Avatar @emilusienka5

calkiem_zwyczajnie

@emilusienka5
3 obserwujących. 9 obserwowanych.
Kanapowicz od 10 miesięcy. Ostatnio tutaj około 3 godziny temu.
{} calkiem_zwyczajnie
{} Napisz wiadomość
3 obserwujących.
9 obserwowanych.
Kanapowicz od 10 miesięcy. Ostatnio tutaj około 3 godziny temu.

Recenzje książek

69 recenzji
Książka Prezes

Mafijne porachunki, gorący romans i mała Matylda

Aldona Skrzypoń-Powroźnik

Mafijne porachunki, gorący romans i mała Matylda

15.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jadwiga zwana Igą nie miała łatwego życia oddana przez matkę jeszcze jako niemowlę trafiła najpierw do zakonnic a potem do domu dziecka, gdzie spędziła większość swojego zycia. Tam poznała Sandrę która została jej przyjaciółką i teraz mieszkają razem już na swoim . Pewnego dnia wracając z pracy Iga spotyka małą dziewczynkę, która stoi sama. Pomaga... {} Recenzja książki Prezes

Książka Znamię

Znamię Olgierd Hurka

Olgierd Hurka

Znamię Olgierd Hurka

11.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znany na polskim jak i angielskim rynku prawnik Michał Tumski nie miał łatwego życia. Przeszłość ciągle do niego powraca zmuszając do zaglądania w kieliszek a nawet coraz częściej w szklankę. Pewnego dnia zjawia się w swojej kancelarii jak każdego dnia i dowiaduje się że jedna z jego podwładnych nie stawiła się w pracy. Joanna Szymalak - bo o nią ... {} Recenzja książki Znamię

Książka Przystanek szkoła. Lena, teczka i niezwykła nagroda

Takich książek dla dzieci i młodzieży nam trzeba

Karolina Kwaśnik

Takich książek dla dzieci i młodzieży nam trzeba

11.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lena jest dziesięcioletnią dziewczynką, uczęszcza do szkoły podstawowej, gdzie spędza czas na lekcjach lub ze swoimi przyjaciółmi Julią i Kacprem. Uczy się dość dobrze i raczej nie ma problemu z przyswajaniem wiedzy. Do tego jest uzdolniona plastycznie. Jej pasją jest rysowanie. W szczególności są to postacie fantasy takie jak: jednorożce czy elfy... {} Recenzja książki Przystanek szkoła. Lena, teczka i niezwykła nagroda

Książka Szepty zmarłych

Szepty zmarłych

Simon Beckett

Szepty zmarłych

5.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tym razem spotykamy doktora Huntera w Stanach Zjednoczonych a dokładniej w Tenesee, gdzie wraz ze swoim kolegą z lat szkolnych prowadzi badania na " Trupiej Farmie" czyli ośrodku szkoleniowym dla antropologów. Policja zgłasza odnalezienie ciała, które jest w częściowym rozkładzie i tak rozpoczyna się ponowna sprawa wspomagana przez doktora Davida ... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

Książka Laos

Czy można pokochać raz jeszcze tą samą miłością?

Małgorzata Falkowska

Czy można pokochać raz jeszcze tą samą miłością?

26.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam do recenzji od wydawnictwa i zamawiając ją nie wiedziałam że jest to druga część. Dopiero po jej otrzymaniu na tyle okładki zauważyłam dopisek. Nie wahałam się ani chwili i od razu zamówiłam część pierwszą, nie wiem jak wy ale sama nie lubię zaczynać serii od środka. Uważam że była to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć bo tę s... {} Recenzja książki Laos

Książka Wilczy apetyt

Wirus który atakuje, izolacja i tajemnice rządzących - książka na czasie

Emilia Jabłonowska

Wirus który atakuje, izolacja i tajemnice rządzących - książka na czasie

21.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Amanda mieszka wraz z matką jej partnerem i bratem. Wokół panuje wirus, który zajmuje ciała młodych osób i zmienia je w potwory, które czyhają na życie innych. Prawdopodobnie z jej ojcem stało się właśnie to, czego boją się wszyscy. Amanda bardzo chciałaby go poznać i spróbować w jakikolwiek sposób nawiązać z nim kontakt jednakże jej matka, która ... {} Recenzja książki Wilczy apetyt

Książka Ilias

Nietypowy romans z zakończeniem wartym przeczytania

Małgorzata Falkowska

Nietypowy romans z zakończeniem wartym przeczytania

21.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdybym miała tę książkę ocenić po pierwszych stronach to było by to słabe 2... i miałam ochotę już nawet odłożyć ją na inny bliżej nie określony czas. Byłby to jednak błąd, bo czym dalej tym bardziej mnie ona porywała. I oczywiście jest trochę ckliwa, jak to romanse. I ma mnóstwo scen erotycznych, niekoniecznie dobrych i smacznych... ale potem myś... {} Recenzja książki Ilias

Książka W zmowie z mordercą

Morderstwo, góry i ostry cień mgły

Bartłomiej Kowaliński

Morderstwo, góry i ostry cień mgły

3.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zakopane, stolica Polskich gór. Dochodzi do brutalnego morderstwa na jedenastolatce która z ojcem poszła na wędrówkę i zaginęła. Jej ciało zostaje odnalezione dopiero po kilku dniach. Prowadzone jest śledztwo w wyniku którego policja trafia na ślad jednego z sąsiadów Natalii jednak niedługo później on popełnia samobójstwo, tym samym zostaje uznany... {} Recenzja książki W zmowie z mordercą

Książka Czas leczy rany

Joanna Kruszewska - Czas leczy rany

Joanna Kruszewska

Joanna Kruszewska - Czas leczy rany

12.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Helena mieszka wraz z mężem i dziećmi na podlasiu. Pracuje w cukierni i całkiem nieźle jej to idzie na tyle że ma szansę zostać wspólnikiem. Jej mąż przechodzi ostatnio jakiś trudny czas i cieżko jej się z nim porozumieć dlatego ma nadzieję że wiadomość o awansie rozbudzi w nim zainteresowanie na nowo. Helena dzieciństwo wspomina w ramionach ukoch... {} Recenzja książki Czas leczy rany

Książka Detektyw Erik Vogler i klątwa zamku Misty Abbey

Ksiązka dla młodzieży która wciągnie nawet dorosłego

Beatriz Osés

Ksiązka dla młodzieży która wciągnie nawet dorosłego

11.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie znałam wcześniej przygód ErikaVoglera i było to moje pierwsze spotkanie z tą serią. Książka przeznaczona jest głównie dla młodzieży i w taki sposób jest napisana. Przyjemny, dość prosty język, sporo żartów, wprowadzenie zjawisk paranormalnych, ciekawe tajemnice. Fabuła prowadzi nas przez całą książkę z zaskakującym zakończeniem które wskazuje ... {} Recenzja książki Detektyw Erik Vogler i klątwa zamku Misty Abbey

Książka Odporność. Czy Twoje dziecko może nie chorować?

Czy moje dziecko może nie chorować? Oto jest pytanie.

"Pan Tabletka"

Czy moje dziecko może nie chorować? Oto jest pytanie.

10.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ten audiobook pojawił się dla mnie w idealnym momencie. Moja córka właśnie ruszyła do przedszkola. Zanim ją tam posłałam przeczesywałam internet w poszukiwaniu porad co zrobić żeby nie chorowała tak często, co podac czego nie. Jak nie zaszkodzić swojemu dziecku? Tak na prawde to co strona to inne rady i inne marki leków do podania... i bądź tu rod... {} Recenzja książki Odporność. Czy Twoje dziecko może nie chorować?

Książka Psychopata

jak działa mózg psychopaty

Klaudia Muniak

jak działa mózg psychopaty

9.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię wszelkie thrillery i kryminały. Fajnie gdy ocierają się o sferę medyczną i ukazują jakieś ciekawostki z tych obszarów. Taka właśnie jest debiutancka ksiązka Klaudii Muniak Psychopata. Nie czytałam opisu przed czytaniem tej książki więc nie wiedziałam czego sie spodziewać ale to chyba dobrze bo tym bardziej miło się zaskoczyłam. Maja ... {} Recenzja książki Psychopata

Książka Zakręcona narzeczona

Narzeczona Diabła, zaginiona kura i inne przypadki Zabrzeźna

Iwona Czarkowska

Narzeczona Diabła, zaginiona kura i inne przypadki Zabrzeźna

7.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Majeczka Wrotek jest dziennikarką, mieszka w małej miejscowości Zabrzeźno i tam pisze drobne artykuły w gazecie "Głos Zabrzeźna". Zaręczona jest z Romanem Diablakiem zwanym przez wszystkich Diabłem choć jego usposobieniu bliżej do anioła, jest on kierownikiem poczty w tej samej miejscowości. Majeczkę zaczyna nudzić życie w tym miejscu i szuka spos... {} Recenzja książki Zakręcona narzeczona

Książka Katalog motyli

Katalog motyli - czyli odwet zdradzonej kobiety

Izabela Knyżewska

Katalog motyli - czyli odwet zdradzonej kobiety

7.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po tę miałam małe obawy że po tylu już przeczytanych thrillerach nic nie zdoła mnie zaskoczyc i zaciekawić. Do tego początek zapowiadał że już wszystko wiadomo i mozna czekac tylko na ujęcie sprawcy. Jak bardzo się myliłam przekonałam się już po kilku pierwszych rozdziałach. Ksiązka wciągnęła mnie praktycznie od razu, dałam się wciągnąc a... {} Recenzja książki Katalog motyli

Książka Zamarznięte serca

Zamarznięte serca i odrobina ciepła

Karolina Wilczyńska

Zamarznięte serca i odrobina ciepła

29.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zamarznięte srerca to druga częśc serii z Roku na ulicy Kwiatowej. Wracamy do naszych bohaterek i ich wzlotów i upadków... Nadchodzi zima a wraz z nią święta, nie dla każdego jednak ten czas jest wesoły, nie każdemu jest dane spędzać go z rodziną. Historię zaczynamy od poznania dalszych losów Lilianny, jej zmagań z Agnieszką ( córką kuzynki która ... {} Recenzja książki Zamarznięte serca

Książka Smak nadziei

Smak nadziei - Słodkie magnolie

Sherryl Woods

Smak nadziei - Słodkie magnolie

27.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytułowe Słodkie Magnolie to trzy kobiety, teraz już dorosłe, dojrzałe - przyjaciółki które jeszcze w czasach szkoły tak właśnie się nazwały. Helen, Dana Sue i Maddie. Ta ostatnia jest główną bohaterką Smaku nadziei. Jest matką trójki dzieci w tym małej słodkiej córeczki i dwóch synów, którzy wkraczają w nastoletni wiek. Nie jest jej łatwo ogarnąć... {} Recenzja książki Smak nadziei

Książka A miało być tak pięknie

A miało być tak pięknie - Kylie Scott

Kylie Scott

A miało być tak pięknie - Kylie Scott

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Adele po rozwodzie rodziców mieszka wraz z matką w Sydney w Australii. Co jakiś czas odwiedza jednak ojca w na drugim wybrzeżu w Queensland oddalonym dwanaście godzi jazdy od Sydney. Dawno jej jednak tam nie było i jadąc na ślub ojca ma pewne obawy jak zareaguje otoczenie na jej przyjazd. Siedem lat temu zakochała się w dużo starszym od siebie pra... {} Recenzja książki A miało być tak pięknie

Książka Widzę Cię i pytam dlaczego?

Tomik poezji, nie tak zwykłej

Szymon Domański

Tomik poezji, nie tak zwykłej

15.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo rzadko sięgam po tomiki poezji. Wcześniej kojarzyły mi się jedynie ze szkołą i przymuszaniem do wyciągania z wiersza więcej niż sam autor chciał przekazać, analizowanie, rozkładanie na czynniki... Teraz kiedy jestem już dorosłą osobą czasem zdarza mi się czytać jakiś urywek poezji na przykład napisanej przez twórców na instagramie. Widzę ci... {} Recenzja książki Widzę Cię i pytam dlaczego?

Książka To nie jest, do diabła, love story

Cruella Nutella, rodzice do bani i jeden Desperados

Julia Biel

Cruella Nutella, rodzice do bani i jeden Desperados

15.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam książki młodzieżowe od kiedy skończyłam lat 12. Pomimo że mam już sporo więcej nadal wywołują we mnie same pozytywne emocje. Nie lubię tych przekombinowanych, gdzie większość nastolatków ćpa lub pije na umór i rzuca szkołę... zakochałam się za to w powieściach Mony Kasten i tak trafiłam na Julię Biel i jej To nie jest do diabła love stor... {} Recenzja książki To nie jest, do diabła, love story

Książka Królowa lalek

Królowa lalek

Piotr Górski

Królowa lalek

11.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Królowa lalek to było moje pierwsze spotkanie z twórczością autora. Trochę słabo że zaczęłam od kolejnej z części serii ale nie dało sie tego odczuć czytając. Pokrótce streszczając zarys fabuły. Mamy morderstwo gdzie ginie młoda kobieta, ma zmasakrowaną jedną część twarzy a obok niej znajduje się lalka z podziurawioną twarzą równie mocno jak jej w... {} Recenzja książki Królowa lalek

Książka Szczęście pod stopami

Nietypowy układ , odrobina humoru i relacje które wszystko budują

Renata L. Górska

Nietypowy układ , odrobina humoru i relacje które wszystko budują

11.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Matka Moniki nie miała żadnych uczuć względem swoich córek. Nigdy nie poczuwała sie w obowiązku aby o nie zadbać a gdy pojawiła się taka możliwość spakowała swoje rzeczy i wyjechała do Stanow, niby za pracą ale jakoś nigdy nie było jej po drodze aby wysłać choć trochę na córki. Obie zostały u dziadków co niestety też nie dało im ciepla domowego. K... {} Recenzja książki Szczęście pod stopami

Książka Debeściara

duża dawka śmiechu i Monia Debeściara

Ewa Pirce

duża dawka śmiechu i Monia Debeściara

4.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już początek ksiązki zapowiada że będzie to jazda bez trzymanki bo główna bohaterka to nie kto inny jak Monika Cipocha. Tak wiem nabijanie sie z nazwiska jest słabe ale proszę was... kto nigdy tego nie robił niech pierwszy rzuci kamieniem. Czym dalej w głąb życia Moniczki tym lepiej, lub gorzej zależy jak na to patrzeć. Na pewno śmieszniej ! Monik... {} Recenzja książki Debeściara

Książka Paranormalne. Prawdziwe historie nawiedzeń

Prawdziwe historie nawiedzeń mnie nie nawiedziły

Michał Stonawski

Prawdziwe historie nawiedzeń mnie nie nawiedziły

3.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zacznę od tego że książkę przeczytałam w ramach booktour. Byłam niezmiernie ciekawa tej pozycji ni czytałam wcześniej opisu ale po samej okładce i tytule spodziewałam się czegoś mega dobrego. Bardzo lubie mocne ksiązki które zostają na dłużej w głowie, dają nowy pogląd na to co nieznane. Lubię jesli coś przeraża, jest nie do końca takim jakie wygl... {} Recenzja książki Paranormalne. Prawdziwe historie nawiedzeń

Książka Jesteś cudem

coś więcej niż książka

Elżbieta Rodzeń

coś więcej niż książka

2.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Maja ulega wypadkowi samochodowemu. Jej ostatnia myśl przed uderzeniem to to czy wcisnąć hamulec. Od dziecka ćwiczy balet ale chyba nie dla własnej przyjemności. Jej rodzice rozwiedli się i została z matką która chyba nie do końca wie jak okazywać miłość dziecku. Ojciec poznał inną kobiete z którą stworzył dom i ma coraz mniej czasu dla Mai. Z roz... {} Recenzja książki Jesteś cudem

Książka Maybe Someday

Świat ciszy, muzyki i miłości

Colleen Hoover

Świat ciszy, muzyki i miłości

23.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ridge tworzy muzykę dla zespołu Sounds of Cedar w którym jego brat jest solistą. Ostatnio ma problemy z pisaniem tekstów i pomimo że wraz z swoją gitarą tworzy kilka dobrych kawałków to jednak tekst do nich nie chce powstać. Pewnego dnia zauważa w bloku na przeciwko dziewczynę która podczas gdy on gra śpiewa do jego utworów. Nawiązuje z nią kontak... {} Recenzja książki Maybe Someday

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe