Recenzje książki "Bliżej niż myślisz"

Dodaj swoją recenzję

Najciemniej pod latarnią

24.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przeglądając Instagram czy popularne strony związane z książkami, co rusz napotykałam książkę: Bliżej niż myślisz. Nie raz miałam poczucie, że otworzę lodówkę i zobaczę w niej ciemną okładkę. Zewsząd docierały do mnie głosy polecające tę pozycję. A hasła: musisz to przeczytać, to najlepsza książka, zakończenie wbija w fotel, tym utwierdzały mnie w... {} Recenzja książki Bliżej niż myślisz

Autorka się rozkręca

13.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Najczęściej staram się zaczynać przygodę z nowym dla mnie autorem od pierwszej jego książki. W przypadku Ewy Przydrygi zrobiłam jednak zupełnie odwrotnie, zgodnie z sugestią samej Autorki. I choć "Bliżej niż myślisz" została wydana tylko kilka miesięcy przed "Miała umrzeć", to różnica między nimi jest w moim odczuciu kolosalna. Nika Werner nie mi... {} Recenzja książki Bliżej niż myślisz

Bliżej? Czy dalej?

6.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna z powieści Ewy Przydrygi po którą sięgam to kolejny thriller. Opis po stronie wydawcy jest bardzo zachęcający, a jak jest naprawdę z tą powieścią ? Nika - właścicielka niewielkiego pensjonatu w Gdyni, jest świadkiem morderstwa. A raczej tak jej się to wydaje. Pomimo tego, że od razu zgłasza całe zajście na policję nikt jej nie wierzy, a... {} Recenzja książki Bliżej niż myślisz

BLIŻEJ NIŻ MYŚLISZ

25.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakiś czas temu trafiła w moje ręce „Bliżej niż myślisz “ autorstwa Ewy Przydrygi 🙂 jakoś z gatunkiem jakim jest thriller psychologiczny nie było mi po drodze ale postanowiłam spróbować i.... 📖 📖 Nika po traumatycznych wydarzeniach z przeszłości przeprowadza się z Poznania do Gdańska. Kupuje stary dom, przeprowadza generalny remont i otwiera nadmo... {} Recenzja książki Bliżej niż myślisz

Pomroczność jasna

8.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Trzeba na moment zanurzyć się w innym świecie, aby lepiej zrozumieć swój własny.” Poprzednie książki Ewy Przydrygi zyskały niemałe uznanie czytelników, toteż moje oczekiwania względem tego thrillera były duże. Już sama okładka przyciągnęła mój wzrok, a poza tym lubię pokręcone, nieoczywiste historie, gdzie trudno przewidzieć zakończenie. Auto... {} Recenzja książki Bliżej niż myślisz

@gala26@gala26 {}× 20

Bliżej, niż myślisz

18.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nika Werner jest właścicielką pensjonatu w Gdyni, który jeszcze niespełna rok wcześniej był jedynie ruiną. Wczesną jesienią, poza sezonem, hotel świeci pustkami. Jedynym gościem jest około 40 letnia, tajemnicza kobieta, która dokłada wszelkich starań, by nie zostać rozpoznaną. Wkrótce Nika staje się świadkiem jej zabójstwa. Właścicielka zgłasza sp... {} Recenzja książki Bliżej niż myślisz

Nie każda matka kocha swoje dzieci

17.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Odkąd sięgam pamięcią, obserwuję, przeżywam i piszę. Dlaczego? Najłatwiej byłoby mi wyjaśnić to jakąś wewnętrzną potrzebą, która ze zmiennym powodzeniem, pomaga mi uporać się z własną, raczej skomplikowaną rzeczywistością” [1]. Zdania te przypomniały mi dawno zapomniane złośliwo-prawdziwe powiedzenie: z wewnętrznej potrzeby piszą grafomani, bo p... {} Recenzja książki Bliżej niż myślisz

@Meszuge@Meszuge {}× 6

MATKA jest tylko jedna...

30.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moje pierwsze spotkanie z autorką @Link i z pewnością nie ostatnie.⁣ Na regale czeka już Zatrutka z autografem zdobytym na ostatnich Targach Książki w Krakowie, a i pierwszą książkę autorki niedługo kupię. ⁣ "W tych czasach, w każdym miejscu na świecie trudno jest być kimś autentycznym". ⁣ ⁣ Odkąd sięga pamięcią obserwuje, przeżywa i pisze, ale... {} Recenzja książki Bliżej niż myślisz

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl