Recenzje książki "Billy Summers"

Dodaj swoją recenzję

Billy Summers

6.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Billy Summers jest płatnym zabójcą. Nie jest dumny z fachu, którym się para. Twierdzi jednak, że przyjmuje jedynie zlecenia dotyczące likwidacji naprawdę złych ludzi. Jak dowiadujemy się z opowieści bohatera, jego wybór drogi zawodowej ma swoje przyczyny w dzieciństwie. Po trudnych przeżyciach, jakie zafundował mu bardzo, bardzo zły człowiek, par... {} Recenzja książki Billy Summers

Billy Summers

13.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stephen King "Billy Summers". Billy a właściwie William Summers, weteran, płatny zabójca z własnym kodeksem moralnym. Owszem, żyje z zabijania ludzi, ale tylko tych złych, bardzo złych ludzi. Tak sobie tłumaczy przez całe swoje dotychczasowe życie. Nie do końca jest w środowisku gangsterów, chociaż to dla nich wykonuje zlecenia. Tak też zmienia s... {} Recenzja książki Billy Summers

@emmeneea@emmeneea {}× 4

Kryminał w wykonaniu mistrza grozy

8.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chyba padłam ofiarą żartu... i nie jest to powieść TEGO Stephena Kinga... Billy Summers to czterdziestoczteroletni płatny zabójca, który zabija tylko "złych ludzi". Jego ostatnim, przedemerytalnym zleceniem staje się inny cyngiel. Odpowiada mu, że zleceniodawcy uważają go za świetnego snajpera, ale umysłowo ociężałego. Na potrzeby akcji staje się... {} Recenzja książki Billy Summers

@Logana@Logana {}× 28

CYNGIEL O WRAŻLIWYM SERCU

27.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stephen King od blisko pół wieku raczy nas niesamowitymi, często strasznymi historiami, w których nigdy nie brakowało krwiożerczych potworów, nadprzyrodzonych zjawisk czy - po prostu - magii. Nawet, gdy był to thriller, jak choćby "Blaze", "Misery" czy "Dolores Claiborne", jakaś nutka niesamowitości musiała się pojawić. Tym razem jest jednak zupeł... {} Recenzja książki Billy Summers

Billy Summers

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"(...) to, co okropne, czasem jest prawdziwe" Kiedy można powiedzieć, że ktoś jest złym człowiekiem? Czy łatwo podzielić ludzi na tych złych i tych dobrych? Czy w każdym przypadku można powiedzieć z pełną stanowczością, że on jest złym człowiekiem? Zastanawia mnie, jak łatwo przychodzi nam ocenianie ludzi. Bez żadnej refleksji przypisujemy innym ... {} Recenzja książki Billy Summers

ZABIJANIE NA MIĘKKO

20.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główny bohater to zabójca na zlecenie, prawdziwy hitman, podczas gdy pierwsze skrzypce u Kinga zazwyczaj dostaje ktoś bardziej "normalny". To urok jego książek, te igraszki z amerykańską normalnością, gdzie jakiś element przestaje być tak całkiem normalny i się z tego robią kłopoty, często śmiertelne. Tutaj jest tak jakby na odwrót i to nie pykło.... {} Recenzja książki Billy Summers

@Fredkowski@Fredkowski {}× 24

Mistrz w świetnej formie!

9.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mam to ogromne szczęście, że książki Mistrza są w ogromnej części przede mną. Dzięki temu do jego nowości mogę podejść z czystą głową, nie porównując tego tytułu do innych (chociaż odniosę się odrobinkę do treści i porównam ją do tych książek, które z dorobku Kinga udało mi się przeczytać). REWELACJA - tym słowem mogę określić te nieco ponad 600 ... {} Recenzja książki Billy Summers

@wfotelu@wfotelu {}× 2

Billy Summers zaprasza do gry w przeżycie

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Karty przeszłości, każdy tasuje jak mu pasuje”. Stephen King Są książki, do których trzeba dorosnąć, są także takie, na które jesteśmy gotowi od momentu zakupienia pozycji w księgarni. Są autorzy, których się kocha od pierwszej pozycji i są też tacy, którzy nigdy nie będą naszymi przyjaciółmi, choćbyśmy przeczytali tony ich... {} Recenzja książki Billy Summers

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl