż mi kochać to wielowątkowa opowieść o ludziach pragnących spragnionych miłości, którzy chcą kochać i być kochani Ale boja się o tym mówić z powodu lęku, nieufności, nieśmiałości ,odrzucenia .Zakochani próbują zdobyć bliska osobę jak Poeta -Michał piszący wiersze ,czy Rudy chcąc zdobyć dziewczynę ,która mu się podoba spełnia w ukryciu jej życ... Recenzja książki Pomóż mi kochać

Jeszcze będziesz szczęśliwa Magdalena Madejska

29.09.2022

Bardzo ciekawa historia o miłości ,wierze i nadziei , a także o stracie ,przemijaniu . O miłości, bo tylko ona nadaje sens naszemu życiu ,naszym działaniom ,wierze i nadziei że będzie dobrze ,że przeminą smutki ,że wszystkie trudne sprawy się rozwiążą. Wzruszająca, pełna ciepła historia o przyjaźni, rodzinie i nadziei na to, że nawet w najtrudniej... Recenzja książki Jeszcze będziesz szczęśliwa

Tajemnica przeszłości

29.09.2022

Ewa (główna bohaterka serii żuławskiej) Krok do miłości i Tajemnica przeszłości Sylwii Kubik - skrzywdzona przez życie (w dzieciństwie wcześnie straciła matkę, a ojciec alkoholik w chwilach złości (i nie tylko) znęcał się nad nią). Niedoceniona, upokorzona, pobita prze ukochanego (wydawałoby się) mężczyznę, z długami ucieka z rodzinnego Elbląga do... Recenzja książki Tajemnica z przeszłości

© 2007 - 2024 nakanapie.pl