Temat:

Wyróżnienie znakiem

@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 214 postów
2019-11-29 13:45 #
Drodzy Recenzenci Klubu (obecni i przyszli),
myślę nad tym, aby jakoś wyróżnić recenzentów należących do Klubu. Wstępnie mam pomysł na jakiś znaczek przy zdjęciu profilowym. Co Wy na to? Dalibyście mi się jakoś "oznaczyć"?
 
# 2019-11-29 13:45
{}× 2
Odpowiedz
@HypatiazAleksandrii
@HypatiazAleksandrii
67 książek · 177 postów
2019-12-01 18:11 #
czemu by nie? :)
# 2019-12-01 18:11
{}
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
318 książek · 134 postów
2019-12-09 10:18 #
Znaczek przy zdjęciu jest mocno średnim pomysłem - po prostu na miniaturce nie będzie widoczne, ale jakaś blaszka w stylu "skryba" czy coś nie jest złym tematem.
# 2019-12-09 10:18
{}
Odpowiedz
@sandrajasona
@sandrajasona
Bibliotekarz 951 książek · 236 postów
2019-11-29 14:22 #
Miło by było, ale ja już mam jeden napis, będzie miejsce na drugi ?? :-)

# 2019-11-29 14:22
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 214 postów
2019-11-29 14:25 #
no właśnie albo drugi albo może jakaś nakładka na zdjęcie profilowe ze znakiem wodnym czy coś ;)
# 2019-11-29 14:25
{}× 1
Odpowiedz
@sandrajasona
@sandrajasona
Bibliotekarz 951 książek · 236 postów
2019-11-29 14:29 #
Na zdjęciu chyba mało widoczne będzie, może jakaś obwódka zdjęcia
Nie wiem dywaguję, bo nie wiem jak to technicznie by trzeba było
i też pytanie czy ma to być widoczne jak wejdę dopiero na profil danej osoby, czy zawsze i wszędzie :-)
# 2019-11-29 14:29
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 214 postów
2019-11-29 14:31 #
jeśli generalnie nikt nie będzie miał przeciwko takiemu oznaczeniu-wyróżnieniu, to już ja to sobie jakoś wymyślę
# 2019-11-29 14:31
{}× 3
Odpowiedz
@Justyna_K
@Justyna_K
Bibliotekarz 460 książek · 243 postów
2019-11-30 22:26 #
# 2019-11-30 22:26
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 455 książek · 324 postów
2019-11-29 20:44 #
Piórko może, takie z kałamarzem?
Albo o: https://icon-library.net/images/feather-pen-icon/feather-pen-icon-26.jpg
# 2019-11-29 20:44
{}× 2
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1749 książek · 244 postów
2019-11-29 21:04 #
Piórko super :). Ramka mi się z nekrologiem, khem, kojarzy, chyba, że czerwona albo piorunującozielona czy jakaś.... ;)
# 2019-11-29 21:04
{}× 1
Odpowiedz
@Nina
@Nina
650 książek · 37 postów
2019-11-30 22:35 #
Ja tam się dam oznaczyć :) A co mi tam :)
# 2019-11-30 22:35
{}× 1
Odpowiedz
@Justyna_K
@Justyna_K
Bibliotekarz 460 książek · 243 postów
2019-11-30 22:38 #
W sumie obok tego napisu "bibliotekarz" mógłby by być inny napis w innym kolorze, ładnie by to wyglądało :) 
# 2019-11-30 22:38
{}× 2
Odpowiedz
@Babi
@Babi
796 książek · 75 postów
2019-12-01 02:03 #
a byłaby możliwość wyłączenia widoczności takiego oznaczenia i działania "incognito"? 
# 2019-12-01 02:03
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 214 postów
2019-12-01 09:27 #
Myślę, że nie. Pewnie są ważniejsze tematy w serwisie, niż znaczek, wiec najprościej jak się da by to było zrobione.
# 2019-12-01 09:27
{}
Odpowiedz
@Justyna_K
@Justyna_K
Bibliotekarz 460 książek · 243 postów
2019-12-01 09:41 #
Hmm tak całkiem incognito się nie da, bo każda recenzja czy opinia i tak jest przypisana do danego użytkownika, wiadomo jakie książki mamy dostępne w Klubie więc  w sumie i tak będzie się można domyślić, że to recenzja o książce z Klubu. Poza tym nie bardzo rozumiem to incognito.  :)  Założyliśmy tutaj konto, żeby szukać książkowych inspiracji ale również po to aby dzielić się naszymi opiniami, każdy ma avatar i nick, które to zapewniają jako taką prywatność. :) I dlatego ciekawi mnie chęć ukrywania znaczka z napisem :)  Pozdrawiam  @Babi  :) 
# 2019-12-01 09:41
{}× 2
Odpowiedz
@Babi
@Babi
796 książek · 75 postów
2019-12-01 12:33 #
chodziło mi o to, że ja nie widzę potrzeby, aby mój profil od razu rzucał się w oczy, że jestem "oficjalnym recenzentem" tak jak na LC 
# 2019-12-01 12:33
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 214 postów
2019-12-01 18:15 #
Nie wiem, czy to coś dla Ciebie zmienia, ale nie tyle oficjalnym recenzentem, co członkiem Klubu. Ale faktycznie być może nie jest to dla kogoś komfortowe. Aczkolwiek w mojej głowie to raczej było wyróżnienie, niż problem :)
# 2019-12-01 18:15
{}× 5
Odpowiedz
@Babi
@Babi
796 książek · 75 postów
2019-12-01 20:13 #
ja po prostu nie lubię dopieszczać swojego ego i nigdy takie rzeczy wyróżniające mi się nie podobały, ale zrozumiem jeśli tylko ja będę miała z tym problem, bo taki problem to nie problem i zawsze znajdzie się rozwiązanie, po prostu dorzuciłam swój grosz do odpowiedzi 
# 2019-12-01 20:13
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 214 postów
2019-12-01 20:39 #
Za co bardzo Ci dziękuję :)
# 2019-12-01 20:39
{}
Odpowiedz
@Justyna_K
@Justyna_K
Bibliotekarz 460 książek · 243 postów
2019-12-01 19:38 #
Dokładnie, bo i tak piszemy recenzje/opinie, a czy książka pochodzi z Klubu, dostaliśmy ją w prezencie, sami zakupiliśmy itd to przecież znaczenia nie ma, bo książka to książka, tak samo jak jej recenzja czy opinia :) Nie ma znaczenia z jakiego źródła pochodzi :) A przynależność do Klubu jest całkowicie dobrowolna przecież :) I ja nie postrzegam tego jaki bycia takim sztywnym i oficjalnym recenzentem :) Piszę do serducha, a Klub Recenzenta to taka dodatkowa atrakcja w mojej czytelniczej przygodzie :) 
# 2019-12-01 19:38
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
796 książek · 75 postów
2019-12-01 20:13 #
chyba każdy tutaj tak uważa lol 
# 2019-12-01 20:13
{}× 1
Odpowiedz
@Justyna_K
@Justyna_K
Bibliotekarz 460 książek · 243 postów
2019-12-01 20:29 #
I właśnie dla tego dla mnie to nie jest  dopieszczanie ego :) Ok , kończę już tą wymianę myśli, bo uważam że wszystko zostało już powiedziane. Miłego wieczoru :) 
# 2019-12-01 20:29
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
158 książek · 166 postów
2019-12-01 20:41 #
Dostaje się jakiś znaczek za bycie w klubie recenzenta?
# 2019-12-01 20:41
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 214 postów
2019-12-01 20:44 #
@Mackowy, jeszcze nie :) Być może w przyszłości. 
# 2019-12-01 20:44
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
158 książek · 166 postów
2019-12-01 20:47 #
Aaa, ok, pytam, bo słabo ogarniam  niuanse  techniczne, niedawno pokumałem jak się wrzuca gify - fajna sprawa :)
# 2019-12-01 20:47
{}× 2
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 214 postów
2019-12-01 21:05 #
# 2019-12-01 21:05
{}× 1
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
158 książek · 166 postów
2019-12-01 21:08 #
Nie musisz dużo pisać, jak nauczysz się wrzucać gify
# 2019-12-01 21:08
{}× 3
Odpowiedz
@Setna_Malpa
@Setna_Malpa
40 książek · 11 postów
2019-12-02 22:11 #
Ja wiem, takiego malutkiego Smerfa Wazniaka jak leży na głowie z przekrzywionymi okularkami!  Należy się nam za to wymadrzanie się   ;)
# 2019-12-02 22:11
{}× 2
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
158 książek · 166 postów
2019-12-09 10:20 #
Albo Smerfa Marudy 
# 2019-12-09 10:20
{}× 1
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 455 książek · 324 postów
2019-12-09 11:31 #
Prawdę mówiąc, nie bardzo tego Ważniaka widzę. Na taki obraz, żeby był wyraźny i dobrze widoczny potrzeba dużo miejsca. Czyli tak jakby to był drugi emblemat. Bez sensu.
Oczywiście można by np. przyjąć opcję, że wszyscy recenzenci mają z urzędu ustawiony dajmy na to taki awatar: http://clipart-library.com/image_gallery/135865.gif , ale po pierwsze, kto by tak chciał, bo rozpoznajemy się po awatarach właśnie, a po drugie - wyobraźcie sobie, jak to będzie wyglądać gdy w dyskusji będą się wypowiadać sami recenzenci. Mocno nie teges.
Zatem jeśli już - to albo bardzo maksymalnie prosty znak graficzny (piktogram), albo wcale.
# 2019-12-09 11:31
{}
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
318 książek · 134 postów
2019-12-09 12:05 #
Bez przesady, nie jesteśmy w przedszkolu, żeby się kolorowymi smerfami obklejać.
# 2019-12-09 12:05
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
158 książek · 166 postów
2019-12-09 12:11 #
Nie chcę się wymądrzać, ale ten Smurf to chyba miał być żart ... 
# 2019-12-09 12:11
{}× 1
Odpowiedz
@Setna_Malpa
@Setna_Malpa
40 książek · 11 postów
2019-12-09 13:06 #
Nie psuj zabawy!  Był na serio. Z okularkami! Żądam referendum w tej sprawie.
Edit: kurde miałam odpowiedzieć w swoim wątku i jakoś mi nie wyszło.  Teraz ludzie pomyślą że niepoważna jakaś jestem.  A ja jestem  Bardzo Poważną  Osobą. 

# 2019-12-09 13:06
{}× 1
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
158 książek · 166 postów
2019-12-09 13:29 #
Przepraszam 
# 2019-12-09 13:29
{}× 1
Odpowiedz
@Setna_Malpa
@Setna_Malpa
40 książek · 11 postów
2019-12-09 13:30 #
Nie przepraszaj tylko idź podpisy pod petycją zbieraj. 
# 2019-12-09 13:30
{}× 1
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
158 książek · 166 postów
2019-12-09 13:35 #
Się robi ;)
# 2019-12-09 13:35
{}× 1
Odpowiedz
@Setna_Malpa
@Setna_Malpa
40 książek · 11 postów
2019-12-09 13:37 #
# 2019-12-09 13:37
{}× 1
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1204 książek · 459 postów
2019-12-09 13:56 #
# 2019-12-09 13:56
{}× 1
Odpowiedz
@HypatiazAleksandrii
@HypatiazAleksandrii
67 książek · 177 postów
2019-12-09 15:51 #
Przepraszam, czy od gifa VOTE @Setnej_Malpy nie robi się Wam niedobrze? Tylko ja tak mam? Pytam serio o wasze wrażenia zmysłowe. Żadnych złośliwości i podtekstów w tym nie ma.
# 2019-12-09 15:51
{}
Odpowiedz
@Setna_Malpa
@Setna_Malpa
40 książek · 11 postów
2019-12-09 16:08 #
Mnie samej się robi od niego niedobrze,  wstrętny jest no nie?
# 2019-12-09 16:08
{}× 1
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1749 książek · 244 postów
2019-12-09 16:10 #
Tragedia sensoryczna.
# 2019-12-09 16:10
{}× 2
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 455 książek · 324 postów
2019-12-09 16:31 #
Od patrzenia oczy uciekają https://iv.pl/images/037ba8ee64a3fff1aa1f252bb538cdc9.gif
# 2019-12-09 16:31
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
158 książek · 166 postów
2019-12-09 16:41 #
To jest sztuka! 
# 2019-12-09 16:41
{}× 1
Odpowiedz
Grupa

Klub Recenzenta

Grupa stworzona wokół tematu Klubu Recenzenta w serwisie nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się
{}