Recenzje książki "Czerń"

Dodaj swoją recenzję

Kolejne spotkanie z prokuratorem Bilskim...

11.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mój prywatny @Link trwa w najlepsze i przeniósł mnie do kolejnego, drugiego tomu trylogii "Kolory zła", czyli do książki zatutuowanej "Czerń" autorstwa @Link z @Link . I znów spotykamy się z prokuratorem Leopoldem Bilskim, który po zaskakującym finale sprawy Skalpela z pierwszego tomu "Czerwień" trafią do Kartuz - przepięknej miejscowości położon... {} Recenzja książki Czerń

Kolory zła

21.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czerń Małgorzaty Oliwii Sobczak to druga część Kolorów zła. O matko kochana co tutaj się zadziało. Czapki z głów panie i panowie, bo jesteśmy świadkami narodzin gwiazdy kryminału. I tutaj zapisuję się do grona wielbicieli twórczości Pani Małgorzaty. Na szczęście na czytniku mam jeszcze Biel i mam zamiar dzisiaj wieczorem zaszyć się pod kocem z kub... {} Recenzja książki Czerń

@rudemysli71@rudemysli71 {}× 3

Czerń

12.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia rozpoczyna się od przyjazdu na Kartuzy Julii Sarman i jej siedmioletniego synka Piotrusia. Julia to młoda kobieta, która dużo w życiu przeszła. Jak się okazuje urodziła się i wychowała na Kartuzach. Miała trudne dzieciństwo i młodość. Apodyktyczna matka nie ułatwiała jej życia. W wieku 18 lat ucieka z domu i nie wraca aż do teraz. Ostat... {} Recenzja książki Czerń

@magdag1008@magdag1008 {}× 1

„Czerń była groźna i zła”

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po świetnej „Czerwieni” z zaciekawieniem sięgnęłam od razu po kolejną część z cyklu „Kolory zła”. Jak myślicie, czy druga część podobała mi się tak samo jak pierwsza? Leopold Bilski po nieoczekiwanym finale sprawy Skalpela zostaje zesłany do Kartuz. W nowym miejscu czuje się wyobcowany, zarówno wśród mieszkańców miasta, jak i wśród nowych współ... {} Recenzja książki Czerń

Paleta barw zła - część druga

30.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Małgorzata Oliwia Sobczak to polska pisarka, z którą zetknęłam się po raz pierwszy dzięki jednej z otrzymanych propozycji recenzenckich. Zazwyczaj podchodzę do pozycji od rodzimych autorów z dużą dozą ostrożności, jednak "Kolory zła. Czerwień" uznałam za powieść naprawdę dobrą. Kryminał z akcją, której nie powstydziliby się czołowi przedstawiciele... {} Recenzja książki Czerń

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 14

''Ciepło jest. Światło jest. Mama jest''

26.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czerń” to druga część bestsellerowej serii „Kolory zła”. Pierwszy tom „Czerwień” była debiutem autorki i zachwyciła czytelników. Niestety nie miałam okazji przeczytać pierwszego tomu. Zdecydowanie będę musiała nadrobić zaległości. Akcja powieści dzieję się w małej miejscowości Kartuz gdzie zostaje przeniesiony prokurator Leopold Bilski. Zdegrado... {} Recenzja książki Czerń

@maczek89@maczek89 {}× 3

Zło rodzi się w ciemności

26.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeszcze zanim przyszła do mnie paczuszka z tą książką przeczytałam pierwszą część tak dobrze ocenianą. Nie zawiodłam się, wręcz przeciwnie, ale w tej recenzji przyjrzymy się drugiej części serii „Kolory zła”, która nosi tytuł „Czerń”. Prokurator Bilski po sprawie Skalpela zostaje zesłany z Sopotu do prokuratury w Kartuzach. Leopold znosi tą deg... {} Recenzja książki Czerń

Prawdziwa i wstrząsająca

21.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julia Sarman po latach spędzonych w Ameryce wraca ze swoim siedmioletnim synkiem Piotrusiem w rodzinne strony, aby zacząć życie na nowo i zapomnieć o przykrych wydarzeniach, które niedawno miały miejsce w jej życiu. Malownicze miasteczko Kartuzy na Kaszubach, oraz uroczy domek z widokiem na jezioro wydają się być idealnym miejscem do tego, aby zap... {} Recenzja książki Czerń

@alien125@alien125 {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl